ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Synch fashion

Synch fashion Facebook Twitter
0

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε κάποτε τον Ένιο Μορικόνε πώς ένα soundtrack μπορεί να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία, και ο Μορικόνε απάντησε ότι αυτό συμβαίνει όταν οι μουσικές συνθέσεις είναι τέτοιες που μπορούν να κρατηθούν και εκτός του φιλμ, απλά, σαν ένα καλό τραγούδι. Αυτό φαίνεται να ταιριάζει στη δουλειά τηςΣερένα Γκάλντο, της σχεδιάστριας που τα τρία τελευταία χρόνια δημιουργεί τις ιδιαίτερες τσάντες για το Synch. Οι τσάντες που έχει σχεδιάσει στη σειρά «Music Machines» είναι εμπνευσμένες από τα πιο γνωστά ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, ενώ η ιδιαιτερότητά τους είναι η φωτορεαλιστική εκτύπωση που κάνει την κάθε μία από αυτές να μοιάζει σαν αληθινό αντικείμενο. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τρεις, μία για κάθε χρονιά του φεστιβάλ, ξεκινώντας από το 2005, ένα πανομοιότυπο αντίγραφο του Sampler, την τσάντα Bass και το μικροσκοπικό Transistor που μπορεί να λειτουργήσει σαν θήκη για το i-Pod. Το διαμέρισμά της στην Εμμανουήλ Μπενάκη είναι γεμάτο από τα αξεσουάρ που σχεδιάζει, όλα με πρωτότυπα στοιχεία που τα κάνουν κομμάτια ξεχωριστά: μεταλλικά σκουλαρίκια-μυρμήγκια, περίεργα δαχτυλίδια, τσάντες-αντίγραφα των Moleskine...

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μιλάνο», μου λέει, «μία πόλη συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα δύσκολη, το καλύτερο μέρος στην Ιταλία, ωστόσο, για να σπουδάσεις και να εργαστείς στον τομέα της μόδας και του design. Σπούδασα στο Istituto Europeo di Design και εξειδικεύτηκα στο design κοσμημάτων. Γρήγορα κατάλαβα ότι ο κόσμος του χρυσού και των πολύτιμων πετρών δεν ήταν για μένα. Προσανατολίστηκα στο χώρο της μόδας και συνεργάστηκα με τη Samsonite, με την οποία είχα την ευκαιρία να μπω στο χώρο των δερμάτινων ειδών και να ανακαλύψω καινούργιες τεχνολογίες: το 3D modelling και το rapid prototyping. Όλες αυτές οι διαφορετικές εμπειρίες με βοήθησαν να αναπτύξω το προσωπικό μου στυλ, το οποίο μπόρεσα να εκφράσω στο πρότζεκτ που άρχισα με το Synch Festival το 2005, ένα πρότζεκτ πολύ ενδιαφέρον και τολμηρό, που έβαλε το design στον κόσμο του merchandising. Αυτό που επιθυμώ περισσότερο είναι να προκαλώ εμπειρίες, συναισθήματα, δημιουργώντας μία αρμονία μεταξύ του αντικειμένου και του ανθρώπου που το χρησιμοποιεί. Μου αρέσει να εκπλήσσω, και γι' αυτόν το λόγο χρησιμοποιώ την ειρωνεία, την ψευδαίσθηση, τη μεταμόρφωση και γενικά μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Εδώ και 2 χρόνια έχω επιλέξει να μένω στην Αθήνα, νομίζω ότι είναι το μέρος όπου μπορώ να χτίσω το μέλλον μου. Μου αρέσει ο κόσμος της και σιγά σιγά ανακαλύπτω όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους, γεμάτους ταλέντο και ανοιχτό μυαλό. Αυτό που νομίζω ότι λείπει περισσότερο είναι γενικά η ικανότητα μακροπρόθεσμης οργάνωσης, μία ικανότητα η οποία θα πήγαινε την Ελλάδα πολύ μπροστά. Η πραγματικότητα του Synch δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας πόλος έλξης του κοινού μέσω πολιτιστικών διοργανώσεων με διεθνή χαρακτήρα»...

Αρχείο
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ