Indignants in the Netherlands

Indignants in the Netherlands Facebook Twitter
0

[Η φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα στις 19.30 στην Leidseplein του Άμστερνταμ)

Διαβάζω από το σάιτ REinFORM (Indignants in the Netherlands) την ανακοίνωση για τη σημερινή δράση στην πλατεία Leidseplein.

Πέρασε ένας μήνας.
Οδηγούμενοι από ένστικτο, χωρίς προετοιμασία, χωρίς να γνωριζόμαστε μεταξύ μας, βρεθήκαμε πριν ένα μήνα στη κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ ανάμεσα σε Ισπανούς, Ολλανδούς και άλλες εθνότητες που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στο παρόν πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Η ποικιλία εθνοτήτων που ανάμεσά της βρεθήκαμε, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό είναι τελικά ένα παγκόσμιο φαινόμενο και δε χωρά στα στενά …όρια μιας χώρας. Σε αυτό το διάστημα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι ήρθαν κοντά, εξέθεσαν τις απόψεις τους, διαφώνησαν, συμφώνησαν, κάποιοι αποχώρησαν και κάποιοι νέοι ήρθαν.

Η δυναμική που έχουμε αναπτύξει εδώ, τόσο μακριά από τη χώρα μας, δε συγκρίνεται με αυτή της Αθήνας και της Μαδρίτης αλλά είμαστε εδώ νιώθωντας την ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε. Είστε στο επίκεντρο όλου του κόσμου. Οι μέχρι τώρα κινήσεις σας είναι αυτές που δίνουν δύναμη στους υπόλοιπους να συνεχίσουν.

Εμείς εδώ, σαν συλλογικότητα πλέον, στο Άμστερνταμ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα για αλλαγή. Συνεχίζουμε, οργανωνόμαστε και δημιουργούμε συνδέσεις με αντίστοιχες ομάδες σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Άυριο, την ώρα που θα περικυκλώνεται η βουλή, εμείς θα είμαστε μαζί σας. Σαν ένδειξη συμπαράστασης καλούμε τον κόσμο να παρεβρεθεί έξω από τα γραφεία του ΕΟΤ.


Είναι ξεκάθαρο πια πως oι πλατείες όλου του κόσμου μας ανήκουν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Διεκδικούμε το αυτονόητο: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

----

Οι αγανακτισμένοι της Ολλανδίας, κυρίως Έλληνες αλλά και Ισπανοί, Ολλανδοί και άλλοι, συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή στην κεντρική πλατεία Νταμ και θα συνεχίσουν, παρά την μικρή σχετικά συμμετοχή του κόσμου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM