ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.11.2017 | 21:47

Ας αποδεκτω οτι θα ειμαι...

Για παντα η "χοντρη"! Αυτη η βλακεια που λενε ολοι πως οι ανθρωποι που αποφασιζουν να τρωνε υγιεινα και γυμναζονται δείχνει πως αγαπουν τον ευατο τους και μπλα μπλα μπλα..Δεν ξερω για τους αλλους αλλα εγω πλεον οτι κανω, το κανω επειδή μισω αυτο που βλεπω στον καθρέφτη!Οσα κιλα και αν χασω ακομα , οσες ωρες και αν περασω στο γυμναστηριο,οσα θετικα σχολια και αν άκουσω αυτος ο χαρακτηρισμός θα υπαρχει στο κεφαλι μου.Και με εκνευριζει αλλα και με στεναχωρει ταυτοχρονα παρα πολυ αυτο.Καταφερα να χασω τοσα κιλα και ακομα δεν εχω καταφερει " να τα βρω" με το σωμα μου.Ενω ξεκίνησα μια χαρα, πολυ θετικα και η αυτοπεποίθηση μου ειχε ανεβει αρκετα στην αρχη ...η κατασταση εχει αλλαξει τελευταία.Νιωθω πως οσο και αν προσπαθω δεν αλλαζει τιποτα!Καθε φορα που καποιος με κοιταει πιστεύω πως σκέφτεται ποσο χοντρη ειμαι και ποσο ασχημο ειναι το σωμα μου! Καποτε ενιωθα ωραία οταν πηγαινα στο γυμναστηριο, ενιωθα ωραια και ας μην ειχα και το καλυτερο σωμα.Πλεον νιωθω τοσο αβολα ειδικά αν τυχει να με κοιταξει καποιος.Φοραω οτι πιο φαρδυ υπαρχει στην ντουλαπα μου και αποφευγω τους παντες γιατι το μονο που με ενδιαφερει ειναι να φυγω απο εκει.Εχω κουραστει με αυτη την κατασταση.Εχω πιεσει τον ευατο μου τοσο πολυ.Αν τυχει να φαω κατι που δεν "επιτρεπω" στον ευατο μου με πιανουν οι τυψεις και το ριχνω στην γυμναστική.Νιωθω πως εχω κουρασει και τους αλλους γύρω μου.Δεν ειμαι και η καλυτερη παρεα...Εχω σταματήσει να βγαινω ειτε γιατι φοβάμαι πως θα χρειαστει να βγουμε καπου που θα πρεπει να φαω κατι ειτε γιατι συνήθως ειμαι υπερβολικά κουρασμενη.Οι φιλοι μου και η οικογένεια μου εχουν βαρεθει να με ακουνε να μιλαω γιαυτο το θεμα.Ολοι μου λενε βλακειες πως το σωμα μου ειναι σε πολυ καλη κατασταση τωρα και η υπεύθυνη στο γυμναστηριο μου ειπε πως δεν χρειάζεται να αδυνατησω αλλο.Με τον φιλο μου τσακωθηκα γιατι δεν περναγαμε χρόνο μαζι και ελεγε πως εχω γινει υπερβολική.Και το ξερω ρε γαμωτο!Το ξερω πως μου εχει γινει εμμονη!Ξερω πλεον βρισκομαι στα φυσιολογικά μου κιλά αλλα...Δεν ξερω πως να το εξήγησω, ενω προσπαθω να πεισω τον ευατο μου , ενω προσπαθω να δω τα πραγματα αντικειμενικα ποτε δεν θα καταφερνω.Δεν ειμαι ποτε ικανοποίημενη με τον εαυτο μου! Πλεον αποφευγω να δοκιμαζω ρουχα.Τοσο καιρο εβλεπα ενα φορεμα που μου αρεσε πολυ αλλα φοβούμουν να το δοκιμασω.Τελικα ομως το εκανα...Ας μην το σχολιασω καλύτερα,βγηκα σχεδον κλαμμενη απο το δοκιμαστηριο.Διπλα μου ηταν δυο κοπελες .Η μια απο αυτες ηταν καπως παχουλη και δοκιμασε το ιδιο φορεμα.Ενα πραγμα θα πω την ζηλεψα πολυ περισσότερο απο οτι εχω ζηλεψει καθε "κορμαρα" στο γυμναστηριο.Ηταν τοσο χαρουμενη οταν ειδε τον εαυτο της στον καθρέφτη και πραγματικα πιστευω πως της πηγαινε αρκετα.Ευχομαι να ημουν και γω το ιδιο ακομπλεξαριστη!
2
 
 
 
 
σχόλια
Έχεις επιτρέψει να σου γίνει εμμονή η σκέψη του υπερβολικού βάρους. Εκεί πρέπει να εστιάσεις, καθώς το σώμα σου, κατά πως τα λες και κατά πως τα λέει ο περίγυρος σου, είναι πλέον σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό, είναι η ψυχολογία σου και το πώς επηρεάζει αυτή πρωτίστως εσένα και σε δεύτερο επίπεδο τους δικούς σου ανθρώπους, την οπτική σου για τους άλλους ανθρώπους και τη ζωή σου γενικότερα. Μην απομονώνεσαι. Μίλα σε ειδικούς. Και γρήγορα!Καλή δύναμη!
Επειδή έχω χάσει κι εγώ πολλά κιλά σε καταλαβαίνω. Έχω περάσει και περνάω μερικές φορές ακόμα Αυτή την φάση.Ένας να είναι ο στόχος σου. Να είσαι υγιής. Το βάρος είναι ένας δείκτης υγείας αλλά όχι ο μοναδικός. Η γνώμη μου είναι να δίνεις μερικές μέρες ρεπό στον εαυτό σου από όλα. Όχι μόνο από την διατροφή. Να κάνεις έναν περίπατο κι ας μην πας γυμναστήριο. Τις περισσότερες φορές που συμβαίνει σε μένα να έχω τέτοιες σκέψεις είναι από υπερβολική κούραση και πίεση. Δεν πειράζει αυτοί που κάτι που περιμένουν κάτι από εμάς να μην το παίρνουν. Ακόμα και ο εαυτός μας.
Scroll to top icon