ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.11.2017 | 19:05

LONERS

Διάβασα ένα άρθρο όπου μίλαγαν διάφορες κοπέλες που δουλεύουν ως σερβιτόρες κι έλεγαν κάποια πράγματα για τη δουλειά τους. Στις κακές εμπειρίες όλες έλεγαν την κούραση, την ορθοστασία και τα άσχημα πεσίματα. Όλες ανέφεραν τα άσχημα πεσίματα.Μία από αυτές έλεγε ότι είναι αρνητικό στη δουλειά της το ότι έρχονται άνθρωποι, loners οπως τους αποκάλεσε, οι οποίοι σκοπό έχουν μόνο να μιλήσουν στη σερβιτόρα, να πιάσουν κουβέντα στη σερβιτόρα και σπάζονται κιόλας που οι σερβιτόρες έχουν δουλειά και δεν ασχολούνται μαζί τους!!!Ή μια άλλη έλεγε για έναν τύπο που της έκανε παρατήρηση επειδή πέρναγε από το τραπέζι του και δεν του μίλαγε, επειδή αυτός λέει ήταν θαμώνας και είχαν γνωριστεί, άρα γιατί δεν του μίλαγε και της έκανε παρατήρηση γι' αυτό.Δεν ξέρω πραγματικά τι είδους loners είναι οι συγκεκριμένοι οι οποίοι ανέφεραν οι κοπέλες, εγώ τους συγκεκριμένους πελάτες τους βλέπω να έχουν πολύ θράσος, καμία σεμνότητα άρα δεν θα έπρεπε να είναι loners.Αυτά τα λέω ως ένας άνθρωπος που είμαι πραγματικά loner πολλά χρόνια και που σε καμία περίπτωση δεν πήγαινα ούτε όταν ήμουν νεότερος ούτε τώρα που μεγάλωσα και πέρασα τα τριάντα να ενοχλήσω κάποια εργαζόμενη κοπέλα και μάλιστα με τέτοιο απρεπή τρόπο. Ποτέ δεν διανοήθηκα στη ζωή μου να πω στον άλλο γιατί δεν μου μιλάς; ή διάφορα τέτοια.Υ.Γ: Όσοι πείτε ότι οι άνθρωποι δεν έκαναν τίποτα, απλά φλερτάρουν κι ότι είναι εξωστρεφείς κι ότι δεν είναι όλοι σαν και μένα δειλοί, να πω πρώτον ότι από τη στιγμή που ενοχλεί τις κοπέλες και το αναφέρουν ως αρνητικό στη συνέντευξή τους, αυτό νομίζω ότι αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα στο να αντικρούσω την άποψή σας.Δεύτερον, καλύτερα loner, παρά αγενής. Όσοι είναι πραγματικά μοναχικοί, πιστεύω θα με καταλάβουν. Εγώ τη φήμη των πραγματικά loners ηθελα να αποκαταστήσω με αυτήν την εξομολόγηση. Πραγματικά μοναχικός δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση stalker η κάποιος που δήθεν πολεμάει τη μοναξιά του κάνοντας αγενή πεσίματα και με θράσος ή υπερβολικό θάρρος στους άλλους.Πραγματικά μοναχικός είναι ο σιωπηλός, που κατεβάζει τα μάτια και δειλιάζει μπροστά στην ομορφιά και που κοιμάται βλέποντας στο όνειρό του πως κάποια μέρα θα ξυπνήσει μέσα σε μια πολυπόθητη αγκαλιά. Και που βαθιά μέσα του ξέρει πως αυτό το όνειρο μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.
5
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια έχω υιοθετήσει έναν απαράβατο κανόνα στη συμπεριφορά μου: δεν ''φλερτάρω'' μία κοπέλα εργαζόμενη. Πηγαίνοντας να πιω εγώ καφέ, πάω για πάρτη μου και για να σκοτώσω την ώρα μου, η σερβιτόρα εκείνη την ώρα ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, είναι τόσο μα τόσο απλό. Φυσικά εάν κάπου γίνω θαμώνας, θα πω ένα ''καλησπέρα, πώς είστε'', ίσως πως δύο λέξεις για τον καιρό, για τη δουλειά, και μέχρι εκεί. Κάποιοι άλλοι είναι ανεγκέφαλοι κρετίνοι που νομίζουν ότι η κοπέλα είναι υποχρεωμένη να σαλιαρίζει μαζί τους επειδή είναι πελάτες. ΟΚ, υπάρχουν και αυτοί οι τύποι ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Αυτό όμως απέχει παρασάγγας του να θεωρείται λίγο πολύ επάρατο το φλερτ .
Φυσικά και #notallmen αλλά, ο ελέφαντας στο δωμάτιο και που δε βλέπω κανέναν να σχολιάζει, είναι ότι πάντα αυτού του είδους οι άβολες καταστάσεις(από ενοχλητικό πέσιμο μέχρι σεξουαλική παρενόχληση) συμβαίνουν στο 99% από άντρες σε γυναίκες (ή,καμιά φορά σε άλλους άνδρες) και σπάνια από γυναίκες σε άνδρες. Εδώ δες στα άρθρα για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει έρθει στο προσκήνιο επιτέλους με τα σκάνδαλα στο Hollywood, πολλοί άνδρες σχολιαστές έσπευσαν να πουν πώς σε λίγο θα πούμε το φλερτ τους παρενόχληση, λες και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το φλερτ από την παρενόχληση κι, επιπλέον, αγνοώντας ότι και οι γυναίκες φλερτάρουν όμως σπάνια θα γίνει σεξουαλική παρενόχληση προς άνδρα από γυναίκα (γιατί άραγε;;)!Όπως έχω ξαναγράψει εδώ, αυτό δε σημαίνει ότι αυτοί οι άντρες (μοναχικοί ή όχι δεν έχει πολύ σημασία) είναι ζώα που λειτουργούν ακοινώνητα και χωρίς σεβασμό προς το συνάνθρωπό τους από τη φύση τους. Σημαίνει, ότι υπάρχει μια ολόκληρη κουλτούρα (πατριαρχία λέγεται), που για να το πω απλά, μεταξύ άλλων μαθαίνει συχνά στους άντρες ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και στις γυναίκες να μην αντιδρούν εύκολα από φόβο κτλ. Χρειάζεται παιδεία, να εκπαιδεύσουμε όλοι τις νέες γενιές, και κυρίως τα αγόρια που μεγαλώνουν σε πατριαρχικές κοινωνίες, πάνω σε ζητήματα ανθρώπινης συμπεριφοράς, αξιοπρέπειας και ισότητας φύλων.
Συμφωνώ ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ φλερτ και παρενόχλησης, αλλά ξέρεις κάτι; πολύ φοβάμαι ότι η διαφορά πολλάκις δεν συνίσταται στον ''τρόπο'' που γίνεται αλλά στο αν η γυναίκα ανταποκρίνεται ή όχι. Αν ανταποκρίνεται και θέλει, είναι φλερτ και ''διεκδίκηση'', αν όχι συνιστά ''παρενόχληση''.
Διογένη, η σεξουαλική παρενόχληση είναι παρενόχληση κι όχι φλερτ και δεν ισχύει ότι κάποιες γυναίκες το γουστάρουν εάν γίνει με καλό τρόπο ή ότι το μπερδεύουν με το φλερτ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon