Μία φωτογραφία με τη συνάντηση ενός 90χρονου με τον εγγονό του - κάτι που προ ολίγων ημερών θα φαινόταν αυτονόητο, αλλά σήμερα είναι σχεδόν ποινικοποιημένο - έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Η φωτογραφία που τράβηξε ο Ισπανός φωτορεπόρτερ Unai Beroiz, αποτυπώνει δύο χέρια, το δικό του και του 90χρονου παππού του, ενωμένα που τα χωρίζει ένα τζάμι.
«Νομίζω πως πραγματικά αποτυπώνει τους καιρούς στους οποίους ζούμε» τόνισε ο Beroiz στον Guardian.
Aitona. Tan cerca, tan lejos.
— Unai Beroiz (@UnaiBeroiz) April 2, 2020
Huarte/Uharte.
1 de abril 2020
2020ko apirilaren 1a.
©Unai Beroiz. pic.twitter.com/lvO3qjFnNK
Ο ίδιος, αφού είχε τελειώσει με την κάλυψη ενός θέματος για την τοπική εφημερίδα όπου δουλεύει, σταμάτησε να δει αν είναι καλά ο παππούς του, Μιγκέλ. Πήρε τη φωτογραφία του στην είσοδο της πολυκατοικίας, με τη τζαμαρία να τους χωρίζει: «Ήθελε να βγει έξω, δεν έχει αναστατωθεί ιδιαίτερα από όλα αυτά» λέει ο Beroiz.
Η αρχική του ιδέα ήταν να στείλει τη φωτογραφία στην οικογένεια ώστε να τους καθησυχάσει πως ο παππούς - που έχει τηλέφωνο, αλλά όχι σύνδεση ίντερνετ - είναι καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια, ωστόσο, αποφάσισε να ποστάρει τη φωτογραφία στα social media ως ενθύμιο των καιρών, ως προσωπική μαρτυρία της εγγύτητας και της απόστασης που έχει δημιουργήσει μεταξύ των ανθρώπων η πρωτοφανής αυτή «πληγή», σε παγκόσμιο επίπεδο: «Τόσο κοντά, τόσο μακριά. Είναι ακριβώς μπροστά μου, όμως μοιάζει τόσο μακριά» έγραψε, συνοδεύοντας το ποστ.
Η Ισπανία έχει αποδειχτεί μία από τις χειρότερα πληττόμενες χώρες στον πλανήτη, με πάνω από 13.000 νεκρούς, στην πλειονότητά του ηλικιωμένους άνω των 80 χρόνων, και τουλάχιστον 13.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Με πληροφορίες από Guardian
σχόλια