ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.2.2019 | 19:19

Απορια

Γεια σας είμαι 21 ετών και φοιτητής.Εδω και 1 χρόνο έχω κατάθλιψη..κάτι το οποίο συνειδητοποίησα πριν κάνα μήνα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι έχω και τελευταία χειροτέρεψε.Τα συναισθήματα που νιώθω είναι μια μόνιμη ψυχική κούραση,αδυναμία,δεν έχω όρεξη να φάω και τώρα τελευταία αυπνιες(αν και άρχισα να περνώ μια βιταμίνη που με βοηθάει),επίσης δεν έχω όρεξη να βγω και κάθομαι σπίτι,δεν νιώθω ευχαρίστηση,δεν έχω όρεξη να κάνω κάποια σχέση με κοπελα,έχω παχύνει αρκετά και η γυμναστική δεν βοηθάει.Ολα αυτά με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως έχω κατάθλιψη και απευθύνθηκα σε ψυχολόγο..εκείνη δεν μου έχει πει αν έχω κατάθλιψη ακόμα αλλά μου χέρια προτείνει το ενδεχόμενο αγωγής..θα θελα να σας ρωτήσω επειδή νιώθω αυτά συναισθήματα πολύ καιρό αν είναι εύκολο να γίνω καλά χωρίς αγωγή?Η πιστεύετε ότι τα φάρμακα θα με βοηθήσουν περισσοτερο?θεωρώ ότι είναι δύσκολα αντιμετωπισιμο καθώς και γυμνάζομαι και γενικά βγαίνω από το σπίτι αλλά δεν βλέπω βελτίωση..επίσης έχω πάει μόνο 3 4 φορές στη ψυχολόγο και έχουμε κάνει κουβέντα αλλά νιώθω ότι τα λόγια της δεν πιάνουν τόπο..δηλαδη μπορεί να με βοηθήσει προσωρινά αλλά μετά πάλι τα ίδια νιώθω.σορι για το μακρύ ποστ.
6
 
 
 
 
σχόλια
Η ψυχοθεραπεία είναι ένας δρόμος μακρύς, δεν αρκούν 3-4 συνεδρίες για να δεις διαφορά! Το θέμα των φαρμάκων θα το συζητήσεις με τη θεραπεύτρια σου αλλά τα φάρμακα από μόνα τους, χωρίς ψυχοθεραπεία δε θα σε βοηθήσουν.
Ειναι πολυ καλο να πηγαινεις σε ψυχολογο, ακομη και ο καθε ενας χωρις να εχει καποια ψυχολογικα αν του το επιτρεπει η οικονομικη του κατατσαση δεν ειναι κακο...Απλα στην ελλαδα υπαρχει ενα πολυ κακο , εχουμε πολυ άχρηστους ψυχολόγους(βλεπε την Αταλάντη)...Καλυτερα να πας αλλου..μου φαινεται πολυ περιεργο που σου προτεινει απο τις 3 συνεδριες για αγωγη...και κατι αλλο που δεν χριαζεται να στο πει ψυχολογος θα στο πω εγω...προχωρα ,βγες εξω, ζήσε, ταξιδεψε και χαμογελασε!!!
1. Ο ψυχολογος δεν μπορει να συνταγογραφησει. Μονο ο ψυχιατρος το κανει αυτο. Τα φαρμακα δεν λυνουν το προβλημα. Τα φαρμακα μαλακωνουν τα συμπτωματα ωστε να μπορεσεις να κανεις πιο ευκολα φοκους στην αντιμετωπιση του προβληματος.2. Να θυμασαι οτι δεν εισαι η ψυχικη σου διαταραχη. Δεν ΕΙΣΑΙ η καταθλιψη σου, απλα ΕΧΕΙΣ καταθλιψη. 3. Μην περιμενεις να δεις αποτελεσμα μετα απο 3 συνεδριες. Αλλοι χρειαζονται χρονια για να αντιμετωπισουν το προβλημα τους. Δωσε χρονο! 4. Μην τα παρατας αν δεις οτι αυτο που προεβλεπες να βοηθησει, τελικα δεν βοηθαει με τη μια. Για να δεις αλλαγη, πρεπει να υιοθετησεις ορισμενες πρακτικες σε σημειο να γινουν η ρουτινα σου. Μην κοψεις τη γυμναστικη. Βρες ενας ειδος ασκησης που να σαρεσει. Δοκιμασε καποιο ομαδικο αθλημα ή περπατημα στη φυση. Και παλι: Δωσε χρονο!5. Κανενας ψυχολογος δεν θα σου λυσει τα προβληματα σου. Απλα θα σε βοηθησει να γινεις ψυχολογος του εαυτου σου. Το να πας σε ψυχολογο δεν ειναι ευκολο. Ισα ισα, μολις πας ξεκιναει το (ευχαριστα) δυσκολο κομματι. Ο ψυχολογος θα σε βοηθησει μονο αν εσυ εισαι προθυμος να βοηθησεις εσενα. Ο καθενας σωζει τον εαυτο του, σαυτη τη γη. 6. Σε καταλαβαινω, πραγματικα. Συνεχισε να προσπαθεις.. Καλη συνεχειαααααα :-) [ ενα βιντεο που μου ηρθε στο μυαλο μολις διαβασα την εξ σου, αν θες τσεκαρε το: https://youtu.be/njESlZa2b10 ]
Τι να σου κάνει η γυμναστική άμα χλαπακιάζεις μόνο?Η αλήθεια είναι οτι την σημερινή εποχή έχει γίνει μόδα το να πηγαίνεις στον ψυχολόγο, ο καθένας προτιμάει λύσεις που απλα παρατείνουν το πρόβλημα αντί να το λύνουν. Μια είναι η λύση και αυτή είναι να το πάρεις απόφαση και να αλλάξεις προς το καλύτερο.
Scroll to top icon