Πόρος: Καλοκαίρι γεμάτο χρώματα

Πόρος: Καλοκαίρι γεμάτο χρώματα Facebook Twitter
Θεοφυλακτόπουλος
0

Η Gallery Kourd, σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, διοργανώνει μια ομαδική έκθεση που θα φέρει τον τίτλο «Άρμα Σαπφούς» και θα φιλοξενεί σημαντικά έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Μ. Θεοφυλακτόπουλος, Ι. Μόραλης, Ι. Τσαρούχης, Ν. Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Β. Φωτόπουλος κ.ά. Η έκθεση, η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις ζωγραφικής φέτος στα νησιά, θα γίνει στο Δημοτικό Μέγαρο-Κτίριο Συγγρού στον Πόρο και εγκαινιάζεται την 1η Αυγούστου.

Μαζί με την έκθεση, την Παρασκευή 7 Αυγούστου(20:30-23:00) η Gallery Kourd διοργανώνει ένα εικαστικό γεγονός με τίτλο «Δες τί κάνουν οι ζωγράφοι με τα μοντέλα». Προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τη σημασία του μοντέλου για το ζωγράφο, δύο μοντέλα ποζάρουν στους Αύγουστο Βεϊνόγλου, Μαρία Βοζάλη, Νίκο Κόνιαρη, Ιωάννα Ξανθοπούλου, Παγκράτη Παγκρατίδη, Γιάννη Παπαγιάννη, Μιχάλη Παρλαμά, Ιωσήφ Χατζηκυριάκο. Το κοινό που θα παρακολουθεί ζωντανά τη διαδικασία θα βλέπει άδεια χαρτιά και καμβάδες να γεμίζουν χρώματα και σχέδια και να γίνονται έργα.

Παράλληλα με την Gallery Kourd, στην Gallery Citronne μέχρι τις 22/7 φιλοξενείται η έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα και ακολουθούν οι εκθέσεις με έργα των Χρόνη Μπότσογλου (25/7-26/8) και του Παναγιώτη Τέτση (29/8-20/9).

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ