ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.8.2019 | 12:52

Με κάτι στερεότυπα...

Είμαι 26 χρονών, κοπέλα, σε σχέση 3 χρόνια. Σε αυτή τη σχέση έχω περάσει πολλά απο τη πρώτη μέρα απο τους συγγενεις μου. Μου έλεγαν διάφορα ψέμματα για να απομακρύνθω λόγω του ότι δεν είναι σπουδαγμενος...... τα γνωστά στερεότυπα. Τωρα εχουν ηρεμησει αλλα και πάλι ολο και κατι θα πετάξουν. 2 χρόνια τώρα μου λένε που θα πας, βγαινεις συνέχεια με κάποιον που δεν εχει μέλλον, μου λένε να μην παω εκδρομές ουτε μόνο ημέρες ουτε διήμερη. ...ο λόγος; δεν είμαι αραββωνιασμενη ούτε παντρεμένη.... αλλα πιστεύω το λένε για να μη πηγαινω μαζί του πουθενά. Έφτασε η ωρα το αγορι μου να μου ζητησει να αρεαβωνιαστουμε φέτος. Όλο αυτο με εχει αγχώσει. Το πώς θα το πω, πως θα το πάρουν και γενικά πως θα αντιδράσουν. Είμαι πολύ στενοχωρημενη και αγχωμενη ολα αυτα τα χρόνια. Γενικά εχει επηρεάσει τη σχεση μου ολο αυτό. Καθε φορα που μου ζητάει να βγούμε, να παμε μια εκδρομή εγω αγχώνομαι πως να το πω γιατί δεν αντέχω αλλο αυτη τη φασαρία που γίνεται καθε φορά. Πφφ... εχω κουραστεί...
6
 
 
 
 
σχόλια
Ποιά στερεότυπα μωρέ; Αυτά έχουν πεθάνει να κι ένα καλό που έφερε η κρίση. Τα τελευταία χρόνια παντρεύτηκαν Αγρότες και Ηλεκτρολόγοι με Ιατρούς,και Νυχούδες με Αρχιτέκτονες. Συγγνώμη για το "νυχούδες" δεν ξέρω άλλη λέξη (μην παρεξηγηθεί και καμία όχι τίποτε άλλο). Και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι μη σπουδαγμένοι βγάζουν περισσότερα χρήματα. Άνθρωποι με πτυχία δεν τα αξιοποίησαν ποτέ και ασχολούνται με κάτι εντελώς διαφορετικό. Κομμώτριες που έχουν σταθερή πελατεία και πηγαίνουν σε σπίτια βγάζουν έναν σκασμό λεφτά. Έξι μήνες πήγε μια γνωστή μας να μάθει να φτιάχνει νύχια και παίρνει 40 ευρώ την φορά, στο σπίτι της παρακαλώ. 5 πελάτισσες την ημέρα πόσα μας κάνουν; Πόσα βγάζουν οι Υδραυλικοί; Δεν είναι το βασικότερο όλων το οικονομικό, αλλά έχει κι αυτό την σημασία του τουλάχιστον ο ένας από τους δυο καλό είναι να έχει ένα ικανοποιητικό σταθερό εισόδημα. Παλιά κοιτούσαν τα πτυχία γιατί ήταν ταυτόσημα με μια καλή οικονομική κατάσταση. Σήμερα όμως; Έπειτα δεν μας λες με τι ασχολείσαι εσύ.
Κοίτα το πτυχίο όσο να 'ναι δείχνει έναν άνθρωπο που τουλάχιστον μια φορά έχει στρωθεί να διαβάσει. Μια απλή ένδειξη, όχι ότι παρέχει καμιά εγγύηση για το πνευματικό επίπεδο του άλλου. Οι μη σπουδαγμένοι δεν δείχνουν να έχουν διαβάσει. Μπορεί να πέσεις σε άτομο που βλέπει βιβλίο και παθαίνει αλλεργία. Όχι ότι είναι όλοι έτσι, μην παρεξηγηθώ, αλλά μια καχυποψία μην πέσεις σε κομπλεξικό καλό είναι να την έχεις. Δεν κάνουν τον άνθρωπο ούτε τα πτυχία, ούτε τα λεφτά, χρειάζεται όμως προσοχή και από την ανάποδη για αυτούς που δεν τα έχουν.
αυτοί οι άνθρωποι ίσως αύριο να σου λένε για το πώς θα μεγαλώσεις το παιδί σου ή που θα επενδύσεις τα εκατομμύρια που κέρδισες στο λαχείο (στο εύχομαι)
Παιδιά με το να μην είμαστε αποφασιστικοί όταν πρέπει και με το να μην έχουμε μάθει να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε, γινόμαστε πρόβλημα και για άλλους που δεν μας φταίνε και δεν είναι αστείο.
Αυτός να δεις πόσο θα έχει κουραστεί. Τον υποτιμάς με το να μην είσαι σε θέση να περιφρουρήσεις την σχέση σου και να τον υπερασπιστείς αποτελεσματικά. Επιτρέπεις σε συγγενείς να σου λένε διάφορα και μην μου πεις ότι δεν ήξερες τι άνθρωποι είναι. Σταμάτα να αδικείς τον άνθρωπό σου, και αν τον νοιώθεις για τέτοιον κινήσου ανάλογα.
Scroll to top icon