Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε την Ελλάδα για την βοήθεια στις πυρκαγιές που πλήττουν το Ισραήλ

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε την Ελλάδα για την βοήθεια στις πυρκαγιές που πλήττουν το Ισραήλ Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαριστεί την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που προσέφεραν βοήθεια στη χώρα, η οποία πλήττεται από δεκάδες πυρκαγιές.

Πυρκαγιές κατέστρεψαν χθες, Πέμπτη, δεκάδες κατοικίες στο κέντρο του Ισραήλ και η κατάσταση ετοιμότητας παραμένει σήμερα αυξημένη εξαιτίας ενός καύσωνα που πλήττει το σύνολο της ισραηλινής επικράτειας. Σήμερα απέμεναν μερικές μικρές εστίες, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών κατασβέσθηκε χθες. Πολλές οδοί παραμένουν ακόμη κλειστές για την κυκλοφορία και η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή. Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, από 35 έως 42 κατοικίες καταστράφηκαν χθες, Πέμπτη, από τη φωτιά. Οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δεν υπήρξαν τραυματίες από τις διάφορες πυρκαγιές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συγκάλεσε σήμερα το πρωί κυβερνητική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, χαιρέτισε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των δυνάμεων ασφαλείας στη μάχη εναντίον των πυρκαγιών. Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε εξάλλου χώρες που έστειλαν αεροπλάνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. «Έχουμε δεχθεί προς το παρόν βοήθεια από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Αίγυπτο και είμαστε ευγνώμονες προς όλες αυτές τις χώρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του. Ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε εξάλλου να ενισχύσει τις δυνατότητες του Ισραήλ στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος και Κροατία ανάμεσα στις χώρες που έστειλαν βοήθεια

Στην βοήθεια που στέλνει η Ε.Ε. στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στο κεντρικό τμήμα της χώρας, εντάχθηκαν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canader CL 415, που έστειλε η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης για συνδρομή και τα οποία θα συμμετάσχουν από σήμερα στις επιχειρήσεις. Τα δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη εστάλησαν αμέσως, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας με το Ισραήλ, ωστόσο μετά από ενημέρωση από τις Βρυξέλλες, ότι ζητήθηκε συνδρομή και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, τα δυο Canader εντάχθηκαν στην ευρωπαϊκή βοήθεια και αυτό σημαίνει ότι το κόστος μεταφοράς τους καλύπτεται κατά 75% από την Ε.Ε.

Άμεσα επίσης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για συνδρομή από την Ευρώπη προς το Ισραήλ, με πυροσβεστικά αεροσκάφη, η Ιταλία, η Κύπρος και η Κροατία, ενώ αναμένονταν η αποστολή βοήθειας και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM