To «Πανόραμα Design» είναι ένα συνέδριο-θεσμός για το χώρο της δημιουργίας που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και κατάφερε να γίνει από τα πιο επιτυχημένα ετήσια events στο χώρο του design. Το πρώτο «Πανόραμα Design» πραγματοποιήθηκε το 2004 κι από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει 64 διαλέξεις από 61 κορυφαίους δημιουργούς και εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με συμμετοχή περίπου 2.000 συνέδρων. Φέτος, ο διοργανωτής του συνεδρίου, το περιοδικό «+design» κλείνει 10 χρόνια ζωής και παρουσιάζει ένα πραγματικά ξεχωριστό συνέδριο που καλύπτει όλο το φάσμα του design και της έντυπης και οπτικής επικοινωνίας, με «ενισχυμένο» πρόγραμμα που εκτείνεται σε τέσσερις μέρες - δύο διαφορετικά Σαββατοκύριακα το Νοέμβριο (22 & 23) και το Δεκέμβριο (6 & 7).
To Σάββατο 22/11 στην Adobe D-Day, την ημερίδα που διοργανώνει διεθνώς η Adobe, Έλληνες (Τάκης Διαμαντόπουλος, Πάνος Βασιλείου, Πέτρος Βούλγαρης, Χάρης Τσέβης, Γιώργος Κωστόπουλος) και ξένοι evangelists (Paul Burnett, Freda Sack, Mohammed Joggie) θα μιλήσουν για ό,τι καινούργιο υπάρχει στο χώρο του Adobe.
Η Κυριακή 23/11 είναι αφιερωμένη στην τρίτη διάσταση του design, με παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές που διαπρέπουν εντός κι εκτός συνόρων. Οκτώ δημιουργοί από το χώρο του προϊοντικού σχεδιασμού (Σέργιος Φωτιάδης, Κωνσταντίνος Χούρσογλου, Βασίλης Μυλωνάδης, Βασίλης Πετρόπουλος, Στάθης Πετρόπουλος, Πάνος Βασιλείου, Ευγένιος Σκουρμπούτης και Θωμάς Μυλωνάς) θα παρουσιάσουν το πρώτο «Πανόραμα Product Design» με συντονιστή τον Χριστόφορο Μπρέλη.
Το Σαββατοκύριακο 6-7 Δεκεμβρίου, τέλος, υπάρχει το γνωστό, κλασικό «Πανόραμα Design»: ένα ταξίδι σε γραφιστική, διαφήμιση, branding, διαδικτυακό σχεδιασμό, animation, πολυμέσα και εικονογράφηση με καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς από το χώρο της οπτικής επικοινωνίας, που αναλύουν τον τρόπο που εμπνέονται και δημιουργούν μέσω της μεθόδου των case studies. Συμμετέχουν σημαντικά ονόματα ελληνικά και ξένα: Looking, Mad TV, Κοέν, Tribal DDB, Together Design, Petpunk, busybuilding και Yossi Lemel. Συντονίζουν ο Γιάννης Κωνσταντινίδης και ο Χριστόφορος Λεφάκης (Nomint).
σχόλια