Θάλεια Καραφυλλίδου: Η 29χρονη διευθύντρια της νέας ελληνικής Vogue μάς συστήνεται Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Θάλεια Καραφυλλίδου: Η 29χρονη διευθύντρια της νέας ελληνικής Vogue μάς συστήνεται

2

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το επαναλανσάρισμα της ελληνικής Vogue, τον περασμένο Σεπτέμβριο, πολλοί αναρωτήθηκαν ποιο είναι το νεαρό κορίτσι που τέθηκε επικεφαλής αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος.


Η Θάλεια Καραφυλλίδου, μόλις 29 ετών, όπως έχει ήδη πολλάκις γραφτεί, είναι η νεότερη διευθύντρια παγκοσμίως που αναλαμβάνει τη θέση της διευθύντριας σε κάποια από τις 25 εκδόσεις του brand.


Στην πρώτη μας επικοινωνία, τότε, είχε δεχθεί με χαρά να μας μιλήσει, ωστόσο προτιμούσε να το κάνει λίγο πριν από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους, ώστε να έχει προηγηθεί το training της και να έχει περισσότερα πράγματα να πει.


Δύο εβδομάδες, λοιπόν, πριν η νέα Vogue Greece βρεθεί στα περίπτερα, συναντώ τη Θάλεια, η οποία δηλώνει ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα, που «ήταν κάτι που το περίμενε ο κόσμος», αν και λίγο αγχωμένη.


«Με βλέπουν στον δρόμο και μου λένε "θέλαμε πολύ να γυρίσει, ήταν ένα περιοδικό που μας έλειπε". Και μένα μου έλειπε η ελληνική έκδοση. Χαιρόμουν πολύ όταν άνοιγα τις ξένες και έλεγα ότι είναι κρίμα που εμείς δεν την έχουμε πλέον», θα μου πει στην αρχή της κουβέντας μας.

Θα ήθελα να καταφέρουμε ως ομάδα να δείξουμε ότι η ελληνική Vogue είναι μια ισχυρή πλατφόρμα για τους Έλληνες δημιουργούς και τα ταλέντα, να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε να αποκτήσουν τη δημοσιότητα που τους αξίζει στο εξωτερικό.


Ντυμένη με ένα εντυπωσιακό μακρύ φόρεμα από τον ελληνικό οίκο Zeus+Δione, ήρεμη και σε κάποιες φάσεις σχεδόν συγκινημένη, είναι ένα πραγματικά φρέσκο πρόσωπο στον χώρο των ελληνικών media.


Παράλληλα δείχνει απόλυτα προετοιμασμένη για όσα τη ρωτώ, είναι προσβάσιμη και πρόσχαρη, παρά το «Vogue face» προσωπείο της editor-in-chief που ενδεχομένως να βγαίνει από την κίνησή της στα social media (το οποίο, εν πολλοίς, ίσως να οφείλεται στο μετρημένο στυλ της).


Η επιλογή της από την Condé Nast International φαίνεται στρατηγική ώστε να αποσυνδεθεί στη συνείδηση του ελληνικού κοινού το όνομα του brand από το άδοξο τέλος που είχε προ επταετίας, με το κλείσιμο του ομίλου Λυμπέρη, αλλά και από την ευρύτερη δεκαετία των '00s και ό,τι αυτή συνεπαγόταν για τον κόσμο της μόδας και του lifestyle.

— Θα μου δώσεις κάποια spoilers από το πρώτο τεύχος;

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι είναι τελείως διαφορετικό από την προηγούμενη έκδοση. Απευθύνεται σε μια γενιά που είναι digitally savvy, που την ενδιαφέρει μια 360° προσέγγιση.


Ασφαλώς είναι ένα περιοδικό μόδας. Το 70% από αυτά που θα δεις έχουν σχέση με τη μόδα. Παρόλ' αυτά, επειδή είμαστε ολοκληρωμένα όντα, θα έχει πολιτισμό, ιστορίες προσώπων από τα οποία έχεις κάτι να μάθεις. Εγώ πάντα αυτό ήθελα από τα περιοδικά, να έχω κάτι να μάθω.


Δεν έχει τα πρόσωπα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ελληνικά έντυπα και προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία μεταξύ του international και του local.

— Το site πότε θα τρέξει;

Ανοίγει στις 30 Μαρτίου, το Σάββατο, την παραμονή κυκλοφορίας του πρώτου τεύχους, την ημέρα που θα κάνουμε uncover και το πρώτο μας εξώφυλλο.

— Θα είναι αυτόνομο; Θα συμπληρώνει το περιοδικό;

Ασφαλώς, έχει ακριβώς τα ίδια guidelines με το περιοδικό, αλλά βέβαια, ένα site –το ξέρεις κι εσύ καλύτερα– είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με δική του ύλη, δική του ομάδα που τρέχει για να προλάβει την επικαιρότητα.


Θα έχουμε επίσης πολύ δυνατά social media, που είναι το πιο βασικό κομμάτι στις μέρες μας. Ειδικά το Instagram είναι ένα εργαλείο της δουλειάς μας που μας ενδιαφέρει πολύ, ακριβώς επειδή είναι εικόνα, όπως το visual κομμάτι της Vogue.


Επίσης θα εισαγάγουμε και τα events. Ήδη σε όλο τον κόσμο η Vogue συνεργάζεται με πάρα πολλά brands και κάνει πολύ πετυχημένα customized events και θα το ακολουθήσουμε. Το πρώτο event θα είναι για το λανσάρισμα του περιοδικού.

Θάλεια Καραφυλλίδου: Η 29χρονη διευθύντρια της νέας ελληνικής Vogue μάς συστήνεται Facebook Twitter
Είναι τεράστια η ευθύνη. Η πρόταση ήρθε κατευθείαν από την Condé Nast International και χρειάστηκαν αρκετές μέρες για να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί, να μιλήσω με τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους και να τους ρωτήσω αν θεωρούν ότι είναι κάτι εφικτό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Οπότε θα υπάρχουν ξεχωριστές παραγωγές και για το site και για τα social media;

Τα πάντα. Επίσης η ελληνική Vogue ακολουθεί τα βήματα όλων των προηγούμενων και θα έχει original content, που είναι το πιο σημαντικό.

— Αυτό δηλαδή που είχε εκφυλιστεί προς το τέλος της παλιάς.

Με στενοχωρεί το να μη βλέπω πρωτογενές υλικό στα περιοδικά. Ας πούμε, για μένα, η επιτυχία της LiFO είναι καθαρά το πρωτογενές της υλικό. ΟΚ, προφανώς και θα κάνεις αναπαραγωγή σε κάτι στο οποίο μπορεί να μην έχεις εύκολη πρόσβαση...

— ... ή σε κάτι που ενδιαφέρει πολύ το κοινό.

Ασφαλώς. Αλλά πρέπει και πάλι αυτό να γίνεται με τρόπο που να φαίνεται ότι από πίσω υπάρχει μια δημοσιογραφική επιμέλεια. Μία έρευνα. Ό,τι θα δεις στο περιοδικό έχει από πίσω έρευνα, ανθρώπους που το ψάξανε ενδελεχώς.

— Αναφορικά με τα εξώφυλλα, που είναι εμβληματικό κομμάτι της Vogue, θα κινηθείτε περισσότερο με celebrities, με μοντέλα, θα υπάρχει ισορροπία;

Αρχικά, επειδή είναι περιοδικό μόδας, τα εξώφυλλά του θα είναι κυρίως μοντέλα αναγνωρίσιμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βέβαια θα έχουμε ανθρώπους από την ελληνική πραγματικότητα που έχουν να πουν πολλά πράγματα και θα χαρούμε να κοσμήσουν τα εξώφυλλά μας – και θα το δούμε αυτό στην πορεία. Είμαστε τρία τεύχη μπροστά, οπότε υπάρχει ήδη ελληνικό εξώφυλλο. Έχει περάσει η εποχή που βάζεις απλά ένα ωραίο μοντέλο, είναι σημαντικό να έχουν κάτι να πουν.

— Το βλέπουμε ήδη στις εκδόσεις του εξωτερικού αυτό. Ας πούμε, Γιαλίτσα Απαρίσιο – πόσο συγκινητικό.

Δεν ήταν καταπληκτικό; Η Vogue Μεξικό και η Κάρλα, η διευθύντριά της, είναι πάντα στην αιχμή του δόρατος. Βλέπουν τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Γι' αυτό έγινε viral παντού, από το BBC μέχρι εδώ, στην Ελλάδα. Έβαλαν την πρωταγωνίστρια του Αλφόνσο Κουαρόν στο εξώφυλλο της μεξικανικής Vogue.


Μας χαροποίησε όλους ότι γίνεται ένα embrace όλων των ανθρώπων. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε κι εμείς, να δείξουμε ότι η ομορφιά είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Είναι ωραίο να έχεις όμορφους ανθρώπους, εσωτερικά.

— Έχουμε μια μεγάλη έκρηξη νέων Ελλήνων σχεδιαστών τα τελευταία χρόνια, αλλά τελικά, έχουμε μόδα στην Ελλάδα;

Η κρίση βοήθησε να γίνουν πολλά δημιουργικά πράγματα. Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες σχεδιαστές. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν είχαν μια φωνή στο εξωτερικό. Οι πολύ ωραίες δουλειές τους μένανε για εσωτερική κατανάλωση.


Προσπαθούμε ήδη να είμαστε μια πλατφόρμα για όλους τους Έλληνες σχεδιαστές ώστε να έχουν μια φωνή προς τα έξω.


Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες. Οι Zeus+Δione έχουν μεγάλη διεθνή παρουσία, ο Βασίλης Ζούλιας, ο Άγγελος Μπράτης, ο Σεργάκης, ο Κούλης, οι Ancient Greek Sandals είναι πολύ γνωστά ονόματα έξω.

— Οπότε κι εδώ θα έχουμε ισορροπία μεταξύ του ελληνικού στοιχείου, αλλά φαντάζομαι και ισχυρή παρουσία των luxury brands που είναι εγγενές στοιχείο της Vogue.

Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος. Επειδή έχουμε καταπληκτικούς designers, και όχι μόνο designers, αλλά γενικά δυνατά ελληνικά ταλέντα, είναι ωραίο ένα περιοδικό να γιορτάζει όλους αυτούς τους ανθρώπους.

— Έχει επικοινωνηθεί πάρα πολύ το νεαρό της ηλικίας σου και το γεγονός ότι είσαι η νεότερη διευθύντρια παγκοσμίως που αναλαμβάνει αυτήν τη θέση. Είναι πολύ ωραίο αυτό από τη μία αλλά και μεγάλη ευθύνη, φαντάζομαι. Ποιες ήταν οι σκέψεις σου μέχρι να την αποδεχτείς;

Είναι τεράστια η ευθύνη. Η πρόταση ήρθε κατευθείαν από την Condé Nast International και χρειάστηκαν αρκετές μέρες για να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί, να μιλήσω με τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους και να τους ρωτήσω αν θεωρούν ότι είναι κάτι εφικτό.

Ο τίτλος είναι πολύ βαρύς, έχει ιστορία 127 χρόνων και ξέραμε ότι όταν θα ανακοινωθεί θα προκαλέσει πολύ μεγάλο buzz.

— Και είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους μιντιακούς τίτλους παγκοσμίως που πάντα συνδέεται απόλυτα με τον άνθρωπο που βρίσκεται από πίσω.

Η Vogue έχει συνδεθεί με θρυλικές chief editors, από την Νταϊάνα Βρίλαντ ως την Άννα Γουίντουρ και την Καρίν Ροϊτφέλντ, είναι τεράστια τα ονόματα.

— Όταν εκδιδόταν η παλιά Vogue στην Ελλάδα εσύ ήσουν έφηβη στην αρχή της. Τη διάβαζες;

Τα πρώτα χρόνια ναι. Αλλά είχα πολύ μεγάλη αγάπη για τις εκδόσεις του εξωτερικού και πάντα μου άρεσε να βλέπω τις δικές τους παραγωγές. Καταλαβαίνεις την κουλτούρα του κάθε λαού μέσα από αυτές. Με βοηθούσαν βέβαια να εξασκήσω και τις γλώσσες που μάθαινα.

— Είχες κάποια επαφή με την Condé Nast; Πώς σε ανακάλυψαν;

Ήμουν μέσα στην αρχική ομάδα των ανθρώπων που έκαναν τις πρώτες συνομιλίες με την Condé Nast κι έτσι μου το πρότειναν. Ήταν τεράστια τιμή και δεν το περίμενα καθόλου. Το αγαπούσα πάρα πολύ το brand, το ήξερα καλά και το είχα ψάξει.

— Κατάγεσαι από τη Θεσσαλονίκη και έχεις προϋπηρεσία στο τμήμα δημοσίων σχέσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

(Δούλεψα εκεί) για πέντε χρόνια, οπότε είχα γνωρίσει πολύ κόσμο. Και μετά ήμουν PR director σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες.

Πολυτέλεια δεν είναι απλά το να αγοράσεις μια πανάκριβη τσάντα ή το υπέροχο ζευγάρι παπούτσια που βλέπεις στη βιτρίνα –που ασφαλώς είναι κάτι που θέλεις και σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία και το εκτιμάς γιατί έχει εξαιρετική ποιότητα και είναι όμορφο–, αλλά και το να έχεις τον ελεύθερο χρόνο να κάνεις παραγωγικά πράγματα με τους ανθρώπους που αγαπάς.

— Οι σπουδές σου;

Έχω σπουδάσει νομική, επικοινωνία στην Ελλάδα και μετά Μάντσεστερ και Λονδίνο για μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Κάποια στιγμή πρέπει να το τελειώσω.

— Ποιο είναι το αντικείμενο του διδακτορικού σου;

Πνευματική ιδιοκτησία και νέες μορφές κινηματογραφικής βιομηχανίας. Netflix, Amazon Prime, είναι ένας καλός λόγος για να λέω ότι βλέπω τόσες ώρες Netflix. Το κάνω για ακαδημαϊκούς λόγους! Πάντα όμως με ενδιέφερε το κομμάτι των international media.

— Μεγάλη στροφή στην καριέρα σου.

Ήθελα να γνωρίζω όλους αυτούς τους ανθρώπους, είχαν να μου πουν πολύ ωραίες ιστορίες.


Επίσης δεν είμαι η πρώτη editor στην ιστορία χωρίς δημοσιογραφικό background. Μια από τις πιο πετυχημένες Vogue αυτήν τη στιγμή είναι της Τουρκίας. Η Σεντά Ντομάνικ είναι μία γυναίκα που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τη δημοσιογραφία, έχει PhD στις πολιτικές επιστήμες, είχε δουλέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αγαπούσε όμως πολύ το brand.


Αυτό ενδιαφέρει πολύ την Condé Nast, να αγαπάς το brand και να προσπαθείς να δώσεις τη φωνή του στη χώρα σου.

— Από όσα μου λες, λοιπόν, πρόκειται για μια εντελώς νέα εποχή για την ελληνική Vogue. Κατ' αρχάς θα τη λέτε Vogue Greece, έχετε αλλάξει ακόμα και το Vogue Hellas που χρησιμοποιούσαν πριν. Διαφοροποιείστε ακόμα και στον τίτλο.

Ναι, γιατί είναι ένας fashion τίτλος με μεγάλη ιστορία την οποία πρέπει να σεβόμαστε και να τιμάμε, αλλά έρχεται σε μια τελείως διαφορετική εποχή από εκείνη που υπήρχε η Vogue Hellas.

— Η παλιά Vogue έχει συνδεθεί, μέσω της πορείας της, αλλά και με τον τρόπο που σταμάτησε να εκδίδεται, με τη μεγάλη φούσκα της Ελλάδας, με την κρίση την ίδια, με εποχές μεγάλης ευμάρειας που ανατράπηκαν. Νομίζω ότι στη συνείδηση μερίδας του κοινού συνεπάγεται όλα τα παραπάνω. Πώς θα ξεφύγετε τελείως από αυτά και θα συμβαδίσετε με τη νέα εποχή;

Είχε συνδεθεί με ένα τελείως διαφορετικό lifestyle που νομίζω ότι το έχουμε αφήσει όλοι πολύ πίσω μας. Η κρίση μας έμαθε να εκτιμούμε πράγματα που δεν εκτιμούσαμε παλιά. Τις ανθρώπινες σχέσεις σε μεγαλύτερο βάθος, το τι σημαίνει πολυτέλεια στον 21ο αιώνα.


Πολυτέλεια δεν είναι απλά το να αγοράσεις μια πανάκριβη τσάντα ή το υπέροχο ζευγάρι παπούτσια που βλέπεις στη βιτρίνα –που ασφαλώς είναι κάτι που θέλεις και σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία και το εκτιμάς γιατί έχει εξαιρετική ποιότητα και είναι όμορφο–, αλλά και το να έχεις τον ελεύθερο χρόνο να κάνεις παραγωγικά πράγματα με τους ανθρώπους που αγαπάς.


Πολυτέλεια είναι όλες οι μικρές στιγμές που μας κάνουν να χαμογελάμε. Να μπορώ να είμαι offline για μια ολόκληρη μέρα από το κινητό μου. Να πάω για ένα Σαββατοκύριακο με τους φίλους μου και να μην ασχοληθώ με τίποτε άλλο. Το είχαμε ξεχάσει.

— Είμαστε σχεδόν στην ίδια ηλικία κι έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε μέσα στην κρίση. Δεν έχουμε προλάβει την παλιά εποχή. Έχουμε γνώση μόνο εξ ακοής γι' αυτήν.

Νομίζω ότι ούτε για έναν χρόνο δεν την πρόλαβα.

Θάλεια Καραφυλλίδου: Η 29χρονη διευθύντρια της νέας ελληνικής Vogue μάς συστήνεται Facebook Twitter
Είχε συνδεθεί με ένα τελείως διαφορετικό lifestyle που νομίζω ότι το έχουμε αφήσει όλοι πολύ πίσω μας. Η κρίση μας έμαθε να εκτιμούμε πράγματα που δεν εκτιμούσαμε παλιά. Τις ανθρώπινες σχέσεις σε μεγαλύτερο βάθος, το τι σημαίνει πολυτέλεια στον 21ο αιώνα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Οπότε αυτό αυτομάτως σε διαφοροποιεί από το παρελθόν, ως τον άνθρωπο που ανέλαβε τα ηνία.

Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε πίσω μας εκείνη την εποχή και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα.


Εγώ δεν έζησα την εποχή της μεγάλης ευμάρειας, έζησα την αρχή της κρίσης. Θέλεις να αποδεικνύεις ότι μπορείς να κάνεις το καλύτερο έστω και με τα ελάχιστα μέσα. Αυτή είναι η ευχή και κατάρα της γενιάς μας. Δεν ζήσαμε μια καλή εποχή που ήρθαν όλα πολύ εύκολα, αλλά αυτό μας πείσμωσε να τα καταφέρουμε.

— Όλους αυτούς τους μήνες, από τον Σεπτέμβριο που έγινε η ανακοίνωση μέχρι σήμερα, έκανες training. Τι σου άφησε;

Η Vogue είναι ένα περιοδικό πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Έχει τα πιο αυστηρά guidelines και δεν το περιμένεις ότι θα είναι τόσο αυστηρά.


Γενικά όταν ξεκινά μία Vogue, είναι σημαντικό για εκείνους να διασφαλίσουν ότι έχει την ίδια ποιότητα globally.


Η ίδια η Condé Nast πιστεύει όμως πολύ στην Ελλάδα και στην ομάδα μας, στον καθένα ξεχωριστά. Είναι πολύ ωραίο να ακούς λόγια επιβράβευσης από ανθρώπους που τα έχουν δει όλα, εδώ και 30 χρόνια. Ελπίζω ότι και το ελληνικό κοινό θα μας αγκαλιάσει.

— Ταξίδεψες πολύ, πέρασες από πολλές εβδομάδες μόδας. Πώς είναι αυτό το feeling για ένα κορίτσι από την Ελλάδα στην ηλικία σου, να βρίσκεται ξαφνικά στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μόδας;

Ο κόσμος μπορεί να το βλέπει ως κάτι πολύ glamorous, αλλά είναι δουλειά! Τρέχεις όλη μέρα, πηγαίνεις σε δέκα shows καθημερινά, καταγράφεις όλες τις τάσεις, τις αναφορές, μιλάς με τους σχεδιαστές, τους ανθρώπους που φτιάχνουν όλα αυτά τα υπέροχα κομμάτια, γνωρίζεις πάρα πολύ ωραίο κόσμο.


Νομίζω ότι οι εβδομάδες μόδας είναι η πιο παραγωγική διαδικασία. Ήταν τελείως πρωτόγνωρο να πηγαίνω στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο και να βλέπω από κοντά όσα έβλεπα από την τηλεόραση ή το Instagram, να το χαίρομαι με τον ίδιο τρόπο και να σκέφτομαι ότι θα γυρίσω πίσω στην Ελλάδα και θα μπορώ να τα καταγράψω.


Επιτέλους το ελληνικό κοινό θα διαβάζει την εμπειρία από ανθρώπους που τα έχουν δει, τα έχουν ζήσει, έχουν κάνει ρεπορτάζ και έρευνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, να δώσουμε στο κοινό το feeling ότι είναι και η Ελλάδα εκεί.

— Ποια είναι επόμενη μεγάλη τάση από τις κολεξιόν που είδες να παρουσιάζονται;

Για την επόμενη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας, τα over-over sized. Και το women empowerment που είναι βέβαια τάση των τελευταίων χρόνων. Η χειραφέτηση της γυναίκας μέσα από τα ρούχα.


Η διπλή ζώνη, ας πούμε, σε κάποιον μπορεί να φαίνεται απλά ως μία διπλή ζώνη στη μέση μιας γυναίκας, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρεται στη γυναικεία ενδυνάμωση.


Υπάρχουν πολλά πράγματα από τις κολεξιόν που έδειχναν ότι πλέον η γυναίκα είναι στο επίκεντρο, είναι ακριβώς ίση με τους, άνδρες, εργάζεται σκληρά και τα καταφέρνει.

— Έχουμε απομακρυνθεί τελικά από την αντικειμενοποίηση των μοντέλων;

Πολύ. Η Condé Nast είχε βγάλει το 2012 το μανιφέστο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται τα περιοδικά στα μοντέλα.
Ας πούμε, στη Vogue Greece δεν επιτρέπουμε τη φωτογράφιση ανήλικων μοντέλων. Θεωρούμε ότι πρέπει να είσαι ένας ενήλικας που αποφασίζει μόνος του γι' αυτό που θα κάνει.

— Θα δούμε και plus sized μοντέλα;

Εννοείται! Έχει περάσει η εποχή με τα μοντέλα που απλά ήθελες να πας να τις ταΐσεις. Οι μεσογειακές γυναίκες έχουμε καμπύλες. Πρέπει να είμαστε χαρούμενες με το σώμα μας.

— Θα έχουν θέση και τα φεμινιστικά κινήματα όπως το MeToo στη Vogue;

Είναι δεδομένο αυτό. Και δεν είναι μόνο η γυναικεία ενδυνάμωση. Το burnout, η ψυχική υγεία είναι θέματα που απασχολούν πολλές γυναίκες και για τα οποία υπήρχε στίγμα.


Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι κουβέντες που κάνουμε μεταξύ μας πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω.

— Έχεις πολύ ενεργό Instagram. Βάζεις stories με την καθημερινότητά σου, πράγμα που δεν κάνουν άλλες διεθνείς συνάδελφοί σου. Είναι δική σου επιλογή ή έπρεπε να το συζητήσεις και να καταλήξετε σε μια κοινή φόρμουλα;

Όχι, ο προσωπικός μου λογαριασμός στο Instagram είναι κάτι καθαρά δικό μου. Υπάρχουν πολλά σχετικά μοτίβα.

— Στη διάρκεια αυτών των μηνών μπήκες σε κάποια διαδικασία επανεφεύρεσης του δικού σου εαυτού και της εικόνας σου, αναφορικά με το στυλ σου; Δεν σου έχουν πει οι φίλοι σου, ας πούμε, ότι μπορεί να ντύνεσαι λίγο πιο «μεγαλίστικα» από την ηλικία σου; Ήσουν και πριν έτσι;

Ναι, πάντα! Ήθελα να προσέχω την εμφάνισή μου. Πάντα πρόσεχα τις τάσεις και ήθελα να βγαίνω περιποιημένη, αλλά σε πολύ λογικά πλαίσια. Τώρα το ψάχνω ακόμα περισσότερο. Νομίζω ότι ξέρω να εκτιμώ τα ωραία ρούχα, ακόμα και αυτά που δεν θα φορούσα εγώ.

— Η Άννα Γουίντουρ ενώ ήταν απροσπέλαστη, το τελευταίο διάστημα έχει δώσει κι αυτή ευκαιρίες στο κοινό να τη γνωρίσει καλύτερα. Έχει απομακρυνθεί από την ταμπέλα της «σιδηράς κυρίας της Vogue» που γνωρίζαμε μέχρι και το «Devil Wears Prada».

Έχει κάνει στο δικό τους Vogue TV το «Go Ask Anna», που το βρήκα εξαιρετικό. Της το είπα κιόλας, ότι είναι ιδιοφυές που αφήνει όλο τον κόσμο που τη διαβάζει να ρωτήσει την άποψή της. Και το κάνει με πολύ κουλ και φρέσκο τρόπο.

 

73 Questions With Emily Blunt | Vogue

— Τελευταία αυτοσαρκάζεται ιδιαίτερα. Είδαμε βίντεο με τη Μέριλ Στριπ, την Έμιλι Μπλαντ να παίρνει τη θέση της στις «73 ερωτήσεις».

Είναι μια γυναίκα που ξέρει να συμβαδίζει με την εποχή της. Έχει καταπληκτικό βρετανικό χιούμορ, ξέρει πάρα πολύ καλά από μόδα, είναι φοβερή μάνατζερ από μόνη της και την ενδιαφέρουν θέματα όπως η βιώσιμη μόδα, που θα έχουμε κι εμείς σε κάθε τεύχος γιατί μας αφορά.

— Μετακόμισες πρόσφατα στην Αθήνα. Είχες ξαναζήσει εδώ;

Πηγαινοερχόμουν πολύ για το πτυχίο της επικοινωνίας. Η βάση μου ήταν πάνω.

— Σε ποια περιοχή έχεις επιλέξει να μένεις;

Είμαι στην Πλάκα. Μετακινούμαι για να πάω στο γραφείο, αλλά με βοηθά να τα έχω όλα σε απόσταση αναπνοής. Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι στο κέντρο.


Στη Θεσσαλονίκη όλα είναι κοντά. Είχα συνηθίσει σε κοντινές αποστάσεις και ανά πάσα στιγμή να μπορώ να τους βλέπω. Τώρα μαθαίνω την πόλη. Θέλει χρόνο και δεν έχω προλάβει. Μια πόλη τη μαθαίνεις όταν περπατάς και όταν οι άνθρωποί της σε πηγαίνουν στις κρυμμένες γωνιές της.

— Κλείνοντας, ποιο θα ήθελες ιδανικά, σε δύο χρόνια από τώρα, να θεωρείται το προσωπικό σου στίγμα στην ελληνική Vogue;

Θα ήθελα να καταφέρουμε ως ομάδα να δείξουμε ότι η ελληνική Vogue είναι μια ισχυρή πλατφόρμα για τους Έλληνες δημιουργούς και τα ταλέντα, να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε να αποκτήσουν τη δημοσιότητα που τους αξίζει στο εξωτερικό.

Info

Η έντυπη Vogue Greece θα κυκλοφορεί την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής, και στη συνέχεια αυτόνομα στα περίπτερα.

Το πρώτο τεύχος έρχεται στις 31 Μαρτίου.

TV & Media
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελίνα Νάτσιου: Η τρανσφοβική ρητορική του Τραμπ οπλίζει τα χέρια όσων μας βλέπουν σαν στόχους

TV & Media / Μελίνα Νάτσιου: Η τρανσφοβική ρητορική του Τραμπ οπλίζει τα χέρια όσων μας βλέπουν σαν στόχους

Η τρανς ηθοποιός επισημαίνει πως «όταν κάποιος από τη Βουλή ή από τα Μέσα λέει “τα φύλα είναι δύο, όλα τα άλλα είναι ανωμαλία”, τι κάνει; Νομιμοποιεί τη βία. Οπλίζει το χέρι του απέναντι»
LIFO NEWSROOM
Το Netflix αυξάνει τις τιμές μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου αριθμού νέων συνδρομητών στην ιστορία του

TV & Media / Το Netflix αυξάνει τις τιμές μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου αριθμού νέων συνδρομητών στην ιστορία του

Η ραγδαία αύξηση συνδρομητών επιβεβαιώνει τη δεσπόζουσα θέση του Netflix στην αγορά, σε μια περίοδο όπου ανταγωνιστές όπως η Disney και η Warner Bros. Discovery καταβάλλουν προσπάθειες να φτάσουν τη δημοτικότητα και την κερδοφορία της πλατφόρμας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια