ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.5.2018 | 18:10

Ειμαι χοντρηηηη

Εχω βαρεθει να ακουω αχ εισαι τοσο ομορφη γτ εισαι χοντρη. Τι να κανω ετσι ειμαι λες να μου αρεσει? Λες να μπορω να αυτοσυγκρατηθω και να μην γουρουνιασω αλλα το γουσταρω και το κανω. Αυτο νομιζεις?
18
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπικά, αντίστροφα με εσένα, όταν άρχιζα να πετάω από πάνω μου ταμπέλες του τύπου "είμαι τσιλιβήθρας, οδοντογλυφιδα κτλ" και να τις αντικαθιστώ με πιο λειτουργικές κατα το δυνατόν σκέψεις του τύπου " τώρα προσπαθώ να βάλω κιλά, θα καταφέρω να κάνω καλό στον εαυτό μου", ε ..... μπορείς να αντιληφθείς το αποτέλεσμα που είχα....
Από 105 κιλά κατάφερα μέσα σε δύο χρόνια, με ισορροπημένη διατροφή και γυμναστήριο, να πάω στα 75. Και έχω μείνει σταθερός (με +-2/3 κιλά) σε αυτά τα κιλά πάνω από 10 χρόνια. Οπότε ναι, και να αυτοσυγκρατηθείς μπορείς, και να μη γουρουνιάσεις. Φταις.
Θα απαντήσω και σε σένα, και γιατί είμαι ψυχαναγκαστικός, αλλά και για να προτείνω μια εναλλακτική. Αντί για "φταις" θα αντιπρότεινε το "μπορείς, έχεις τη δυνατότητα να το αλλάξεις". Όταν κατηγορούμε κάποιον, συμβαίνει συχνά να αμύνεται και να περιχαρακωνεται η οποια μέχρι τώρα στάση του. Ενώ αν τον εμπνεύσουμε και του υποδείξουμε ότι έχει εναλλακτικές και δυνατότητες, νομίζω είναι πιο ωφέλιμο για τον ίδιο.Αν πάλι θέλουμε να πούμε αυτό που θέλουμε (για δικούς μας συναισθηματικους ή λογικής λόγους), τότε και πάλι είμαστε ελεύθεροι να εκφραστουμε. Αλλά πόσο βοηθάει αυτό την εξ.;;;
Δυστυχώς ραγάδες αντιμετώπισα όταν πήρα κιλά, διότι τα πήρα ξαφνικά και "άνοιξε" το σώμα μου. Όταν έχασα τα κιλά δεν είχα πρόβλημα χαλάρωσης ούτε νέων ραγάδων.
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος κανένας. Δεν έχει δικαιωμα να σου την πει για το αν είσαι χοντρή ή όχι,δεν τους τρως το φαι δεν τους πέφτει κανένας λόγος.απο κει και πέρα αν δεν σου αρέσει ο εαυτός σου και νιώθεις άσχημα συμφωνώ με τρουφάκι κάνε κάτι για να το αλλάξεις.αν δεν παίζουν θέματα υγείας από πίσω τότε ναι σταματά να γκρινιάζεις και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
Εδώ σωστά πάτησα ότι δε συμφωνώ (just for the record - που δε νοιάζει και κανέναν βέβαια, αλλά τέλος πάντων).Φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράσει τη γνώμη του, όσο κι αν ακούγεται κάπως. Αλλά είναι και δικαίωμα της εξομολογουμένης να αντιδράσει αναλόγως. Ποια αντίδραση συμφέρει την ίδια; Τι σκέψεις θα μπορούσε να κάνει για να βοηθηθεί και ποινές αντίστοιχες πράξεις/δράσεις;
Γιατί βρε σοκολάτα από που θεωρείς ότι είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να πει στην κοπέλα πως είναι όμορφη αλλά χοντρή; Είπαμε οι γνώμες είναι σαν τις κ*********Ες όλοι έχουν κ από μία αλλά εγώ προσωπικά αυτό δεν το ανομαζω άποψη αλλά θράσος και αγένεια.επισης δεν μιλάμε για την αντίδραση της κοπέλας προς τους άλλους αλλά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα που η ίδια ονομάζει πρόβλημα.εαν λοιπόν την χαλάει είναι μέχρι ένα σημείο στο χέρι της να το προσπαθήσει και να νιώσει καλύτερα.μια πράξη/δράση για παράδειγμα θα ήταν να ξεκινήσει λίγο γυμναστική πρωτίστως για να τονίσει την αυτοπεποίθηση της και να νιώσει καλύτερα ψυχολογικά και αφού πάρει τα πάνω της να αρχίσει να προσέχει τις διατροφικές της συνήθειες χωρίς ακρότητες.δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο αλλά βημα βήμα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο και λέω την άποψη μου διότι μου ζητήθηκε.
Τώρα έτσι όπως τα λες συμφωνώ μαζί σου πλην του δικαιώματος να πει τη γνώμη του. Κι ας είναι και αγένεια. Από εκεί και πέρα αν προσβληθεί η εξ. υπάρχουν και τα δικαστήρια στην τελική. Αλλά δεν είναι εκεί το πόιντ. Το πόιντ είναι να λέγονται και να ακούγονται όλες οι απόψεις ακόμη κι αν δε μας αρέσουν. Και θα έχεις παρατηρήσει νομίζω ότι κάποιοι θεωρούν προσβλητικους κάποιους χαρακτηρισμους που τους αποδίδουν αλλοι, επειδη δεν τους "συμφέρει"... Έλα όμως που στα μάτια τριτων-ουδετερων ατομων είναι απόλυτα αληθεις αυτοι οι χαρακτηρισμοι. Δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις δεν πρόκειται για προσβολές, αλλά απλά για την "πραγματικότητα" έτσι όπως τη βλέπουν οι χαρακτηρίζοντες και οι περισσότεροι.Τώρα για το θράσος που λες έχεις ένα πόιντ. Παίζει ρόλο το πώς και το γιατί λες κάτι (που είναι αληθινό).Πχ άλλο να της πεις "Είσαι τόφαλος" (θρασος-αγενεια) κι άλλο να της πεις "Είσαι παχύσαρκη" (θέλεις το καλό της και το λες μαλακά για να την παρακινήσει . Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα να προσβληθεί. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι πιθανό να θιχτεί και να πει η εξ. "Με λες χοντρή; Πώς τολμάς;" Και να οξυνθεί η κατάσταση κλπ.Δηλαδή υποψιάζομαι ότι κάπως έτσι θα γίνεται στην προκειμένη περίπτωση. Μάλλον δε θα της λένε κατάμουτρα "είσαι χοντρή" (ή θα της το λένε λίγοι), απλά θα αφήνουν κομψά να εννοηθεί ότι είναι υπέρβαρη ή παχύσαρκη. Σε αυτή μου την υποψία συνηγορεί και η φράση στην εξομολόγηση "αχ είσαι τόσο όμορφη, γτ είσαι χοντρή". Θέλω να πω ότι μάλλον για το καλό της το λένε (αν ήθελαν να την προσβάλλουν δε θα την έλεγαν όμορφη), αλλά αυτή επειδή δεν της αρέσει αυτή η πραγματικότητα, το παίρνει σαν προσβολή.BTW έχω την αίσθηση ότι εν πληρη γνώσει χρησιμοποιείς τον όρο subcultural (ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει η λέξη).
Εντάξει παίζει και το ενδεχόμενο (εδώ που τα λέμε) να τη λένε "είσαι όμορφη αλλά χοντρή" για να τη σφάξουν με το γάντι (awful). Μπλιαχ! Εκεί πρέπει απλώς να αγνοεί. Να επιβάλλει στον εγκέφαλο της τη δική της θετικη άποψη για τον εαυτό της, και οχι των άλλων. Θέλει γερά νεύρα είναι η αλήθεια.
αυτο ακριβως ειναι το θεμα μου.προυποθετει μεγαλη εξοικειωση με ενα ατομο η εκδηλωση ενδιαφεροντος για τα κιλα του.να εισαι σιγουρος πως ο αλλος θα δεχτει αυτην την κουβεντα ως ενδειξη ουσιαστικου ενδιασφεροντος.τετοια πραγματα μπορει να πονανε και να μην μας "συμφερουν" οπως λες αλλα σιγουρα θα τα σκεφτουμε 2 φορες απο πολυ κοντινο μας ατομο το οποιο ξερουμε οτι πρωτιστως ενδιαφερεται για το καλο μας.απο κει και περα μυριζομαι πως πολλοι απο αυτους που της λενε τετοιες κουβεντες το κανουν για να νιωσουν καλυτερα με τον ιδιο τους τον εαυτο και θα εχουν ξινισμενες αντιδρασεις αν μια μερα η κοπελα μεταμορφωθει.το εχουμε δει απειρες φορες να συμβαινει.δεν γινονται ολα καλοπροαιρετα,εκει ειναι η ενσταση μου και τετοιου ειδους αγενεις και κομπλεξικες συμπεριφορες δεν χρειαζεται να γινονται ανεκτες.
Ναι. Αν δεν μπορείς να επιβληθείς στον εαυτό σου δεν σου φταίει κανένας άλλος παρά μόνο εσύ ο ίδιος. Το να κρύβεσαι πίσω από τις δικαιολογίες είναι η εύκολη λύση, το να αναλάβεις δράση είναι το δύσκολο. Και στο λέω με πλήρη συναίσθηση γιατί έχω ιδία εμπειρία.
Κατά λάθος πάτησα ότι συμφωνώ μαζί σου (just for the record).Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ικανότητα να "επιβάλλονται στον εαυτό τους". Οι νευροεπιστήμες εξελίσσονται, η κοινωνία γιατί μένει πίσω; Και εγώ ειλικρινά το λέω κρίνοντας εκ ιδίων βιωμάτων.
Scroll to top icon