ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.8.2019 | 11:10

But first be a woman.

Το έχει πάθει καμία σας αυτό, που τρέχεις συνέχεια με υποχρεώσεις και αγχώνεσαι και πιέζεσαι και πιέζεσαι και μετά μαθαίνεις να ζεις στην μπρίζα και χάνεις επαφή με τον εαυτό σου; Νιώθω να έχω χάσει κάθε επαφή με την γυναικεία μου πλευρά. Ακόμα φέρομαι σαν γυναίκα αλλά εντελώς μηχανικά και από συνήθεια. Έχω καιρό να χαλαρώσω και απλά να υπάρξω. Να βγω έξω νιώθοντας όμορφη και θηλυκή χωρίς να έχω στο μυαλό μου την δουλειά ή λοιπές εκκρεμότητες. Με έπιασε λοιπόν μια φρίκη, που δεν ήξερα τι έφταιγε. Κράσαρα εντελώς. Καθόλου λίμπιντος, καθόλου διάθεση για την σχέση μου, καθόλου όρεξη να περιποιηθώ τον εαυτό μου... Πως να έχω όρεξη για ρομάντζο όταν σχεδόν έχω βγάλει μπαλάκια; Θα το βάλω στόχο λοιπόν κάθε μέρα να αφιερώνω χρόνο στο να νιώθω ο εαυτός μου.
5
 
 
 
 
σχόλια
Είναι το λεγόμενο burn-out, το οποίο στη γυναίκα έχει συνέπειες ακόμα και στην εμφάνιση όταν το παθαίνει. Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου για τον εαυτό είναι ο χειρότερος εχθρός της γυναίκας, άλλωστε, όπως έγραψε πρόσφατα η φεμινίστρια συγγραφέας Brigid Schulte.Κατά κάποιον τρόπο, έτσι συνέβη ιστορικά που στη γυναίκα μάθαιναν πως οτιδήποτε χρειάζεται, πρέπει μονίμως να δουλεύει σκληρά για να το έχει, κι ας μην ήταν στη μορφή της επαγγελματικής απασχόλησης όπως την ξέρουμε σήμερα. Πάρτε ακόμα και το θέμα των σχέσεων και των γάμων. Στις γυναίκες μαθαίνουν ότι οι σχέσεις "χρειάζονται πολλή δουλειά" για να πετύχουν και τους μαθαίνουν ότι αξίζει να αγαπηθούν για όσα κάνουν, όχι απλώς γι' αυτό που είναι, την ώρα που στους άνδρες μαθαίνουν ότι θα είναι τυχεροί απλώς αν βρουν κάποια και πως οι ίδιοι αξίζουν ν' αγαπηθούν μόνο και μόνο για τον καταπληκτικό τους εαυτό. Αυτές οι προσταγές έχουν ριζώσει στις γυναίκες σήμερα και τους δημιουργούν μία επιπλέον πηγή στρες και εξάντλησης. Και το παράδοξο είναι πως αυτές οι επιβολές που παρουσιάζονταν ως καλόβουλες και με το σκοπό να διατηρήσουν στη γυναίκα τη θηλυκότητά της, στην πράξη της αφαιρούν τη γυναικεία της υπόσταση, εφόσον τη φθείρουν και μετατρέπουν τη γυναίκα σε "άνδρα με φούστα."Πάρτε το χρόνο σας, κρεμάστε νοερά το "μην ενοχλείτε" έξω από τον εαυτό σας για όσο διάστημα το χρειαστείτε και μη νιώσετε ένοχη γι' αυτό. Εύχομαι να ξαναβρείτε την ενέργειά σας.
Οταν έρχεται η πιτσα κ βουταω με τα μουτρα σαν mukbanger, ναι δεν αισθάνομαι καθολου γυναικα (κ μετα σουβλάκια το ιδιο μη σκιαζεσαι!). Η οταν ειχα εργασίες κ εξεταστικές που το σπιτι (κ γω μαζι) βρωμούσε τσιγαρο κ πατατάκια εεε δεν πολυενοιωθα θηλυκό. Τεσπα, ειναι κπ συνήθειες που μπορει να εχουμε ή κ κπ περίοδοι στη ζωη μας που - να το πω κομψα- αφηνομασε καπως. Αρκει να μη μας γίνεται συνηθεια. Για γυναικες κ αντρες. ΥΓ. Απο ποτε λεγεται "ο λιμπιντος"?
Τι εννοείς με το "ακόμα φερομαι σαν γυναίκα";Όταν απαντήσεις σε αυτό, πάρε την απάντησή σου και πέτα την στα σκουπίδια. Είναι μια καλή αρχή να αρχίζεις να αλλάζεις μυαλά. Ξαναγραψε, όταν θα είσαι έτοιμη να συζητήσουμε και τις άλλες ανοησίες που γράφεις. Αλλά μία μία, γιατί είναι πολλές.
Έπαθα ακριβώς το ίδιο..! Κατήφεια, λίμπιντος γιοκ, περιποίηση γιοκ, ενέργεια γιοκ. Δεν είχα καταλάβει τι φταίει και φρίκαρα την ζωή μου. Εγώ αδερφούλα δεν θα με ξαναπιέσω τόσο, γιατί μετά σου γυρνάει μπουμερανγκ και τα κάνεις όλα σκατά στο τέλος και τις δουλειές σου και την σχέση σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon