Αφγανιστάν: Νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες

Αφγανιστάν: Νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, οι οποίες επιδείνωσαν την ήδη απελπιστική κατάσταση στην οποία ζουν χιλιάδες εκτοπισμένοι από την ξηρασία.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις εδώ και δύο μέρες στο δυτικό Αφγανιστάν, από τις οποίες καταστράφηκαν σπίτια και πρόχειροι καταυλισμοί που στέγαζαν οικογένειες εκτοπισμένων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της αφγανικής κυβέρνησης.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν σε δύο ημέρες τον θάνατο 12 ανθρώπων στην Τζοουζιάν και 2 στην Μπαντγίς, δύο επαρχίες που συνορεύουν με το Τουρκμενιστάν, δήλωσε ο Χασιμπουλάχ Σιρ Χάνι, εκπρόσωπος της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών. Άλλοι 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Χεράτ και άλλος ένας στην επαρχία Σαρ-ι Πουλ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αφγανιστάν: Νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες Facebook Twitter

Από τις πλημμύρες καταστράφηκαν επίσης περισσότερα από 500 σπίτια, ενώ επιδεινώθηκε η ήδη απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εκτοπίστηκαν στο δυτικό Αφγανιστάν μετά την σοβαρή ξηρασία πέρυσι.

Την ίδια ώρα οι πλημμύρες αυτές που σημειώνονται στις αρχές του Μαρτίου προκαλούν περαιτέρω καταστροφές στις καλλιέργειες και θέτουν και τη φετινή σοδειά σιταριού σε κίνδυνο.

Όταν σταμάτησαν οι δυνατές βροχές τα παιδιά τσαλαβουτούσαν στα λασπόνερα που έφταναν στο ύψος του γονάτου σε ορισμένους καταυλισμούς με σκηνές που έχουν στηθεί για να στεγάσουν τους εκτοπισμένους.

Αφγανιστάν: Νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες Facebook Twitter

Αξιωματούχοι στην Χεράτ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν, έλεγαν ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι υψηλότερος από αυτόν που υπολογίζουν οι υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης. Ο επικεφαλής της δημόσιας υπηρεσίας υγείας της επαρχίας αυτής Αμπντούλ Χάκιμ Ταμάνα δήλωσε ότι 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 9 τραυματίστηκαν.

Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει στην επαρχία αυτή εκατοντάδες σπίτια, ορισμένες ιστορικές τοποθεσίες, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, γέφυρες και λεωφόρους, δήλωσε παράλληλα ο Τζιλάνι Φάρχαντ, εκπρόσωπος της Χεράτ.

Η οργάνωση αρωγής World Vision ανακοίνωσε επίσης ότι υπολογίζει σε δεκάδες χιλιάδες τους Αφγανούς που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες αυτές, ενώ ορισμένοι κάτοικοι της Μπαντγίς μιλούν για τη χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια.

Από καταστροφικές πλημμύρες επλήγη τις τελευταίες ημέρες και το Ιράν, όπου ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 30.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM