ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.6.2019 | 17:36

Ενδόμυχα

Γιατί σε κάθε σχέση θα πρέπει να υπάρχουν ενδόμυχες συμφωνίες; Τις έχω πάντα λες και τις κουβαλάω μαζί μου λες και κάποιος με υποχρεώνει να τις έχω. Μερικές φορές νομίζω οτι είμαι ψυχοκαταναγκαστική και μου κάνει πολύ κακό όλο αυτό αλλά δε μπορώ να τις αποβάλω.
1
 
 
 
 
σχόλια
Υποθέτω πως εννοείς όλα εκείνα που σε επηρεάζουν από σχέση σε σχέση και τελικά τα αποδέχεσαι, τα θεωρείς δεδομένα πως ισχύουν σε κάθε σχέση. Αν και σχέση με σχέση διαφέρει, νομίζω οτι έχεις δημιουργήσει κάποιους "κανόνες" που τους τηρείς πάντα. Στο πως πρέπει να μιλάς, να συμπεριφέρεσαι και να λειτουργείς. Για να είσαι "αποδεκτή" και "σωστή". Όμως δεν τα έχεις μόνο εσύ αλλά υπάρχουν σε όλους. Και συνήθως θεωρείς οτι έχουν επιβληθεί από τους άλλους. Επειδή ποτέ δε μιλάς για αυτά.Κάθε σχέση όμως είναι μια νέα αρχή. Δεν υπάρχουν δεδομένα και στεγανά. Συνεπώς να μιλάς πάντα. Χωρίς φόβο, ανασφάλειες και ενοχές. Να θυμάσαι οτι κανένας δε μπορεί να ξέρει τις "συμφωνίες" που έχεις στο μυαλό σου. Και είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις, εντάσεις, συγκρούσεις και όλη αυτή η φθορά, που αυτά δημιουργούν. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να σπάνε ταμπού, να έχεις τη δυνατότητα να ψάξεις τον άλλο, να βρεις πράγματα που δεν ανακάλυψε κανείς προηγουμένως, να πειραματιστείς, να ζωντανέψεις, να αφήσεις την επιφάνεια και να εμβαθύνεις, να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και να αποφεύγεις ψυχοφθόρες συναισθηματικές καταστάσεις όπως η κατάθλιψη.Να μιλάς πάντα και να ψάχνεις. Ακόμα και αν αυτό που προκύψει έχει τίμημα, έχει κάποια συνέπεια, μη διστάζεις. Προκάλεσε καταστάσεις, "σπάσε αυγά". Μη βάζεις τη σχέση στον αυτόματο. Ο αυτόματος έχει μόνο μια λειτουργία, την πεπατημένη, με τις "συμφωνίες" και τα σιωπηλώς αποδεκτά. Και οτι μπαίνει στον αυτόματο, φθίνει και τελικά πεθαίνει.
Scroll to top icon