Και δεύτερο μαγιό....

Και δεύτερο μαγιό.... Facebook Twitter
0

Σήμερα, στην εποχή μελέτης του κλίματος, του ανθρώπου, της θάλασσας και των μικροοργανισμών, είναι σαφές ότι η υγρασία ευνοεί τους τελευταίους, όσο κι αν η θάλασσα μπορεί να προστατεύσει τον άνθρωπο με το ιώδιο ως φυσικό αντισηπτικό. Η μολυσμένη θάλασσα ή ο κάθε τύπου μύκητας απ' την πισίνα, την ξαπλώστρα, την άμμο κ.ο.κ., πολλές φορές επιμένει και μετά το ντους, προσκολλημένος στο σώμα, και βρίσκει ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης την ώρα που στεγνώνει το μαγιό.

Μετά το μπάνιο, την ώρα του φαγητού ή του καφέ, στη σκιά, το ανθρώπινο σώμα προσφέρει τις συνθήκες μέγιστης υγρασίας για τη δράση των μικροοργανισμών.

H σωστή οδηγία υγιεινής υπαγορεύει σχολαστική προσοχή κατά τη διάρκεια των διακοπών για όλο το σώμα σε άνδρες, γυναίκες, μεγαλύτερης ηλικίας άτομα αλλά και παιδιά, και ειδικά στις γυναίκες για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής .

Οι ουρολοιμώξεις, παρά τις δικές μας, πολλές γαλάζιες σημαίες και καθαρές ακτές, εμφανίζουν σταθερή έξαρση κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι και τον Οκτώβριο, που επιστρέφει ο πληθυσμός από τις διακοπές.

Συχνά, τέτοιες μολύνσεις δεν γίνονται καν αντιληπτές, ενώ άλλες εμφανίζονται με συμπτώματα δυο και τρεις εβδομάδες μετά τη μόλυνση.

Και βέβαια, δεν φταίει μόνο το μαγιό.

Ο κυριότερος λόγος που οι γυναικολογικές λοιμώξεις, μαζί και... τα αφροδίσια (!), φουντώνουν όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει στη χώρα είναι η απροσεξία σε θέματα σχολαστικής υγιεινής υπό συνθήκες... ας πούμε καλοκαιρινές!

Αναπάντεχες, ασυγκράτητες και απροετοίμαστες καυτές συνευρέσεις σε άμμο, βότσαλα, πισίνες, κάμπινγκ ή γάργαρες πηγές χρειάζονται, επιμένουν διακριτικά οι γυναικολόγοι, λίγη σύνεση στη φροντίδα και την υγιεινή που θα ακολουθήσει.

Σωστό πλύσιμο με κατάλληλο προϊόν και άφθονο νερό, αλλά και επαγρύπνηση για πιθανά συμπτώματα στην ευαίσθητη περιοχή σε όλη τη διάρκεια των διακοπών. • Aσυνήθιστες εκκρίσεις. • Πόνος  χαμηλά στην κοιλιά. • Kάψιμο κατά την ούρηση. • Κνησμός που επιμένει. • Πιθανά εξανθήματα. • Δέκατα ή πυρετός.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ