ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.8.2019 | 21:29

Εράσμους στο Βερολίνο

Γεια σας! σε λίγο καιρό θα φύγω για εράσμους στην Γερμανία. Πάνω κατω ξερω τι παιζει και τι δυσκολιες θα αντιμετωπισω με γραφειοκρατια, συγκοινωνιες, κλπ. Ωστόσο το μονο πραγμα που με προβληματισε είναι το θεμα του σπιτιου. Από ότι εχω καταλαβει οτιδήποτε παιζει σαν επιλογή είναι αναγκαστικα συγκατοικηση με αλλα ατομα ειτε σε εστια πανεπηστημιου ειτε σε ενοικιαζόμενα δωματια. Είναι κατι που με φερνει σε πολύ δυσκολη θεση γιατι είμαι κοινωνικος ανθρωπος, όμως θελω να παιρνω τα μετρα μου και να εχω τον απολυτα προσωπικο μου χωρο.
2
 
 
 
 
σχόλια
Η συγκατοίκηση είναι ακόμα για τους ντόπιους λύση, και όχι μόνο για φοιτητές. Σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θεωρείται φυσιολογικό και είναι, φανταστείτε, πιο αποδεκτός τρόπος ζωής από το να ζει κανείς με τους γονείς του μέχρι τα 30 του. Στο Erasmus δείτε για στούντιο ή έστω για μονό δωμάτιο σε κοιτώνες, γιατί καταλαβαίνω πως δεν ταιριάζει στον καθένα η συγκατοίκηση, ειδικά αν έχετε άλλους βιορυθμούς και διαφορετικές συνήθειες από το μέσο φοιτητή που θα ξενυχτά, ενδεχομένως θα επιστρέφει αργά από τις εξόδους ή δεν θα είναι τόσο τακτικός και καθαρός στους κοινούς σας χώρους.
Επειδή το έχω κάνει αρκετές φορές σου έχω τα εξής τιπς. Στην γερμανία η νοοτροπία της συγκατοίκησης είναι σχεδόν μονόδρομος για αρκετούς. Αν έχεις τύχη και κλέισεις σε κάποιο dorm με δικό σου δωμάτιο είναι πολύ καλα. Στην περιπτωσή μου βρήκα με συγκατοίκους και θα σου πω το εξής. Χωρίς καμία ρατσιστική ή υπόννοια διάκρισης απέναντι στα άτομα που έζησα μαζί τους λίγο ή και πολύ θα επέλεγα να συγκατοικήσω με ευρωπαιούς( και γενικότερα γύρω απο την ευρώπη). Με τους ινδούς αντιμετώπισα πάρα πολλά προβλήματα( και εξηγούμαι --- καθαριότητα, privacy, τι είναι η χλωρινή ρε παιδια?, γιατί πατάκι στο μπάνιο κλπ κλπ). Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι πλέον οι δυο συγκατοικοι μου απο το Βερολίνο και νίωθω απιστευτη τύχη που έμεινα μαζί τους και με βοήθησαν στα πάντα καθώς δεν ήξερα γρί γερμανικά. Αν θέλεις να βρεις σπιτι έχεις 3 επιλογές. Μέσω Πανεπιστήμιου, Ελληνικές ομάδες Βερολίνου στο Facebook , και το WG-gesucht.
Scroll to top icon