ΕΕ: Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση στη Λιβύη - Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την Ευρώπη

ΕΕ: Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση στη Λιβύη - Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την Ευρώπη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η κατάσταση στη Λιβύη συνιστά έναν κίνδυνο για την ασφάλεια της Ευρώπης, τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Η Λιβύη αυτή τη στιγμή αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη όσον αφορά τη μετανάστευση και επίσης για την τρομοκρατία», είπε ο Ιταλός υπουργός στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη των συνομιλιών.

«Η συνάντηση αυτή θα γινόταν στη Λιβύη, όμως η κατάσταση εκεί πέρα όσον αφορά την ασφάλεια δεν το επιτρέπει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναβαθμίσει τη στρατηγική της στη Λιβύη από αύριο», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Ντι Μάιο πρόκειται να επισκεφθεί αργότερα σήμερα την Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και κυρίως τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας καταδικάζει την παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη

 

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, διεμήνυσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εργαστεί για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λιβύη, καλώντας την Τουρκία να μην στείλει στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και τεχνικές ομάδες για να στηρίξουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA).

«Ζητάμε εκεχειρία και ζητάμε επίσης να σταματήσει η κλιμάκωση και να τερματιστούν οι εξωτερικές παρεμβάσεις που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για το θέμα της Λιβύης.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αναφορά στην απόφαση της Τουρκίας να παρέμβει σε στρατό στη Λιβύη, κάτι που εμείς απορρίπτουμε», πρόσθεσε.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM