ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.1.2018 | 10:13

Αναιτια κραξιματα

Γιατι καποιοι σχολιαζετε τοσο ασχημα,ειρωνικα,βριζοντας,κακοτροπα κτλ στις εξομολογησεις?Διαβασα καπου "ποσο ηλιθια παιζει να εισαι?"...με ποιο δικαιωμα?η ανωνυμια ειναι αφορμη.τι στο καλο σας συμβαινει?
7
 
 
 
 
σχόλια
H κακή συμπεριφορά είναι η μεγαλύτερη αναπηρία. Μόνο με την ευγένια μπορεις να βοηθήσεις πραγματικά, συνήθως όταν φέρεσαι με άσχημο τρόπο είτε γραπτώς είτε προφορικώς, μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορείς να προκαλέσεις.
Τα είχα γράψει και παλιότερα, αλλά επειδή σβήστηκαν, ακόμα μία φορά, επειδή είμαι βέβαιος ότι η εξομολόγηση αφορά εμένα και τον τρόπο έκφρασης μου εδώ :1. Πολλές εξομολογήσεις είναι υπερβολικά μονοδιάστατες. Οι εξομολογούμενοι/ες αναφέρονται σε γεγονότα με τρόπο που δείχνει ότι είναι φυσιολογική η δική τους άποψη και εκπλήσσονται (χωρίς να αποδέχονται) για την ύπαρξη μιας άλλης.Η αγένεια και η προσβολή σε αυτές τις εξομολογήσεις λειτουργούν ως σοκ, ως ταρακούνημα, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να σπάσει η φούσκα της πραγματικότητας στην οποία ζουνε. Να αντιληφθούνε όχι μόνο ότι υπάρχει διαφορετική άποψη, οπτική και αξιολόγηση στο πρόβλημά τους, αλλά και ότι η διαφορετικότητα αυτή έχει διαμορφωθεί χωρίς λογική ή ιδιαίτερη σκέψη, μόνο βάσει ενστίκτου ή αναγκών.2. Η "όποια" προσβολή ή αγένεια εκ μέρους μου δεν έχουν σκοπό να νιώσω εγώ καλύτερα ή πιο σημαντικός. Αν ήταν έτσι, θα επεδίωκα να είμαι αρεστός με τα σχόλια μου. Μου είναι αδιάφορη η κολακεία των "ταυτίζομαι", των "like" κλπ. Το "σόσιαλ μίντια" κομμάτι της Lifo με αφήνει πραγματικά αδιάφορο.3. Η ενόχληση μερικές φορές είναι καλύτερη βοήθεια από το χάιδεμα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό χρειάζεται μία ωριμότητα για να το καταλάβεις. Αλλά είμαι εσκεμμένα ενοχλητικός (βλ. παραπάνω 1).3. Στους φίλους μου όταν λένε βλακείες, τους βρίζω. Έτσι όπως "βρίζω" κι εδώ. Και χειρότερα.4. Αν αμφιβάλλεις για οτιδήποτε από τα παραπάνω, κάνε τον κόπο να διαβάσεις απαντήσεις μου χωρίς "βρισίδια". Κι έλα να τα ξαναπούμε.
Στο σχολειο μας ελεγαν αν κάνεις χαζη ερώτηση, χαζη θ ειναι κ η απάντηση. Δες το αντίθετα οτι όπως ο καθένας μεσω της ανωνυμίας εξομολογείται έτσι κ καποιος αλλος μεσω της ανωνυμίας απανταει με οποιοδηποτε τροπο.Η λυση ειναι να κάνεις αναφορα στο σχολιο ή να απαντήσεις ανάλογα. Επίσης ποιος σου ειπε οτι εδω ειναι το σωστο μέρος για τους προβληματισμούς του καθένα?
Συμφωνω κ γω με την εξομολογηση.Χαζη ερωτηση?το κρινει ποιος?χαζο δεν ειναι το οτιδηποτε θελει να ρωτησει κανεις.κ γω προσπερνω εξομολογησεις αλλα οχι να χαρακτηρισω κ καποιου τις ερωτησεις χαζες.Να απαντησει καποιος αναλογως σημαινει αυτοματως πως κανει αυτο που λεει ο/η εξ.δλδ να συμπεριφερθει κακοτροπα.Δεν ειναι ουτε σωστο μερος ουτε λαθος.ειναι ομως ανοιχτο να πει καποιος οτι μα οτι νιωθει.Ελευθερια λογου σημαινει ελευθερια βρισιματος?
Θα συμφωνήσω με panam79. Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει και όλοι μπορούμε να εκφράσουμε πλήρως τη γνώμη μας χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.Επίσης είναι άδικο να κρίνουμε απόλυτα: κάτι που είναι βουνό για κάποιον μπορεί να είναι πανεύκολο για κάποιον άλλο και το αντίστροφο. Οπότε καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε και τη θέση του άλλου πριν κρίνουμε ότι είναι "χαζός", "ηλίθιος" κλπ που δεν έκανε αυτό που θεωρούμε εμείς αυτονόητο. Τέλος, ο γραπτός λόγος αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις ως προς το ύφος και τη διάθεση. Μου έχει τύχει να φάω κράξιμο σε εξομολόγηση για κάτι που είπα χιουμοριστικά, το ίδιο να πω σε σχόλια άλλης εξομολόγησης και άτομα που πριν με έκραξαν τώρα να συμφωνούν. Οπότε καλό θα ήταν χαρακτηρισμοί και προσβολές να αποφεύγονται εκτός αν έχει δοθεί ουσιαστική αφορμή.
Το πβς βλεπει ο καθένας ενα γεγονός δν αλλαζει. Οι γνώσεις, η μόρφωση κ πολλοι αλλοι παράγοντες καθορίζουν το πως απανταει ο καθένας. Το να αναφέρεις ενα σχολιο ειναι πιο εύκολο νομίζω ή στην τελικη να απαντήσεις στον ιδιο.
Scroll to top icon