Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία

Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στα σύνορα με τη Συρία, χτυπώντας θέσεις «τρομοκρατών που συνδέονται με το PKK», σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, που επικαλείται πληροφορίες από «πηγές στην περιοχή».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βομβαρδίστηκαν θέσεις των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) στα βόρεια, έξω από την πόλη αλ-Μαλικίγια, ανάμεσα στην Τουρκία και στη Συρία. 

Ωστόσο κουρδικές πηγές διαψεύδουν τις σχετικές αναφορές όπως και τις πληροφορίες για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του SDF στη Συρία. Αναφορές θέλουν και τον δήμαρχο της πόλης Ντερίκ, στα βορειοανατολικά της Συρίας, να διαψεύδει ότι εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιδρομές εντός συριακού εδάφους.

Όπως μεταδίδει η Daily Sabah πάντως, μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν στόχους καθώς περνούσαν την πύλη των συνόρων στη Σεμέλκα, που βρίσκεται μεταξύ της περιοχής της αυτόνομης Κουρδικής Τοπικής Κυβέρνησης (KRG) και συριακών εκτάσεων που, κατά την εφημερίδα, βρίσκονται υπό τον έλεγχο του YPG.

Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter
Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter

Στο Twitter έχουν ήδη διαδοθεί μία σειρά βίντεο στα οποία φαίνονται μακρινές λάμψεις και ακούγονται κρότοι, με τους χρήστες που τα αναρτούν να υποστηρίζουν ότι καταγράφουν τουρκικό χτύπημα. 

Χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ, ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι δεν εγκρίνουν τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και ο αμερικανικός στρατός δεν πρόκειται να την υποστηρίξει με κανέναν τρόπο: «Το υπουργείο Άμυνας το κατέστησε σαφές στην Τουρκία, όπως και ο πρόεδρος, ότι δεν επιδοκιμάζουμε μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα στηρίξουν ούτε θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χεζμπολάχ: Ο Νασράλα «ξέμεινε» με έναν ανώτερο διοικητή - Νεκρό και το Νο3 της οργάνωσης

Διεθνή / Χεζμπολάχ: Ο Νασράλα «ξέμεινε» από ανώτερους διοικητές - Μυστήριο με το Νο3 της οργάνωσης

Μέσα ενημέρωσης από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και το Ισραήλ ανέφεραν ότι ο Αλί Καράκι είναι νεκρός - Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος»
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ