To πιο αυθεντικά βιομηχανικό σημείο της πόλης πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να αποκτήσει την ταυτότητα που όφειλε να έχει, αυτήν ενός πολυχώρου που να προάγει την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, εκμεταλλευόμενος τόσο την τεράστια έκτασή του όσο και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.
Πράγματι, μέσα στο 2013, σχεδόν καθημερινά, όποιος βρισκόταν στην πλατεία Κεραμεικού θα συναντούσε κόσμο να μπαινοβγαίνει στην Τεχνόπολη. Τα καθιερωμένα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται εκεί κάθε χρόνο, όπως το Jumping Fish, το Hip Hop Festival, το Athens Photo Festival ή η Γιορτή του stand-up comedy, έχουν βρει το κοινό τους, που κάνει πλέον από νωρίς τα απαραίτητα «save the dates» για να βρεθεί σε αυτά. Καλλιτεχνικές εκθέσεις, μπαζάρ και εορταστικά happenings ήταν η ιδανική ευκαιρία για να πετύχεις γνωστές φάτσες, ενώ σε συναυλιακά περάσματα βρήκαμε σχεδόν όλη την εγχώρια εναλλακτική μουσική σκηνή. Από την Τεχνόπολη δεν έλειψε και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας, αφού χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων επισκέφθηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου τους πρώτους μήνες της επιτυχημένης λειτουργίας του.
Βέβαια, η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος της Τεχνόπολης που, όπως διατείνονται οι εκπρόσωποί της, διαμορφώνεται καθημερινά σαν ζωντανός οργανισμός, ήταν η διοργάνωση πιο ιδιαίτερων events. Η καθιέρωση του World Music Festival, η Γιορτή των Φίλων του Ποδηλάτου και το Πρώτο Φεστιβάλ Νιγηριανής Μουσικής ήταν μόνο μερικές από αυτές τις περιπτώσεις που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τη συναρπαστική συνέχεια.
σχόλια