ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.5.2019 | 16:27

Τίποτα καλό πια

Σ' αυτό τον κόσμο το δίκιο είναι με τους ισχυρούς.Η Δικαιοσύνη είναι με τους ισχυρούς.Σχεδόν τα πάντα είναι για τους ισχυρούς.Αν σε βρίζουν και απαντήσεις , είσαι εσύ ο θρασύς.Αν αδιαφορήσεις, είσαι ο αδύναμος που δεν ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του, άρα ''προβληματικός''.Άρα δεν μπορείς να ανήκεις σε αυτήν την κοινωνία.Κι αν κάποιος άνθρωπος καταλήξει σε ένα απονενοημένο διάβημα, τότε χύνονται κροκοδείλια δάκρυα για την απώλειά του.Τέλος πάντων.Αυτό νιώθω, αυτό βιώνω, αυτό λέω.Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, απλώς τα γράφω εδώ στη στήλη για να βγουν από μέσα μου.Όποιος πει να πάω σε ψυχολόγο για να τα βγάλω από μέσα μου και όχι εδώ, θα πάω ευχαρίστως αν αναλάβει να μου πληρώνει τις συνεδρίες.Δεν έχω χρήματα για πέταμα, τα λίγα χρήματα που έχω τα χρειάζομαι για να καλύπτω τις ανάγκες μου. Ακόμα και η ψυχανάλυση για όσους έχουν χρήματα είναι. Αν πας σε δωρεάν συνεδρίες, έχει ατελείωτη αναμονή μέχρι να σε βάλουν στο πρόγραμμα, όπως συμβαίνει με όλα δηλαδή.Έτσι κι αλλιώς όλα έχουν πάρει πια το δρόμο τους. Μη αναστρέψιμα.Όλοι λένε ότι α, κάποιος έχει κατάθλιψη κι ότι μόνος του κάποιος βάζει τον εαυτό του σε αυτό το λούκι.Μάθετε λοιπόν πως υπάρχει και η πίεση από τους άλλους κι από τις συνθήκες ζωής σου που μπορεί να σε οδηγήσει σε κατάθλιψη.Καλό μήνα.
2
 
 
 
 
σχόλια
τ ι μ α λ α κ ί ε ς ΛΕΣ.Παω σε ψυχολόγο σε δημόσιο φορέα,δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα και με έχει βοηθήσει κιόλας.Το ξεκίνησες καλά και συμφωνούσα με όσα έλεγες και καθώς το διάβαζα ένιωθα ενοχές.Βλεπεις συνεχώς την αρνητική πλευρά σε όλα τα θέματα.
1. Οι άλλοι δεν είναι παντοδύναμοι.2. Όταν δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος να σε "βοηθήσει", αναλαμβάνεις εσύ τον εαυτό σου. Άλλωστε και δωρεάν ψυχολόγο να βρεις, αυτός σου δείχνει μονάχα το δρόμο, τη δουλειά την κάνεις εσύ και πρέπει πρώτα να το θελήσεις.3. Σύνελθε. Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν την ίδια την κόλαση επί γης, αθώοι που καταδικάστηκαν αδίκως, εξωστρακισμένοι, μελλοθάνατοι (από κάποια ανίατη, τερματική νόσο ή κάποια άλλη περίπτωση) και όμως, όχι μόνο δεν σκέφτονται "απονενοημένα", αλλά πεισμώνουν περισσότερο και πατάνε ακόμα πιο γερά στη γη.4. Δεν είσαι ούτε ο μόνος σε τέτοια κατάσταση, ούτε στη χείριστη δυνατή εκδοχή της. Υπάρχουν πολλά και πολύ χειρότερα, εκεί έξω.5. Δες το σαν πρόκληση. Αυξημένο επίπεδο δυσκολίας. Δες το σαν "παιχνίδι". Η ζωή είναι "παιχνίδι". Δεν τα παρατάς επειδή έχασες μια φορά, θα συνεχίσεις να παίζεις, μπορεί να μπει και κάποιος φίλος ως "συμπαίκτης", κάποια στιγμή.Και κάτι ακόμα. Έχει κάτι εθελοντές που παρέχουν δωρεάν υποστήριξη σε κόσμο. Να τους προσέχεις, αυτούς. Εκτός από μή καταρτισμένοι (έχουν κοπεί σε εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων), είναι συναισθηματικά "ασταθείς" και μάλιστα, κάποιες φορές πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, από το να σε βοηθήσουν να ισορροπήσεις, εσκεμμένα κιόλας... Μην τυχόν μπλέξεις μαζί τους και ιδίως αν ακούσεις για ιδεολογία και "ακτιβισμό", μείνε μακρυά, σε απόσταση ασφαλείας.
Scroll to top icon