ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.5.2018 | 12:03

Βάλτε με το νου σας

τι ακούμε εμείς οι γυναίκες που συνειδητά έχουμε επιλέξει πως δεν θέλουμε να αποκτήσουμε παιδιά. Μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν μπορείς να κάνεις παιδιά, δεν μπορούν να σου πουν κάτι. Αν όμως μπορείς και δεν θέλεις ακούς τα εξ αμάξης ειδικά αν είσαι εκεί γύρω στα 35. Αρχίζουν και σου λένε σε κάθε ευκαιρία πως θα το μετανιώσεις και ας το ήξερες πάντα πως δεν θέλεις να γίνεις μητέρα. Εγώ εξηγήθηκα στον άντρα μου πριν παντρευτούμε και το δέχτηκε, ούτε και εκείνος είχε εμμονή να αποκτήσει οπωσδήποτε παιδί. Εμείς είμαστε καλά και ζούμε τη ζωή μας και άλλοι αγχώνονται. Αν το είχα σκεφτεί τι με περιμένει δεν θα έλεγα εδώ και χρόνια σε σχετικές συζητήσεις πως δεν θέλω παιδιά, θα έλεγα πως δεν μπορώ. Τώρα είναι αργά και το μόνο που μένει είναι αυτό που κάνουμε, έχουμε περιορίσει τις επαφές με το οικογενειακό περιβάλλον για να έχουμε την ησυχία μας.
5
 
 
 
 
σχόλια
Νομιζω οτι προορισμος καθε γυναικας ειναι η τεκνοποιηση και λεγε εσυ οτι θες. Του αντρα οχι. Τωρα αυτες που δεν ειναι γονιμες τι να κανουμε. Δεν ειναι.
Το να τους αποφύγεις είναι μία λύση, κι αν σας κάνει να ηρεμείτε, είναι μια χαρά. Αλλά άλλη μια λύση, είναι κάθε φορά που κάποιος γίνεται τόσο αδιάκριτος, να τον αντιμετωπίζετε. Απλά, ευγενικά και κοφτά. Ο καθένας ας ασχολείται με τα δικά του θέματα, αυτό είναι κάτι που αφορά εσάς και μόνο εσάς.
Μήπως είστε λιγο υπερβολικοι;Δε νομίζω πως το περιβάλλον σας καίγεται αν κάνετε εσείς παιδιά η όχι.Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα/στόχους/όνειρα για να ασχοληθεί. Το θεωρώ απίστευτο καθε φορα που συναντιεστε με κόσμο να σας ρωτάνε ποτέ θα κάνετε παιδι και αν κάνετε.Αυτες οι ερωτήσεις είναι αδιακρίτες και αγενεις και κανένας λογικός άνθρωπος δε ρωτάει τέτοια πράγματα πόσο μάλλον να επιμένει
Δεν είμαι η εξ., αλλά πέφτω στην κατηγορία που περιγράφει. Είμαι 30 αυτή τη στιγμή κι έχω άτομα στην οικογένεια που λυσσάνε πότε θα κάνω παιδί κι ότι θα το μετανιώσω αν δεν κάνω. Δεν τους νοιάζει ούτε για τους λόγους μου, ούτε για τα θέλω μου. Αυτό θεωρούν ότι πρέπει να γίνει και νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να μπλέκονται. Γι' αυτό και έχω πάψει να συναναστρέφομαι μαζί τους καιρό τώρα.Μέχρι και η γειτόνισσα πριν κάποιες βδομάδες μας ρώταγε γιατί δεν κάνουμε ένα παιδί με τον σύντροφό μου κι όταν της είπα ότι αυτή τη στιγμή δεν θέλω (απόλυτη ειλικρίνεια), με κοίταξε με ύφος σοκαρισμένο. Την επόμενη μέρα έπιασε τον σύντροφό μου και του έλεγε να με πάει καμιά εκδρομή για να "δέσει" το γλυκό. Τη διαολόστειλε και ησυχάσαμε.Δυστυχώς η εξ. έχει δίκιο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν ότι κάποιος μπορεί να μη θέλει να κάνει παιδιά. Δεν σέβονται αυτή του την απόφαση και νομίζουν ότι οι πεποιθήσεις τους τους δίνουν το δικαίωμα να έχουν άποψη στις επιλογές των άλλων. Και ναι, συνήθως είναι οικογενειακός περίγυρος αυτός που αναλαμβάνει το ρόλο αυτό. Για κάποιο λόγο στην Ελλάδα, η επιλογή "δεν θέλω παιδί" είναι δυσνόητη για κάποιους.Δεν είναι ότι δεν έχουν τις δικές τους δουλειές να κοιτάξουν, έχουν και παραέχουν. Απλά δεν κοιτάνε την καμπούρα τους, ασχολούνται με τους άλλους.
Scroll to top icon