Τα ΝΕΑ: Σχέδιο για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές - O Άδωνις διαψεύδει

Τα ΝΕΑ: Σχέδιο για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές - O Άδωνις διαψεύδει Facebook Twitter
2

Πρωτοβουλία σχετικά με το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές σχεδιάζει να αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ωστόσο ο ίδιος το αρνήθηκε λίγο αργότερα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, στόχος του υπουργού είναι να ανοίξει διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες καθώς και να εκπονηθεί σχετική μελέτη. «Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών τις Κυριακές», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε λίγο αργότερα τις πληροφορίες ότι το υπουργείο σχεδιάζει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.

«Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι διχασμένος σε αυτό το θέμα. Έχουμε ανοίξει αρκετές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά αυτή (σ.σ. το άνοιγμα τις Κυριακές) δεν είναι μία από αυτές», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται πως το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές που ισχύει μέχρι τώρα προβλέπει ότι επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές:

- Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.

- Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων.

- Την Κυριακή των Βαΐων.

- Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.


Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη σύμφωνα με την περίπτωση β' της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μήπως αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε (όσοι δεν καταλαβαίναμε ή κάναμε πως δεν καταλαβαίναμε...), γιατί καταργήθηκε ο βάσιμος λόγος απόλυσης;;.....όποιος υπάλληλος καταστήματος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για τις Κυριακές θα απολύεται με συνοπτική διαδικασία «γιατί έτσι»...!
Εγώ προτείνω να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και να δουλεύουν οι υπάλληλοι (χωρίς αύξηση μισθού, εννοείται) ασταμάτητα μέχρι να πεθάνουν από την κούραση. Ζήτω ο καπιταλισμός! ΥΓ. Αυτοί που ψωνίζουν τις Κυριακές, δεν καταλαβαίνουν ότι ενισχύουν την εργασιακη εκμετάλλευση των υπαλλήλων;