Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, με καταθέσεις λιμενικών.
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσαν οι λιμενικοί Χρήστος Μαλάμης και Λάζαρος Βουλγαρίδης, για όσα ακολούθησαν το έγκλημα, με θύμα την 21χρονη φοιτήτρια. Ο κελευστής Χ. Μαλάμης του κλιμακίου ειδικών επιχειρήσεων του Λιμενικού, επέβλεπε τον κατηγορούμενο Μ.Κ. από τη στιγμή της κράτησής του.
«Στην αρχή δεν έλεγε τίποτα, αλλά μία μέρα μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, και ενώ ήταν στα κρατητήρια, μου είπε ότι πήγαν μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Α.Λ. και την Ελένη στο εξοχικό του, όπου συνευρέθησαν ερωτικά μαζί της. Ύστερα μου είπε ότι ο Α.Λ. εξαγριώθηκε και τράβηξε ένα κροσέ στην Ελένη [...] Εκείνη λιποθύμησε και όταν συνήλθε, τους είπε "θα σας πάω στην αστυνομία", ο Α.Λ. εξαγριώθηκε ακόμη περισσότερο και τη χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι».
Σύμφωνα με τον κελευστή, ο Μ.Κ. παραδέχτηκε σε εκείνον ότι η φοιτήτρια τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, «αλλά εμείς έπρεπε να το τελειώσουμε» και αποφάσισαν να την ρίξουν στη θάλασσα ζωντανή. «Του είπα "τι πήγες και έκανες;" και μου απάντησε "ναι, έχουμε κάνει μεγάλη βλακεία και ο Θεός πρέπει να μας τιμωρήσει". Δηλαδή, εμένα μου το παραδέχτηκε», πρόσθεσε ο μάρτυρας.
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του προσθέτει: «Αν ρωτάτε την άποψή μου, είναι ότι η Ελένη δεν ήθελε να συνευρευθεί μαζί τους και ότι σίγουρα την πέταξαν μαζί στη θάλασσα». Όπως είπε, και οι δύο κατηγορούμενοι περιέγραφαν την ίδια ιστορία αλλά ο ένας παρουσίαζε ως «πρωταγωνιστή» τον άλλον. Επί της ουσίας ο ένας επέρριπτε στον άλλον την ευθύνη σχετικά με την επίθεση στην Ελένη με το σίδερο και ποιος, την ίδια στιγμή, της κρατούσε τα χέρια. Περιέγραψε, δε, ως πολύ επιθετική τη συμπεριφορά του Μ.Κ. λέγοντας: «Ήταν πολύ προκλητικός σε εμάς, μας έβριζε, μας προκαλούσε με φράσεις όπως "γ******, μ*****, αν δεν είχα χειροπέδες θα σου 'λεγα εγώ"», ενώ χαρακτήρισε «ήσυχο, με κατεβασμένο κεφάλι» τον Α.Λ.
Την σκυτάλη πήρε ο ο λιμενικός Λάζαρος Βουλγαρίδης, που υπηρετεί στο 1ο Λιμενικό Τμήμα της Λίνδου και έφτασε πρώτος στο σημείο όπου εντοπίστηκε το θύμα από περίοικους. Ο μάρτυρας περιέγραψε την περιοχή ως δύσβατη, στην οποία οδηγεί χωμάτινος δρόμος. Οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές και απαιτήθηκε η συνδρομή δυτών με εξοπλισμό για την ανάσυρση της σορού.
Δίωρη καθυστέρηση
Η δίκη ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11π.μ, με καθυστέρηση, επειδή δεν υπήρχαν ανιχνευτές μετάλλου για τον έλεγχο των εισερχόμενων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως: «θα αναζητηθούν ευθύνες γι' αυτό, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο εδώ».
σχόλια