Live

Παναγία των Παρισίων: Εισαγγελική έρευνα για απάτη με εκκλήσεις για δωρεές

Παναγία των Παρισίων: Εισαγγελική έρευνα για απάτη με εκκλήσεις για δωρεές Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Έρευνα για απάτη με εκκλήσεις για δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων άρχισε η εισαγγελία του Παρισιού.

Έρευνα για «αισχροκέρδεια από συμμορία» κατά προσώπων που απηύθυναν «δολίως» εκκλήσεις για δωρεές με το πρόσχημα της ανοικοδόμησης της Νοτρ-Νταμ άρχισε σήμερα από την εισαγγελία του Παρισιού που καλεί σε  επαγρύπνηση.

Η έρευνα άρχισε μετά μια καταγγελία του Ιδρύματος Γαλλικής Κληρονομιάς σε βάρος προσώπων που επιχειρούν να ζητήσουν δολίως δωρεές εξ ονόματός του, μεσούσης της κινητοποίησης για την ανοικοδόμηση του εμβληματικού καθεδρικού ναού στο κέντρο του Παρισιού, που επλήγη από πυρκαγιά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα πρόσωπα αυτά με τηλεφωνικές κλήσεις που κάνουν ή με την αποστολή e-mails καλούν τους παραλήπτες να στείλουν τις δωρεές τους μέσω μεταφοράς σε έναν τραπεζικό λογαριασμό του οποίου τα στοιχεία επισυνάπτονται ως συνημμένο.

Η έρευνα που διεξάγεται από το Τμήμα Καταστολής της Εγκληματικότητας (BRDA) της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού αναμένεται ότι θα επιτρέψει «τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών αυτής της απάτης όπως και τον τερματισμό των ενεργειών αυτών», υπογράμμισε η εισαγγελία.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Γαλλικής Κληρονομιάς αναφέρει ότι κατήγγειλε στην εισαγγελία του Παρισιού και στη Google μια πλαστή ιστοσελίδα που αναπαράγει τα βασικά στοιχεία της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης.

«Το Ίδρυμα σημαίνει συναγερμό στους χρήστες του Διαδικτύου για την ύπαρξη μιας ιστοσελίδας πλαστής συλλογής χρημάτων για τη Νοτρ-Νταμ. Η ακόλουθη ιστοσελίδα είναι απάτη: https://donfondation-patrimoine-sauvonsnotredame.weebly.com/», διευκρινίζει η ανακοίνωση.

«Εδώ οι απατεώνες επανέλαβαν τα βασικά στοιχεία της δικής μας ηλεκτρονικής διεύθυνσης και τα τοποθέτησαν σε διαφορετική σειρά. Αυτό που τους προδίδει είναι η προέκταση στο τέλος της διεύθυνσης του 'weebly.com', που είναι η ονομασία μιας πλατφόρμας κατασκευής δωρεάν ιστοσελίδων», δήλωσε η Λοράνς Λεβί, διευθύντρια για τον Τύπο του Ιδρύματος Γαλλικής Κληρονομιάς.

Την Τετάρτη το Ίδρυμα είχε ανακοινώσει ότι έλαβε ειδοποιήσεις για πολλές οικονομικές απάτες στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Είχε υπογραμμίσει ότι, από την πλευρά του, δεν προέβη σε καμιά τηλεφωνική κλήση, αποστολή e-mail ή επιστολής για τον σκοπό αυτό".

«Όλες αυτές οι διαδικασίες συνιστούν απάτη», είχε τονίσει.

Και ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ εξέφρασε την ανησυχία του για τον πολλαπλασιασμό των ιστοσελίδων που προτείνουν τη χρηματοδότηση της Νοτρ-Νταμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Διεθνή / Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Το γεγονός ότι οι κόντρες του Χόλιγουντ σπάνια παίρνουν τέτοια έκταση ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο η διαμάχη μεταξύ Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM