Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας των Φίλη, Φορτσάκη και Φωκά

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας των Φίλη, Φορτσάκη και Φωκά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια τα αιτήματα για άρση ασυλίας των βουλευτών Νίκου Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) Θεόδωρου Φορτσάκη (ΝΔ) και του ανεξάρτητου Αριστείδη Φωκά.


Το αίτημα άρσης ασυλίας του Νίκου Φίλη, το οποίο αφορούσε σε μήνυση της οικογένειας του Κ. Κατσίφα για τις δηλώσεις του βουλευτή με αφορμή τα επεισόδια στην Αλβανία κατά τη δολοφονία του, απορρίφθηκε με 124 ψήφους, έναντι 9 υπέρ και 10 «παρών».

Ο κ. Φίλης, ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή είναι «κλασική περίπτωση» υποθέσεων που υπάγονται στο Σύνταγμα και στην προστασία που προσφέρει στους βουλευτές για την διατύπωση γνώμης. Ο Ν. Φίλης, επισήμανε ότι την περίοδο των «γνωστών, τραγικών γεγονότων στην Αλβανία και της εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα» είχε τοποθετηθεί για το γεγονός αυτό «με σεβασμό στον άδικα χαμένο ομογενή», καθώς και στον πόνο της οικογένειάς του, αλλά και με «πλήρη και σαφή οριοθέτηση με τις πρακτικές του κατ' επαγγέλματος βορειοηπειρωτικού αλυτρωτισμού».

Από την Ολομέλεια απορρίφθηκε επίσης με 134 ψήφους, έναντι επτά υπέρ και δύο «παρών» το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Φορτσάκη, για υπόθεση χορήγησης υπερωριών, κατά την περίοδο που ήταν πρύτανης του ΕΚΠΑ. Μια υπόθεση, όπως είπε ο βουλευτής, για την οποία όλοι οι υπόλοιποι ελεγχόμενοι έχουν αθωωθεί όπως και οι προηγούμενες πρυτανικές διοικήσεις.

Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή, Αριστείδη Φωκά, τάχθηκε η Ολομέλεια με ψήφους 133 κατά, έναντι 7 υπέρ και 3 παρών. Η υπόθεση αφορούσε σε απαξιωτικές για το Κοινοβούλιο δηλώσεις του βουλευτή σε συγκέντρωση βουλευτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM