Live

Προγραμματικές δηλώσεις: Διπλή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από Γεννηματά και Κουτσούμπα

Προγραμματικές δηλώσεις: Διπλή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από Γεννηματά και Κουτσούμπα Facebook Twitter
0

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις δικές τους ομιλίες. 

«Οι δηλώσεις της κυβέρνησης υπήρξαν αόριστες, ατεκμηρίωτες και γενικόλογες. Στην ουσία τους βαθιά συντηρητικές», δήλωσε κατά την ομιλία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Παραδοθήκατε στους δανειστές. Απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς, είναι η αλλαγή των δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά, ενώ αναφερόμενη στη μείωση του ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι «αν και είναι θετική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, δεν φτάνουν κ. Μητσοτάκη κάποιες επιμέρους οριζόντιες φορολογικές ελαφρύνσεις».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκριτική στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Όλο και πιο πολύ μοιάζετε κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς μένουμε σταθεροί στη θέση μας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία, εθνικά επιζήμια», επεσήμανε.

«Πριν τις εκλογές κάνατε σημαία σας την αποκομματικοποίηση του κράτους. Τώρα όμως, πράττετε το ακριβώς αντίθετο», πρόσθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι «δέσμιος της πελατιακής αντίληψης της παράταξής του», ενώ υπογράμμισε ότι «το ΚΙΝΑΛ θα είναι στη Βουλή η φωνή του λαού» και πως θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Κουτσούμπας: Φορολογήστε τους εφοπλιστές

Μέσα στην Βουλή, δεν θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να περάσετε τις προτάσεις σας, έξω όμως από την Βουλή, δυστυχώς για εσάς υπάρχει απέναντί σας το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ», διεμήνυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

Όπως ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Δεν περιμέναμε με καμιά αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις. Ούτε η Κομισιόν περίμενε για να ανακοινώσει τις συστάσεις της. Το προεκλογικό σας πρόγραμμα φωνάζει για τους στόχους σας».

Σχολιάζοντας τις φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε: «Ο λαός πληρώνει το 95% των φορολογικών εσόδων και το κεφάλαιο με το 5%. Με τις νέες ρυθμίσεις σας, θα πληρώνει ακόμα λιγότερο. Υπόσχεστε πως θα δουν και οι εργαζόμενοι μείωση της φορολογίας. Πως θα γίνει να μειώσετε την φορολογία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και πάλι να βγαίνει το πλεόνασμα που έχετε δεσμευτεί;»

«Ακόμα και αν επιτευχθεί η ανάπτυξη που λέτε, θα επιτευχθεί με μισθούς πείνας των εργαζομένων. Θα μειώστε την επιβάρυνση από την μια τσέπη για να την αυξήσετε από την άλλη», σημείωσε στη συνέχεια.

Τέλος σολιάζοντας τη θετική - όπως την χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «κωλοτούμπα» για τον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Θέλετε να διευρύνετε την φορολογική βάση; Φορολογήστε τους εφοπλιστές! Αυτό θα ήταν πράγματι μια θετική κωλοτούμπα». «Φτάνει πια, την καραμέλα μιας ανάπτυξης που θα διαχυθούν τα αποτελέσματά της σε όλη την κοινωνία την έχουμε μάθει, την έχουμε βαρεθεί πια» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Πολιτική
0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM