Λονδίνο: Ισόβια για τον άνδρα που έσπρωξε έναν 91χρονο στις γραμμές του μετρό

Λονδίνο: Ισόβια για τον άνδρα που έσπρωξε έναν 91χρονο στις γραμμές του μετρό Facebook Twitter
Φωτογραφία: British Transport Police
0

Ένας άνδρας, που έσπρωξε έναν 91χρονο επιβάτη στις ράγες σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη σήμερα, αφού νωρίτερα κρίθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες απόπειρας φόνου.

Ο Πολ Κρόσλεϊ, ηλικίας 47 ετών, υποβλήθηκε για μήνες σε ψυχιατρική αξιολόγηση προτού καταδικαστεί από δικαστήριο να παραμείνει υπό νοσηλεία μέχρι να κριθεί ότι μπορεί να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με τον Guardian ο άνδρας πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια ενώ η βρετανική αστυνομία Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στη φυλακή το λιγότερο για 12 χρόνια. Στο υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας διακρίνεται ο Κρόσλεϊ να προσπαθεί να σπρώξει έναν 23χρονο στις ράγες, χωρίς επιτυχία, στον σταθμό Τότεναμ Κορτ, στο κέντρο του Λονδίνου, στις 27 Απριλίου πέρυσι.

Ο Κρόσλεϊ, κατόπιν, ταξίδεψε για λίγες ακόμη στάσεις, στον σταθμό Μάρμπλ Αρτς. Εκεί, έσπρωξε έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος υπέστη πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη και ένα σοβαρό κόψιμο, καθώς έπεσε με το κεφάλι στις ράγες. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος τον σήκωσε από τις γραμμές, υπέστη έγκαυμα στο χέρι του από τις ηλεκτροφόρες ράγες. «Δεν είχα κοιμηθεί και πολύ την προηγούμενη νύχτα» ισχυρίστηκε αργότερα ο Κρόσλεϊ στην αστυνομία ενώ είπε πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και «ένιωθε παρανοϊκός».

Στην απολογία του στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως διάλεξε τυχαία τους ανθρώπους που επιτέθηκε και πως δεν είχε πρόθεση να τους σκοτώσει. Παράλληλα, στο δικαστήριο κατέθεσε μια ψυχίατρος που υποστήριξε ότι ο Κρόσλεϊ κατευθύνθηκε προς το Γουέστ Έντ αφού πρώτα άκουσε το τραγούδι West End Girls στο ραδιόφωνο πιστεύοντας πως του έδινε οδηγίες. Παράλληλα, ο Κρόσλεϊ ανέφερε στην ψυχίατρο πως θυμάται ότι «θα χτυπούσε κάποιον», ενώ ένιωθε άγχος γιατί τον απειλούσαν άνθρωποι που χρωστούσε χρήματα. 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM