H διεθνής περιοδεύουσα έκθεση « Ύμνος στη Σκιά» έρχεται στο Μουσείο Μπενάκη με curator το σημαντικό Πάολο Κολόμπο.

Facebook Twitter
0

Aρχετυπικό σύμβολο για το συλλογικό ασυνείδητο και τις βαθύτερες πτυχώσεις του ψυχισμού, η σκιά πρωταγωνιστεί στη σημαντική έκθεση «Ύμνος στη Σκιά», που από τις 23 Μαΐου θα παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (μια εκδήλωση που έχει ενσωματωθεί στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών). Ο επιμελητής της Πάολο Κολόμπο συγκεντρώνει έργα οκτώ σύγχρονων καλλιτεχνών: τις σκιαγραφικές εγκαταστάσεις και τα βίντεο της σπουδαίας Αφροαμερικανίδας Kάρα Γουόκερ, τις φημισμένες ταινίες που εμπνεύστηκε από τον Καραγκιόζη η Γερμανίδα κινηματογραφίστρια Λότε Ράινινγκερ (η πρώτη που δημιούργησε φιλμ σκιαγραφιών στη δεκαετία του ’20), τα βίντεο των Haluk Akakce και Nathalie Djurberg, τις εμπνευσμένες από την όπερα εικονογραφήσεις του Ουίλιαμ Κέντριτζ, τα σχέδια και τα κολλάζ του Jockum Norstrom, τις χειροποίητες μαριονέτες και τις ταινίες animation με μαριονέτες της βραβευμένης Katariina Lillqvist, το ανεξάρτητο θέατρο του Άντριου Βίκερι και φυσικά τα σχέδια της Χριστιάνας Σούλου, που έχει εντάξει με έναν εντελώς προσωπικό και ιδιοσυγκρασιακό τρόπο τη σκιά στα έργα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Ύμνος στη Σκιά» είναι μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις και γίνεται σε συμπαραγωγή του Μουσείου Μπενάκη με το Istanbul Modern και το Irish Museum of Modern Art.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ