Βρετανία: Οι βουλευτές απέρριψαν το αίτημα του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Βρετανία: Οι βουλευτές απέρριψαν το αίτημα του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου Facebook Twitter
EPA
0

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το αίτημα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.


Αναλυτικά, 299 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των πρόωρων εκλογών, με τον αριθμό αυτό να υπολείπεται των 434 θετικών ψήφων, που χρειαζόταν ο Βρετανός πρωθυπουργός, (σ.σ τα δύο τρίτα των βουλευτών του κοινοβουλίου.


Ο Μπόρις Τζόνσον διεμήνυσε πάντως ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η «παράλυση», αποκαλύπτοντας ότι σκοπεύει να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, προκειμένου να καταφέρει να περάσει την πρόταση για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, καθώς έτσι θα απαιτείται απλή πλειοψηφία στη Βουλή και όχι τα δύο τρίτα του Σώματος.


Υπερ ενός νομοσχεδίου για πρόωρες εκλογές αναμένεται να ψηφίσουν το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και το Εθνικό κόμμα Σκοτίας, αν και προτείνουν ως καταλληλότερη ημερομηνία την 9η Δεκεμβρίου. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα των Εργατικών σκοπεύει να εξετάσει το νομοσχέδιο, όταν κατατεθεί και ότι προσβλέπει σε μία ξεκάθαρη θέση που να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο Τζόνσον επιβεβαίωνε λίγο νωρίτερα ότι αποδέχεται την παράταση για το Brexit που προσφέρει η ΕΕ μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2020, προτρέποντας παράλληλα τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποκλείσουν οποιαδήποτε άλλη παράταση, μετά από αυτή την ημερομηνία.

Ο ίδιος υπογράμμιζε πως δεν είχε άλλη επιλογή και ότι θα προτιμούσε το κοινοβούλιο να εγκρίνει άμεσα την συμφωνία για την αποχώρηση. «Για αυτό ζητώ τη διεξαγωγή εκλογών το Δεκέμβριο, ώστε να διασφαλιστεί η εκλογή νέου κοινοβουλίου, ικανού να επιλύσει το θέμα, σύμφωνα με τους συνταγματικούς μας κανόνες. Αλλά σε περίπτωση που το κοινοβούλιο αρνηθεί και αυτό, προτρέπω τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταστήσουν σαφές ότι μία επιπλέον παράταση μετά τις 31 Ιανουαρίου, δεν είναι δυνατή. Αυτός είναι αρκετός χρόνος για να επικυρώσουμε τη συμφωνία μας».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM