Ερντογάν για Μεσόγειο: Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν

Ερντογάν για Μεσόγειο: Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν Facebook Twitter
0

Νέες προειδοποιήσεις για τη Μεσόγειο έρχονται διά στόματος Ερντογάν ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφος που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο δήλωσε πως «στην ανατολική Μεσόγειο προχωράμε με όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν βρεθούν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν». Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η ''νότια Κύπρος'' (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», μετέδωσε η Hurriyet.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου και τόνισε πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση της ''νότιας Κύπρου'' η οποία εντάχθηκε στην Ε. με ύποπτο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την ''Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'' με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η ''νότια Κύπρος'' εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η ''βόρεια Κύπρος'' που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM