Οδός Απόλλωνος »
Ο δρόμος που ενώνει την Ελλάδα με την Άπω Ανατολή.
Μια Ιαπωνίδα στην Αθήνα »
Η Ms Eyko ζει στην Πλάκα και από το 1999 είναι ιδιοκτήτρια του Furin Kazan.
Σερβιτόρος στην Αθήνα »
Το μεγαλύτερο ντιβάνι ψυχανάλυσης της πόλης δεν είναι άλλο από τα εστιατόρια και τα μπαρ όπου οι Αθηναίοι χαλαρώνουν και διασκεδάζουν. Tέσσερις σερβιτόροι μιλούν στη Δέσποινα Τριβόλη για τα στραβά και τα τυχερά της δουλειάς τους και κάνουν το ψυχογράφημα του «πελάτη».
Αλλόκοτα πιάτα »
Βιολογικά υλικά στο τραπέζι »
Η λίστα είναι αχανής όσον αφορά τα εστιατόρια στα οποία χρησιμοποιούνται προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και είναι πρακτικά αδύνατον να καταγραφούν. Σημειώνουμε απλώς κάποια μέρη που εμείς δοκιμάσαμε και βρήκαμε την ποιότητα των υλικών πραγματικά άψογη.
Strange Desserts »
Hotel bars »
Είναι ακριβό βίτσιο τα μπαρ των ξενοδοχείων, αλλά αξίζει τον κόπο να καλομαθαίνουμε που και που τον εαυτό μας. Επίσης, μας κάνουν να νιώθουμε λιγάκι φιλοξενούμενοι μέσα στην ίδια μας τη πόλη.
Happy Hours »
Χαρούμενες ώρες, όνομα και πράγμα. Στο εξωτερικό εφαρμόζονται κατά κόρον, στην Αθήνα τις πετυχαίνουμε σε περιορισμένο αριθμό μαγαζιών. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αναθεωρήσουν, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική κρίση.
Τρία Irish pubs »
Η επιστροφή του συνοικιακού μπαρ »
Την αρχή (τουλάχιστον στα τελευταία χρόνια) πρέπει να την έκανε το πρώτο Μπρίκι στο Παγκράτι, είκοσι τετραγωνικά μαγαζί, 30-40 άτομα χωρητικότητα και φήμη που ξεπέρασε τα σύνορα της περιοχής και έγινε talk of the town σε όλα τα κουρασμένα παλικάρια, που πίσω στα ‘90s είχαν ξεσαλώσει στα τρελά πάρτι στο Εργοστάσιο και στα Οινόφυτα και ήθελαν να κάνουν χαλαρό socializing με malt whisky και soul/funk μουσική.
Breakfast at Syntagma! »
Το πρωινό δεν είναι το δυνατό σημείο των Αθηναίων. Όλοι είναι με ένα καφέ στο χέρι και βεβαίως η διατροφική πυραμίδα είναι ανάποδη στην Ελλάδα. Δηλαδή, μικρότατο πρωινό, μεσαίο γεύμα και γιγαντιαίο δείπνο με οινοποσίες και κραιπάλες μέχρι το πρωί. Ίσως και γι' αυτό το λόγο η Αθήνα υστερεί στο θέμα «πρωινά». Υπάρχουν όπως λαμπερές εξαιρέσεις.
Όρεξη για κρέας »
Ελληνικό εστιατόριο χωρίς κρέας στο μενού δεν νοείται και οι ψησταριές της μόδας (που πληθαίνουν στην Αθήνα) το μαγειρεύουν σε όλες του τις μορφές.
Στα μαγειριά του κέντρου »
Είναι τα κρυμμένα μυστικά της πόλης. Όταν οι άλλοι θερίζουν Χρυσούς Σκούφους και διακρίσεις, μερικά μαγαζιά του ιστορικού τριγώνου, σερβίρουν καλύτερο (και ανεπιτήδευτο) φαγητό από τους πολυδιαφημισμένους και δαφνοστεφανωμένους ομολόγους τους.
Nights Out »
Νύχτα σημαίνει μουσική, ποτό και διασκέδαση. Η Μαρία Παππά μας ξεναγεί στις χειμερινές νύχτες της Αθήνας.
Γαστρονομική τσάρκα »
Η Μαρία Παππά κάνει το γύρο της Αθήνας ακολουθώντας το χάρτη με μερικά από τα ωραιότερα σημεία για να φας στην Αθήνα.
Greek taverna »
Μετά την αναζήτηση και τις «συστάσεις» με το φουαγκρά και την τρούφα, επιστροφή στο οικείο και φτηνό. Η γοητεία της φακής, του τραχανά μαζί με την ανάγκη για πιο οικονομικές εξόδους κάνουν και πάλι πρωταγωνίστρια την ταβέρνα.
σχόλια