Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της τάξης στο Λίβανο.
Ειδικότερα, σχεδόν 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στον Λίβανο στα χθεσινοβραδινά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της τάξης στην Βηρυτό, στην πιο βίαιη ημέρα από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης, σύμφωνα με νέο απολογισμό των σωστικών συνεργείων.
Σε 377 ανέρχονται οι άνθρωποι που δέχθηκαν ιατρική φροντίδα επιτόπου ή διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία μετά τα επεισόδια αυτά που σημειώθηκαν στην περιοχή του κοινοβουλίου και στην πλατεία των Μαρτύρων, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης στην Βηρυτό, σύμφωνα με απολογισμούς του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού και της πολιτικής προστασίας που συνέθεσε το AFP.
Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν, αλλά στη συνέχεια η εισαγγελία έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.
BEIRUT: Almost 400 people were wounded Saturday during running battles between Lebanese anti-government protesters and security forces in the capital Beirut, rescue services said. #BangkokPost #World https://t.co/2ZN5G5GCgQ
— Bangkok Post (@BangkokPostNews) January 19, 2020
Οι διαδηλωτές σε μηνύματά τους που αναρτήθηκαν χθες Σάββατο το βράδυ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα κοντά στο κοινοβούλιο, την περιοχή από την οποία ξεκίνησαν τα χθεσινά επεισόδια.
#Liban
— AFP Beirut (@AFP_Beirut) January 19, 2020
377 blessés (manifestants et membres des forces de l'ordre) selon bilans Croix-rouge libanaise et Défense civile compilés par #AFP.
Les policiers ont tiré des balles en caoutchouc et les manifestants ont jeté des pierres, selon un photographe AFP.https://t.co/mNcwWs4Cse pic.twitter.com/pRF26JOouX
Το κίνημα διαμαρτυρίας, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι στα τέλη Οκτωβρίου, κατακρίνει την πολιτική τάξη, την οποία κατηγορεί για διαφθορά και ανικανότητα, και αξιώνει μια κυβέρνηση αποτελούμενη από τεχνοκράτες και προσωπικότητες ανεξάρτητες από τα παραδοσιακά κόμματα.
Τη νύχτα της Τρίτης και της Τετάρτης τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου σημαδεύτηκαν από βανδαλισμούς κατά τραπεζών και ταραχές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης.
Η λαϊκή οργή έγινε ακόμη μεγαλύτερη λόγω της γρήγορης επιδείνωσης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες και των δρακόντειων περιορισμών που επιβλήθηκαν στις αναλήψεις από τις τράπεζες, οι οποίες κατηγορούνται για συνέργεια με την κυβέρνηση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP
σχόλια