Σχέδιο για μπόνους από τη χρήση πλαστικού χρήματος για συγκεκριμένες δαπάνες

Σχέδιο για μπόνους από τη χρήση πλαστικού χρήματος για συγκεκριμένες δαπάνες Facebook Twitter
Νέο σχέδιο για κίνητρα για ηλεκτρονικές πληρωμές (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο που θα δίνει κίνητρα για πληρωμές με πλαστικό χρήμα, σε συγκεκριμένους κλάδους, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Το σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία, στο πλαίσιο νέου νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει κίνητρα για φορολογούμενους, προκειμένου να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα για δαπάνες που αφορούν συγκεκριμένους κλάδους που είναι «ύποπτοι» για φοροδιαφυγή.

Ένα σενάριο για τα κίνητρα είναι ο φορολογούμενος που κάνει τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές πληρωμές να έχει επιστροφή φόρου εισοδήματος, ή να αθροίζει πόντους και στο τέλος της χρονιάς να έχει επιστροφή κεφαλαίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Το μπόνους αυτό θα ειναι 5-10% για τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Αυτό το σχέδιο αφορά τις δαπάνες σε: κομμωτήρια, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, τεχνίτες, μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια.

Στο ίδιο νομοσχέδιο αλλάζει και η φορολοταρία, που σήμερα δίνει κάθε μήνα 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους. Με τα νέα δεδομένα, λιγότεροι θα παίρνουν περισσότερα.

Οικονομία
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM