ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Hair health

Hair health Facebook Twitter
0

Mε λούσα και έξτρα περιποίηση, με συμβουλές της επιστήμης αλλά και των κομμωτών, φυσικά γιατροσόφια ή κοινά σαμπουάν, οι γυναίκες κατάφεραν να χάνουν τα μαλλιά τους πολύ νωρίτερα και τελικά σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες. Όπως επισημαίνει η τελευταία διεθνής μελέτη που ολοκληρώθηκε στην Αγγλία, το ένα τρίτο των γυναικών αντιμετωπίζει «κρίσιμη» τριχόπτωση από τα 25 μέχρι τα 35, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών αποκτά το πρόβλημα όχι πριν τα 50. Αν και σαφή συμπεράσματα για τα αίτια δεν υπάρχουν, οι ειδικοί εικάζουν ότι το στρες και οι ορμονικές διαταραχές έχουν σημαντική συμβολή.

Οι δερματολόγοι, βέβαια, μουρμουρίζουν ότι για την τριχόπτωση ευθύνεται η υπερκατανάλωση πολλαπλών εμπορικών προϊόντων (όχι απαραίτητα ασφαλών προδιαγραφών), που υπόσχονται μεν λάμψη, υγεία και ζωντάνια, αλλά συχνά προκαλούν μην αναστρέψιμη βλάβη στις τρίχες. Οι κλινικές επανόρθωσης σε Ευρώπη και Αμερική επιστρατεύουν πλεον ψυχολόγους για τις ανάγκες των πελατών και κυρίως των πελατισσών τους, γιατί πολλοί από αυτούς αγχώνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας, επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

Οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι αντιμετωπίζουν με αυξανόμενη αμφισβήτηση τη βιομηχανία καλλυντικών και συνιστούν στους καταναλωτές προσοχή στην αλληλεπίδραση των προϊόντων και των συνήθως μη συνεργικών μεταξύ τους συστατικών που μπορεί να φορτώσει κανείς εύκολα στο κεφάλι του μέσα σε μια εβδομάδα ή έναν μήνα. Λοσιόν, λακ, τζελ, κρέμες, έλαια ισιώματος, έλαια για μπούκλες κ.ο.κ μπορούν να κάνουν τη ζημιά, αν χρησιμοποιούνται αλόγιστα. Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία την ώρα του χτενίσματος. Μια απώλεια 50 με 100 τριχών είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, ενώ μπορούν να αναπλαστούν με φυσικό τρόπο. Για να ανησυχήσει κανείς -ειδικά σε εποχές όπως το φθινόπωρο, που η τριχόπτωση είναι για όλους φυσιολογική- θα πρέπει να παρατηρήσει ασυνήθιστα μεγάλη απώλεια μαλλιών, για διάστημα μεγαλύτερο από μήνα. Αλλά ακόμα και αν όντως παρατηρηθεί πρόβλημα, η εμπειρία μιας 20ετίας στη μεταμόσχευση τριχών στα κεφάλια των ανδρών έχει δώσει πια τα εχέγγυα και στις γυναίκες για ένα άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Αρχείο
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ