ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.3.2018 | 15:40

Δείκτης μαζας σώματος

Αυτός ο τρόπος να υπολογίζει κανείς το βάρος του και να βγάζει ανάλογα συμπεράσματα ακυρώνεται τώρα από τους επιστήμονες που τον καθιέρωσαν ή βοήθησαν στην εξάπλωσή του. Ως σωστά παπαγαλάκια και μαϊμουδάκια που είμαστε τον κάναμε θρησκεία μας και τρόπο ζωής και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Εκείνες οι λίγες φωνές διατροφολόγων και γιατρών που λέγανε πως ο καθένας έχει άλλον σωματότυπο μεταβολισμό και καταμερισμό λίπους αντιμετωπιζόταν από τα κέντρα που είχαν να χάσουν πολλά ως γραφικές και ο κόσμος ζητωκραύγαζε. Σταματήστε να ασχολείστε με αριθμούς και ζυγαριές και μάθετε να ακούτε και να νιώθετε το σώμα σας. Τα σωστά κιλά είναι εκείνα με τα οποία αισθάνεστε καλά. Αν ανεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια ασθμαίνετε και κουράζεστε δεν είσαστε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξετε. Ίσως φταίει το βάρος ή ίσως καπνίζετε και φταίει αυτό εσείς το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα. Αν από μικροί είχατε περισσότερα κιλά από άλλους αυτή είναι η φυσική σας τάση και δεν θα γίνετε ποτέ αδύνατοι εκτός αν πάτε κόντρα στη φύση σας. Μην φτάνετε στα άκρα αυτό μόνο πρέπει να προσέχετε τίποτε άλλο. Αν δεν μπορείτε να σκύψετε να δέσετε τα κορδόνια σας έχετε πρόβλημα και δεν χρειάζεστε κανέναν να σας το πει και να κάνετε υπολογισμούς. Αν είσαστε τόσο αδύνατοι ώστε νιώθετε αδύναμοι σημαίνει πως κάτι πρέπει να αλλάξετε και να βρείτε τρόπο να δυναμώσετε τον οργανισμό σας. Ίσως συναντήσατε σήμερα στο δρόμο για την δουλειά δυο ανθρώπους με το ίδιο ύψος και το ίδιο βάρος αλλά να νομίζετε πως τους χωρίζουν 10 κιλά αναρωτηθείτε το γιατί. Αν όμως αυτοί οι άνθρωποι γράψουν εδώ το ύψος και το βάρος τους θα πάρουν τις ίδιες απαντήσεις γιατί θα βρεθούν εκείνοι που θα αρχίσουν τις πράξεις, είναι εκείνοι που νομίζουν πως οι άνθρωποι βγαίνουν από εργοστάσια από το ίδιο καλούπι. Μια γυναίκα με ύψος 1,70 που έχει τεράστιο στήθος και ανοιχτή λεκάνη δεν μπορεί να ζυγίζει το ίδιο με μια άλλη γυναίκα με ύψος 1,70 και αγορίστικο από τη φύση του σώμα. Η πρώτη ζυγίζοντας 80 κιλά πιθανόν είναι υγιέστατη και γεμάτη ενέργεια ενώ η δεύτερη να δυσκολεύετε να μην της αρέσει ο εαυτός της και να κουράζεται γρήγορα. Εφαρμόζοντας όμως τη γνωστή μέθοδο πέφτουν και οι δυο στην ίδια κατηγορία υπέρβαρες γιατί η φυσική κατασκευή του σώματος δεν λαμβάνεται υπόψη. Η δικτατορία αυτή καλά κρατεί γιατί συνεργεί ο κάθε άσχετος επειδή κάποιος κάποτε είπε την μαλακία του και αυτή η μαλακία εξαπλώθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης με σημαιοφόρους εμάς τους ίδιους που δεν είμαστε ικανοί να μοιράσουμε δυο γαϊδουριών άχυρα και το παίζουμε αυθεντίες και αρμόδιοι δημιουργώντας σε ανθρώπους που ήδη έχουν ανασφάλειες άλλες τόσες με τις παπαριές που παπαγαλίζουμε και γράφουμε καθημερινά. Ξέρω ανθρώπους που ανέκαθεν ήταν αδύνατοι και πάσχουν από διαβήτη και άλλους που θεωρούνται υπέρβαροι με βάση τον δείκτη και έχουν αστείρευτη ενέργεια ακόμη και στα εβδομήντα τους επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας και αποκτήστε δική σας κρίση και αφήστε τον κόσμο να αποφασίσει ο ίδιος αν νιώθει καλά ή όχι και αν πρέπει να αλλάξει κάτι.
6
 
 
 
 
σχόλια
Η καλυτερη ζυγαρια ειναι η αισθηση ανεσης και αρμονιας με το σωμα.Οι αριθμοι δεν παιζουν ρολο.Αμα καποιος κανει βαρη ευκολα μπορει να ειναι και 20 και 30 κιλα πανω απο το υψος του,αλλα τα πιο πολλα να ειναι μυικα.Κανω mma και βαρη τη μιση μου ζωη και ποτε δεν εχω ανεβει ζυγαρια.Ειτε προκειται για ογκο ειτε για αδυνατισμα,ενας ειναι ο καλυτερος δρομος.Χαρτακι,στυλο και γραψιμο απο το βραδυ την προπονηση (βαρη,αεροβιο) και τη διατροφη της επομενης μερας (γευματα και ωρες).Ακομα και το νερο.10 λεπτα δουλεια και καθαρισες.Το χαρτι δημιουργει δεσμευση.Προσωπικα εχω μαζι μου post it με τις σημειωσεις αυτες για να βλεπει το ματι και να γραφει το μυαλο.Γραφεις λοιπον τα χαρτακια σου,εκτελεις μηχανικα και συνεχιζεις τη μερα σου κομπλε.Επισης οσο περισσοτερο δεσμευεσαι στο στοχο (ο οποιος μπορει να ανανεωνεται συνεχεια) και ακολουθεις τις δεσμευσεις σου,τοσο βελτιωνεις την εικονα που εχεις για τον εαυτο σου και χτιζεις αυτοπεποιθηση η οποια με τη σειρα της σε βοηθαει στην τηρηση των ημερησιων πλανων διατροφης/προπονησης.
"Οι αριθμοι δεν παιζουν ρολο.Αμα καποιος κανει βαρη ευκολα μπορει να ειναι και 20 και 30 κιλα πανω απο το υψος του,αλλα τα πιο πολλα να ειναι μυικα"χαχα καλο... Αυτος που ειναι 20-30 κιλα πανω απο το υψος του ειναι τουλαχιστον υπερβαρος ακομα και αν "κανει βαρη". Εκτος κι αν εκτος απο το να "κανει βαρη", κανει και χρηση ΑΑΣ.
Ασε τα αναβολικα στην ακρη.Και χωρις αυτα ευκολα ειναι καποιος τοσα κιλα πανω (αμα θελει)χωρις να ειναι σκατας.Κομματια δε θα ειναι αλλα ουτε και κουραδα οπως νομιζεις
Οτι να ναι...Φυσικά και παίζουν ρόλο οι αριθμοί. Για τις περισσοτερες περιπτωσεις ανθρωπων, ο BMI εξακολουθει να ειναι μια καλη μεθοδος για να δει κανεις αν ειναι υπερβαρος, παχυσαρκος κτλ. Αν μια κοπελα ειναι 1.70 και ειναι 85 κιλα ναι ειναι υπερβαρη. Αυτα τα "βαρυκοκκαλη, ανοικτη λεκανη" κτλ ανηκουν στη σφαιρα της φαντασιοπληξιας και ειναι για γελια. Τα μονα ατομα που εξαιρουνται ειναι αθλητες αρσης βαρων και αγωνιστικοι bodybuilders οι οποιοι μπορει να φτανουν πολλες φορες και 20-30 κιλα πανω απο το υψος τους αλλα με πολυ χαμηλα % λιπους οποτε και δεν ειναι παχυσαρκοι. Μονο σε τετοιες περιπτωσεις ο BMI δεν ειναι ασφαλης δεικτης μαζας σωματος και εκει χρησιμοποιουνται αλλες μεθοδοι.
Θα συμφωνήσω ότι δεν παίζουν ρόλο οι αριθμοί . Η υγεία και η ομορφιά κάποιου/ κάποιας δεν αντιστοιχούν στα κιλά του αλλα σε πολλούς άλλους παράγοντες.Να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, να χαμογελάτε και μακάρι να έχετε κάποιον να μοιραζόσαστε την χαρά σας για όσα χρόνια το θέλετε και το μπορείτε και οι δυο.https://youtu.be/nvUeo5sagkA
Διαφωνω στο σημειο: εαν απο μικρη ειχατε περισσοτερα κιλα αυτη ειναι η φυσικη σας ταση και δεν θα γινεται ποτε αδυνατοι? Σοβαρα? Ενας ανθρωπος που προσπαθει να αλλαξει και χανει κιλα δεν τα καταφερνει? Μπορει τα γονιδια να παιζουν το ρολο τους. Εαν θες να αλλαξεις ομως τελειωσε!
Scroll to top icon