ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.11.2017 | 00:05

Περήφανη όχι πια

Αν με ρωτούσατε πριν λίγα χρόνια, θα σας έλεγα ότι είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Σκεπτόμενη τα επιτεύγματα των προγόνων μας απ την αρχαία Ελλάδα μέχρι και την επανάσταση του '21 νιώθω ένα καμάρι για την καταγωγή μου. Όμως μετά βγαίνω έξω και αντικρίζω την κατάντια του νεοελληνα. Δε μιλάω για την οικονομική κρίση. Ας πούμε πως γι αυτό έβαλαν το χεράκι τους και οι κυβερνήσεις. Εγώ μιλάω για το γεγονός πως δεν έχουμε παιδεία. Τι ειρωνια! Εδώ ανακαλύφθηκε η παιδεία κάποτε. Ο νεοέλληνας λοιπόν νομίζει πως είναι μαγκιά να κάνει ο,τι του γουστάρει και να μην υπακούει σε κανόνες. Νομίζει πως ο δρόμος και γενικά το περιβάλλον είναι ένας τεράστιος σκουπιδοτενεκές. Πετάει γοπες, χαρτιά, τενεκεδακια μέχρι και καπότες κάτω. Μετά βγάζει το σκύλο για χέσιμο γιατί προφανώς δε θέλει να λερώσει το σπίτι του και τον πηγαίνει ή στο πεζοδρόμιο ή στο πάρκο/πλατεια. Έτσι πασαλείβεται όλο το μέρος. Ειδικά αν κάποιος δεν τα δει. Φτάνουμε στην οδήγηση. Εδώ τι να πρωτοπεις! Κυριολεκτικά πρέπει να απαγορευτεί σε αυτήν τη χώρα. Οδηγανε μεθυσμένοι, τρέχουν με 150, παραβιάζουν στοπ, φανάρια...και σκοτώνονται. Και καλά πες αυτοί πάνε γυρεύοντας. Αλλά τι φταίνε οι άλλοι άνθρωποι που τους παίρνουν στο λαιμό τους; Πόσα θύματα -νέα παιδιά- θα θρηνήσουμε ακόμα;;;; Για παρανομα παρκαρίσματα και διαβάσεις ας μην μιλήσουμε... Πείτε μου λίγο. Πως γίνεται να έχουμε την πιο πλούσια ιστορία του κόσμου και να μην ξέρουμε ούτε τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου; Πως είναι δυνατόν να μην ενδιαφερονται να μάθουν (όχι όλα) τα βασικά μόνο; Δεν είναι ξεφτίλα αυτό; Αυτά ήθελα να πω, να μου φύγει η αγανάκτηση. Ελπίζω να μη σας κούρασα.
4
 
 
 
 
σχόλια
Πραγματικά, αυτά που για χρόνια τα διακωμωδούσαμε στη συμπεριφορά του Ελληνάρα, δεν έχουν πιά καθόλου πλάκα. Έχουν αρχίσει και με ενοχλούν, όχι σε βαθμό απλού εκνευρισμού, μου διαλύουν την ελπίδα ότι κάτι θα βελτιωθεί, μου γ@μάνε την ψυχολογία... Από το αργοκίνητο, φουλ γραφειοκρατικό δημόσιο, που δε μπορείς να κάνεις τίποτα που θα σε εξελίξει, εξαιτίας του, μέχρι τα σκυλόσκατα στην πόρτα σου, που αντί να ντραπεί ο ιδιοκτήτης και να τα μαζέψει, σου πουλάει και τσαμπουκά, αν πεις κάτι... Έχουμε γεννηθεί μαλάκες λόγω dna ρε γαμώτο ή η νέα γενιά θα μπορέσει να βελτιώσει κάποια πράγματα; Φτάνουν στιγμές που λες πώς να αντέξεις σε μια τέτοια χώρα; Και μόνο που παλεύουμε εδώ, μήπως κάνουμε μια τρύπα στο νερό και θα μας βρούνε τα γεράματα, χωρίς να μπορούμε να παρουμε ουτε τα φάρμακά μας; Άντε και να φύγεις, από την άλλη, ποιός θα μείνει στη ρημαγμένη Ελλαδίτσα; Η Ελλαδίτσα που δεν παύει να μας πληγώνει...
Υπάρχει άραγε λαός στον κόσμο όλο που δεν είναι περήφανος για την καταγωγή του; Ξεκάθαρα, δεν υπάρχει. Δεν είναι κατόρθωμα, ούτε κανα ξεχωριστό καμάρι. Είναι κοινό, επίκτητο βέβαια, ανθρώπινο χαρακτηριστικό.Σημασία όμως έχει το παρόν, το πως συμπεριφέρεται ο καθείς στη σύγχρονη καθημερινότητά του κι όχι το πως νομίζει ότι συμπεριφερόταν οι πρόγονοί του. Διότι αν περάσει κανείς κάτω από την επιδερμίδα της περήφανης καταγωγής, θα βρει τόσα πλούτη όσα και ντροπές.Βασική διάσταση της παιδείας είναι η ικανότητα, η προσπάθεια έστω, να ξεχωρίζει κανείς το αληθές από το ψευδεπίγραφο και το κάπηλο. Οπότε, δυστυχώς, όσο τριγυρνάνε στους δρόμους φουσκωμένοι εθνοδιάνοι, τόσο θα τρώει κατάρες το σήμερα που δε γυαλίζει (το αχάριστο) όσο το φαντασιακό χτες.
Όπως είπες κι εσύ, έλλειψη παιδείας και παντελής απουσία νόμων θα συμπληρώσω εγώ. Επειδή ζω στο εξωτερικό στο λέω, δεν είναι οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί καλύτεροι από εμάς, έχουν αυστηρότατους νόμους που εφαρμόζονται πάντα και για όλους. Και δεν γλιτώνεις, ακόμη κι αν έχεις μπάρμπα στην Ουτρέχτη. Όσο για την άγνοια σχετικά με την ιστορία, οφείλεται κατά την άποψή μου σε ενα άλλο ελάττωμα που έχουμε ως λαός: οτι από τη μία θεωρούμε τα ήθη και τα έθιμά μας βλαχιά, την ιστορία και την αγάπη για την πατρίδα φασισμό, ενώ υιοθετούμε σε χρόνο dt ο,τιδήποτε ξενόφερτο. Το να μην ξέρεις τι έγινε το 40 σε κάνει κουλ και προοδευτικό, το να ξέρεις φασίστα, στρατόκ@@@ κλπ.
Scroll to top icon