ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.4.2018 | 11:08

Γνωμη

Γραφω γιατι θα ηθελα την γνωμη σας Ειμαι 21 χρονων και η ξαδερφη μου 34.Αυτη ειναι πολυ δυναμικη και εγω πιο πολυ συναισθηματικος τυπος.Καμια φορα μιλαμε και πχ αν αντιμιλησω μιλαει πολυ αυταρχικα. Οτι και καλα εμενα δεν θα μου μιλας ετσι ή θα μου πει "εεε τι εγινε βγαλαμε γλωσσα" και υπαρχουν φορες που το κανει για πλακα και καλα. Το θεμα ειναι οτι ακουω πραγματα για εμενα που δεν συμφωνω και δε μπορω να σιωπω παντα. Πρεπει να μιλησω και να υποστηριξω τον εαυτο μου αλλα δεν με αφηνει. Ισως το σκεφτομαι παρπαανω απο οσα θα επρεπε ισως να το παιρνω πολυ προσωπικα δε ξερω. Αλλα περα απο το αν κανω καλα η οχι που το σκεφτομαι τι μπορω να κανω για να τελειωσει αυτο. Δεν υπαρχουν αυτες οι μπουρδες τυπου να σεβεσαι μεγαλυτερους. Δε ξερω....
4
 
 
 
 
σχόλια
Όπως σου είπαν οι προλαλησαντες ίσως να συμπληρώσω την αδιαφορία, απάθεια στα όσα σου λέει "η δήθεν τύπισσα" ( που θα πάει θα εκραγεί μπαμμ, θα πει κ ένα τραγούδι λαλαλα και έξω από την πόρτα...?)
Άλλο ο σεβασμός (αυτονόητος) κι άλλο η εκτίμηση. Μπορείς να σέβεσαι κάποιον στις εκδηλώσεις σου χωρίς απαραιτήτως να τον εκτιμάς. Τώρα να παρατηρήσω κάτι άλλο γιατί είναι μοτίβο στις Εξομολογήσεις;Έχετε παρεξηγήσει την υποτακτικότητα και την ταπεινοχαμομηλίαση για συναισθηματικότητα ή ευαισθησία. Δεν ταυτίζονται απαραιτήτως! Υπάρχουν πολλοί καραπαρτάκηδες γαϊδουρόπετσοι ντροπαλοί και "άϊ χάσου μυρμηγκάκι" δειλοί άνθρωποι που ακριβώς επειδή δεν μπορούν να επιβληθούν πουθενά είναι γεμάτοι μνησικακία και μιζέρια που συχνά βγαίνει ως παθητικοεπιθετικότητα. Ακόμη και κακία! Κι υπάρχουν άνθρωποι αυταρχικοί ενδεχομένως ή πείσμονες και δυναμικοί αλλά με μεγάλο βάθος συναισθήματος που εκφράζουν ακριβώς έτσι τις μεγάλες προσδοκίες τους από τους άλλους ή τα όνειρα που κάνουν. Για την συγκεκριμένη περίπτωση που λες γιατί δεν δοκιμάζεις αντί να υπερασπιστείς τον εαυτό σου να κάνεις ένα από τα εξής δύο ώστε να την αποσυντονίσεις τελείως:1.επίθεση αγάπης (δανεισμένο από χρήστρια Φούστα Κλαρωτή). Οι άνθρωποι που κριτικάρουν πάντα ή κάνουν υποδείξεις σε γνωστούς και φίλους έχουν κάποιες φορές την ανάγκη να τους δώσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προσοχή. Υποσυνείδητα εκμαιεύουν μια αντίδραση. Όταν λοιπόν σου ξαναμιλήσει πρόλαβέ την με φαρδύ χαμόγελο και πες της "πόσο τυχερή που είμαι να έχω εσένα να με νοιάζεσαι!" (χωρίς ειρωνία). Γενικά κάνε σαν βλαμμένη που χαίρεται υπερβολικά που την βλέπει κάθε φορά που μιλάτε. Αγκάλιασέ την εγκάρδια. Κάνε την να νιώσει πάρα πολύ αγαπητή. Ή που θα ικανοποιηθεί πάρα πολύ το μέσα της και θα μαλακώσει ή που θα πιστέψει ότι την δουλεύεις ψιλό γαζί (και θα το κόψει αυτομάτως). 2.Μέθοδος δρ.Πιντέρη: Όταν θα ξαναπεί κάτι που κριτικάρει ή που διατυπώνει άποψη με την οποία διαφωνείς κάθετα με άσπαστο πρόσωπο απάντησέ της διατυπώνοντας μια επιφανειακή συγκατάβαση ως προς το ΓΕΝΙΚΟ νόημα της φράσης αλλά αφήνοντας να εννοηθεί ότι ποσω΄ς σε ενδιαφέρει η αποψή της. Πχ. -Όλο αργείς στα ραντεβού μας. -Πράγματι είναι τόσο σχετικός ο χρόνος...το σύμπαν απέραντο...έχει μια ομιλία ο Σιμόπουλος την άλλη βδομάδα. ή-Πήρες κιλάκια τελευταία.-Λες ε; Εμ τα'χαν ευκαιρία τέτοια εποχή με τις εκπτώσεις. ή -Δεν σου πάνε τα μαλλιά σου καστανά σαντρέ. -Κι εγώ το σκεφτόμουν ότι είναι πολλά χρώματα που δεν πάνε σε πολλά κεφάλια. ή-Η εγκληματικότητα έχει ανέβει λόγω των Χ ατόμων. (ρατσιστικό λχ.)-Και πότε δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα...Δεν συμφωνείς με αυτό που λέει αλλά την αφήνεις να καταλάβει ότι την έχεις γραμμένη την γνώμη της στα παπ@ρια σου. Προσοχή: όχι ειρωνία. Αδιάφορο και καλόπιστο ύφος. Και σιγά σιγά θα αραιώσετε... :)
Δεν είμαι η εξομολογούμενη,αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία για να μάθω ότι η 2η μέθοδος είναι του δρ.Πιντέρη.Έχω εφαρμόσει και τις 2 μεθόδους σε ανάλογες περιπτώσεις και μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά αποτελεσματικές.
Scroll to top icon