Ζαν Ιβ Λε Ντριάν: Η Γαλλία δεν προτίθεται να παρέχει άσυλο στον Σνόουντεν

Ζαν Ιβ Λε Ντριάν: Η Γαλλία δεν προτίθεται να παρέχει άσυλο στον Σνόουντεν Facebook Twitter
0

Ότι δεν υπάρχει πρόθεση από τη Γαλλία να παρέχει πολιτικό άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν, δηλώνει ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Ειδικότερα, η Γαλλία δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφαση του 2013 κατά την οποία αρνείται να παρέχει άσυλο στον πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.


Την Δευτέρα, ο Σνόουντεν είχε δηλώσει πως θα ήθελε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν να του παρέχει πολιτικό άσυλο στη χώρα, με αφορμή τη δήλωση μιας υπουργού της Γαλλικής κυβέρνησης που είχε πει πως αν ήταν στο χέρι της θα το είχε πράξει η ίδια.

Εντωμεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν την Τετάρτη αγωγή εναντίον του πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας υποστηρίζοντας ότι το νέο βιβλίο του παραβιάζει τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει. Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά με την αγωγή της να της επιδικαστούν όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM