Αδειάζει ο αυτοσχέδιος καταυλισμός προσφύγων στα Διαβατά μετά από μια μέρα επεισοδίων

Αδειάζει ο αυτοσχέδιος καταυλισμός προσφύγων στα Διαβατά μετά από μια μέρα επεισοδίων Facebook Twitter
0

Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου αναχωρούσαν λεωφορεία, για διάφορους προορισμούς, με πρόσφυγες οι οποίοι εγκατέλειπαν τον άτυπο καταυλισμό δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, που είχε στηθεί από την περασμένη Πέμπτη.

Οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν εκεί έπειτα από ένα ψευδές κάλεσμα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα άνοιγαν τα σύνορα.

Μέχρι νωρίς το πρωί, είχαν αναχωρήσει 874 άτομα, τα οποία μεταφέρονταν με ναυλωμένα λεωφορεία στις δομές όπου φιλοξενούνταν, ενώ στον καταυλισμό έχουν μείνει πλέον ελάχιστες σκηνές με περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών στο σημείο συνοδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, καθώς τόσο την Παρασκευή, όσο και χθες, Σάββατο σημειώθηκαν συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ομάδα προσφύγων είχε αποκλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές στον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλά δρομολόγια προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM