Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 νεκροί σε όλο τον κόσμο -Οι μισοί στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 νεκροί σε όλο τον κόσμο -Οι μισοί στην Ευρώπη Facebook Twitter
Πάνω από 10.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τους 10.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα επίσημα στοιχεία και οι μισοί νεκροί είναι στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το AFP έχουν καταγραφεί 5.168 θάνατοι στην Ευρώπη, οι περισσότεροι από αυτούς στην Ιταλία (3.405), που πλέον έχει ξεπεράσει σε νεκρούς την Κίνα (3.428). Στην Ισπανία, σήμερα οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 1.000, ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού πλησιάζουν τα 20.000. Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο μόνο καταγράφηκαν 2.833 νέα κρούσματα.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε από 21 σε 37 σε μία ημέρα, ενώ πλέον τα κρούσματα είναι 2.257 (από 1.795 που είχαν ανακοινωθεί χθες). Τα δύο τρίτα των νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν στη Φλάνδρα, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Στον αντίποδα, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε λόγο για «ενθαρρυντικές τάσεις» σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό στη χώρα. Παρόλα αυτά, αυξάνονται τα μέτρα περιορισμού και ο Κουρτς τόνισε ότι πρέπει οι πολίτες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα. Στην Αυστρία έχουν αναφερθεί πάνω από 2.200 κρούσματα και έξι θάνατοι.

Γερμανία: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

Στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε μήνυμα αντίστοιχο με το χθεσινό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τη συμπεριφορά του κόσμου το σαββατοκύριακο θα κριθεί αν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα.

Πάντως ήδη η Βαυαρία αποφάσισε να επιβάλει από τα μεσάνυχτα απαγόρευση κυκλοφορίας, με ισχύ δύο εβδομάδων σε πρώτη φάση.

Στη χώρα εντοπίστηκαν 2.958 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες- φτάνοντας συνολικά σε 13.957- ενώ 31 θάνατοι έχουν καταγραφεί, οι 11 από αυτούς την τελευταία ημέρα. Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι τις επόμενες εβδομάδες και στη Γερμανία, όπως και περισσότερες εισαγωγές σε ΜΕΘ.

«Το Σάββατο είναι μια κρίσιμη ημέρα, θα παρακολουθήσουμε στενά το τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή, οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς το σαββατοκύριακο δεν είναι επιλογή», τόνισε ο προσωπάρχης της καγκελαρίου, Χέλγκε Μπράουν, μιλώντας στο Spiegel.

«Αν αυτό δεν συμβεί, τότε μπορεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα τα οποία θα θέλαμε να αποφύγουμε», συμπλήρωσε. Το βράδυ της Κυριακής η Μέρκελ θα κάνει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο πλήρους lockdown.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM