ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.9.2017 | 17:46

Θελω να φυγω απο το σπιτι

Εδω και τρια χρονια προσέχω καθημερινα τον μικρο μου αδερφο (δεν ειναι και το καλύτερο παιδί σε θεμα ησυχίας) . Βασικα το προβλημα μου δεν ειναι ο αδερφός μου που τον αγαπω παρα πολυ αλλα οι γονεις μου, ολη μερα εργάζονται σκληρά και τους το αναγνωρίζω δεν τους κατηγορώ αλλα με εχουν μεσα στο σπιτι ολη μερα να προσέχω τον αδερφο μου ολη μερα καθε μερα δεν μπορω να βγαίνω εξω με φιλους ουτε πουθενα (ξεχασα να σας πω ειμαι 18) για να παω για εναν καφε πρεπει να τους ενημερώσω μια εβδομάδα πριν μπας και τον κρατήσουν για λιγο ο παππούς και η γιαγια και δεν τα καταφέρνω σχεδον ποτε . Οταν γυρίζουν απο την δουλειά το βραδυ τους ανοίγω την πορτα με χαμογελο πάντοτε εκεινη ειναι παντα με μουτρα και ενα τι κανεις δεν μου λενε ποτε το μονο που τους νοιαζει ειναι να βαζω πλυντήρια να εχω καθαρο το σπίτι και να προσέχω τον μικρο αδερφο μου τιποτα αλλο εχω χάσει τα παντα κοινωνική ζωη τα πάντα εχω γινει εσωστρεφής ανθρωπος και καθε μερα με μισώ και εμενα αλλα και τους γονεις μου ακομη περισσότερο και δεν μπορω να αλλάξω κατι διοτι οποτε παω να του πω κατι κανουν καβγά και εγω δεν αντεχω αλλο ετσι τα εχω παρατήσει ολα κανω οτι μου λενε. Αυτα ειχα να πω αυτο ζω και πραγματικά δεν το αντέχω !!!
1
 
 
 
 
σχόλια
Μου θυμίζεις λίγο εμένα! Η αλήθεια είναι ότι σε παραφορτώνουν και δεν είναι σωστό. Μπορεί να είσαι το μεγαλύτερο παιδί αλλά δεν είσαι γονέας του μικρότερου αδερφού. Επειδή δε νομίζω να καταλαβαίνουν και πολλά, θέσε κάποια όρια κι αν θελήσουν για κάποιες ώρες ας προσλάβουν κάποιο άτομο να το προσέχει. Ναι μεν σε μια οικογένεια όλοι έχουμε υποχρεώσεις, όμως εκ των υστέρων είμαι πεπεισμένη ότι η φροντίδα ενός παιδιού από ένα άλλο παιδί δεν είναι σ' αυτά. Υ.Γ.1. Εν αρχή είναι ο διάλογος. Μίλα τους γι' αυτά που νιώθεις χωρίς επιθετικό ύφος αν γίνεται αλλά με σοβαρότητα. Το να δεσμεύεσαι από ένα παιδί και να έχεις ευθύνη για τις δουλειές ενδέχεται να σε οδηγήσει ακόμη και σε μορφή άρνησης για πολλά( καλή μου ώρα). Είναι ζημιογόνο το να πρέπει να ωριμάζεις απότομα. Υ.Γ.2. Επίσης, δεν χρειάζεται να προσπαθείς τόσο για να τους έχεις ικανοποιημένους. Η καλή κόρη/ ο καλός γιος είναι συνήθως τα παιδιά που παραγκωνίζονται μιας και δεν έχουν ανάγκη. Αν δεις ότι δεν βγαίνει άκρη με τίποτα, η σχολή μακριά τους ή κάποιος άλλος τρόπος απομάκρυνσης, θα ήταν όαση.
Scroll to top icon