Μετά την «άνοιξη», ξανά χειμώνας - Θεαματική πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Μετά την «άνοιξη», ξανά χειμώνας - Θεαματική πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας κατά το τριήμερο Τετάρτη 05/02 έως και Παρασκευή 07/02, μετά τη θερμή εισβολή που θα διαρκέσει έως την Τρίτη 4/2 και έχει κάνει τον καιρό να θυμίζει πρόωρη άνοιξη.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης μεταβολής, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, καθώς και η επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης 04/02 και η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 05/02.

Οι θερμοκρασίες που παρουσιάζονται αναφέρονται σε υψόμετρο 1500 μέτρων περίπου, στάθμη της ατμόσφαιρας η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

 

Τη σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης, θα ακολουθήσει η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας σε υψόμετρο 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ των 17 και 18 βαθμών Κελσίου.

Λόγω του πλήθους των παραγόντων που επιδρούν στην τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος (ηλιοφάνεια/νεφοκάλυψη, φαινόμενα κλπ), η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών Κελσίου.

Τα επικρατέστερα σενάρια μεταβολής της θερμοκρασίας στο ίδιο ύψος επάνω από την Αττική φαίνονται στο σχετικό γράφημα: 

Μετά την «άνοιξη», ξανά χειμώνας - Θεαματική πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM