Brexit: Καταψηφίστηκε η Συμφωνία Αποχώρησης

Brexit: Καταψηφίστηκε η Συμφωνία Αποχώρησης Facebook Twitter
0

Το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε, απόψε, τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, σηματοδοτώντας μία ακόμα σημαντική ήττα της Τερέζας Μέι για το Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν κατάφερε να πείσει τη Βουλή και το κόμμα της, και ο συμβιβασμός στο Στρασβούργο απορρίφθηκε «εκκωφαντικά» με διαφορά 149 ψήφων. 

Η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε τη Συμφωνία που κατέθεσε η Τερέζα Μέι, με 391 ψήφους κατά και 242 ψήφους υπέρ.

Στην προηγούμενη ψηφοφορία τις 15 Ιανουαρίου, η Συμφωνία Αποχώρησης είχε απορριφθεί με διαφορά 230 ψήφων.

Νωρίτερα, μιλώντας ενώπιον των βουλευτών της, η Μέι είχε προειδοποιήσει εκ νέου πως. εάν η συμφωνία απορριφθεί, υπάρχει κίνδυνος η Βρετανία να μην φύγει ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε το Brexit θα μπορούσε να χαθεί» είχε πει χαρακτηριστικά, εκτιμώνας ότι μία έξοδος χωρίς συμφωνία θα έθετε σε κίνδυνο την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM