ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.12.2018 | 05:04

Τελικά είμαι κακός άνθρωπος

Μπήκαν ποντίκια στο σπίτι. Μάλλον ψάχναν ζέστη και φαγητό ή μέρος για γέννα. Παλιό σπίτι, σε βουνό, με δωμάτιο-αποθήκη με πολύ στοκ από τρόφιμα γιατί σε σούπερ μάρκερ πάμε δυο φορές το μήνα το πολύ. Γενικώς μόνο κουνούπια και κανά άλλο έντομο έχω σκοτώσει στη ζωή μου, σε θηλαστικό δεν είχα κάνει ποτέ κακό. Δηλ και ανθρώπους (θηλαστικά κι εμείς!), αποφεύγω να κάνω κακό στον οποιονδήποτε. Ούτε καν έχω βριστεί ποτέ με κανέναν. Τα ποντίκια όμως είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Τις πρώτες δύο εβδομάδες δοκιμάσαμε με τροφές-δηλητήριο όπου -μας είπαν- ο θάνατος έρχεται ξαφνικά και γρήγορα ώστε να μην υποφέρει το ζώο. Δεν τις άγγιξαν. Και γιατί να το κάνουν; Αφού άνοιξαν τρύπες σε σακιά με ξηρούς καρπούς, σε λάδια, μακαρόνια, όπου υπήρχε συσκευασμένη τροφή, την άνοιξαν να τη δοκιμάσουν. Ακόμη και εφημερίδες έκαναν κομμάτια (έφτιαχναν φωλιά;). Δεν ήξερα πάντως ότι είχαν δυνατότητα ανοιχτηριού τα δόντια τους. Μετά βάλαμε για λίγες μέρες φάκες. Τραβάγανε το φαγητό χωρίς να τους πιάσει η φάκα. Εν τέλει βάλαμε εκείνες τις κολλητικές ταινίες με λίγο φουστικοβούτυρο για δόλωμα. Τα πιάσαμε... Ένα σε μία ταινία, δύο σε μια άλλη.. Φοβισμένα πολύ στη θέα μας. Μας κοιτάγανε τρομοκρατημένα... Διάβασα στο ίντερνετ ότι μπορείς να τα βάλεις σε ένα μεγάλο τάπερ, να τα ξεκολλήσεις σιγά σιγά τραβώντας τα από την ταινία και να τα ελευθερώσεις αργότερα κάπου μακριά αφού ηρεμήσουν για να μην τα πιάσει αμόκ. Ο σύζυγός μου αρνιόταν να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του (υποτίθεται ότι τους ρίχνεις πετσέτα στο πρόσωπο για να μη βλέπουν και προσεκτικά τα ξεκολλάς). Δύσκολο να καταφέρεις να κρατάς το πρόσωπό τους με πετσέτα χωρίς να σε δαγκώσουν. Εγώ φοβόμουν ακόμη και στη σκέψη να τα αγγίξω. Δεν ήταν μεγάλα αλλά με έπιασε πανικός. Κι αν με δαγκώναν; Στο ίντερνετ τόνιζαν παντού τον κίνδυνο. Κι αν μπορούν να ανοίξουν τρύπα σε πλαστικό, θα τρυπήσουν τα γάντια μου με τα δόντια τους. Φοβήθηκα.Πήρε τις ταινίες ο σύζυγος, τις πέταξε σε σακούλα και τα πήγε να τα πετάξει σε κάδο..Το μόνο που σκέφτομαι όλη μέρα είναι ότι είχα τη δυνατότητα να τα σώσω και δεν το έκανα. Είναι θηλαστικά, με οικογένειες, με εγκέφαλο, με συναισθήματα (τα είδα πώς φοβόντουσαν και πώς τσίριξαν όταν έπιασε ο σύζυγος την άκρη της ταινίας).Ξέρω ότι χάρη στα βασανιστήρια που γίνονται από εργαστήρια στα ποντίκια έχουμε οι άνθρωποι φάρμακα. Αλλά αυτό ήταν διαφορετικό. Μπορούσα να τα βοηθήσω να ξεκολλήσουν και να μην έχουν έναν αργό βασανιστικό θάνατο, κι επέλεξα να τα σκοτώσω. Η ζωή μου κόντρα στη δική τους.. Είμαι κακός άνθρωπος τελικά.Είμαι δολοφόνος. Με σιχάθηκα σήμερα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Μπορείς να τα αφήνεις να ζήσουν, να πάθεις οτι ζημιά πρόκειται να πάθεις και να αρρωστήσεις η να πεθάνεις, αλλά τουλάχιστον θα πεθάνεις καλός άνθρωπος...Επίσης όταν έχεις μια πληγή μη βάλεις αντισηπτικό γιατί θα σκοτώσεις τα μικρόβια.Δεν θέλω να σε κοροϊδεψω απλά να καταδείξω αυτή τη λογική... Η φύση είναι άγρια, σκληρή και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί ανταγωνιστικοί για πόρους. Έτσι και τα ποντίκια με εμάς. Μπορείς να πας κόντρα στη φύση, αλλά από τη στιγμή που είσαι μέρος της φύσης μπορείς να το κάνεις μέχρι ένα σημείο. Ακόμα και το συναίσθημα της συμπόνιας και της λύπης είναι από ένστικτο για την επιβίωση του είδους μας. Πώς θα ένιωθες αν κάποιο μέλος της οικογένειας σου πάθαινε ζημιά από το ποντίκάκι γιατί το λυπήθηκες;
Τα ποντικια ειναι απο τα πιο "πρωτογονα" θηλαστικα. Δεν εχουν καν αλλυλεγγυη το ενα προς το αλλο και δεν εχουν οικογενειες καν, μαλιστα αν δεν εχουν αρκετο ζωτικο χωρο μετα την αναπαραγωγη, τρωνε τα νεογνα τους. Αν ειχαν την ευκαιρια θα σε ετρωγαν ζωντανη. Το οτι φοβουνται δεν σημαινει τιποτα, και ενας εγκληματιας φοβαται μην τον πιασουν και τον δικασουν για το εγκλημα του.
Δεν είσαι δολοφόνος γιατί η πράξη σου δεν είχε δόλο και εξυπηρέτησε μια αναγκαιότητα, δλδ να μην αρρωστήσετε από τους μικρούς επισκέπτες σας. Ποντίκια είναι -και μέσα στο σπίτι σου. Τι να κάνεις; Και επιπλέον είσαι πολύ γλυκούλα γιατί σκέφτεσαι με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Δεν ήξερες, έμαθες όμως. Και ίσως την επόμενη φορά να βρείτε έναν πιο ανώδυνο τρόπο εξόντωσης. P.S. "The sense of death is most in apprehension;And the poor beetle, that we tread upon,In corporal sufferance finds a pang as greatAs when a giant dies."
Scroll to top icon