ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.9.2019 | 11:35

Το κολλημα μας με λαθος συντροφους..

Ειπα να πω και εγω τη γνωμη μου για ενα θεμα που νομιζω αφορα πολλους ανθρωπους. Εχω κολλησει με μια κοπελα εδω και πολυ καιρο η οποια δεν μου δινει καμια σημασια σχεδον. Αποφασισα να ξεφυγω πλεον μιας και δεν βγαινει πουθενα η ολη κατασταση. Θα ηθελα ομως να το σχολιασω βαθυτερα με μια πιο επιστημονικη αποψη. Υπαρχει στην οικονομικη θεωρια ενα παραδοξο που λεγεται το παραδοξο νερου-διαμαντιου. Το νερο λοιπον ειναι πολυ χρησιμο και απαραιτητο για τον ανθρωπο και για τη ζωη του. Απο την αλλη το διαμαντι ειναι κατι που ειναι διακοσμητικο και δεν ειναι αναγκαιο για τον ανθρωπο, θα ελεγε κανεις μαλιστα οτι ειναι σχεδον αχρηστο. Βαση λοιπον αυτη της θεωριας θα περιμενε κανεις το νερο να ειναι πιο ακριβο απο το διαμαντι , αφου το ενα ειναι απαραιτητο και το αλλο σχεδον αχρηστο. Ποιο ειναι ομως το κολπο της ολης υποθεσης? Το νερο ενω ειναι απολυτα αναγκαιο για τον ανθρωπο ειναι πολυ φθηνο γιατι ειναι σε αφθονη ποσοτητα και επομενως η οριακη του χρησιμοτητα( η επιπλεον χρησιμοτητα που λαμβανουμε απο ενα γαλονι νερου) ειναι πολυ χαμηλη. Απο την αλλη το διαμαντι ειναι σπανιο και σε λιγη ποσοτητα και για αυτο η οριακη του χρησιμοτητα και τιμη του ειναι πολυ υψηλες. Κατι τετοιο νομιζω συμβαινει και στις σχεσεις. Οι ανθρωποι που αγαπανε πραγματικα και εχουν μεγαλα αποθεματα αγαπης θεωρουνται δεδομενοι και φθηνοι σε αξια γιατι τα προσφερουν ολα αβερτα κουβερτα. Απο την αλλη μερια αυτοι που δεν δινουν σχεδον τιποτα ειναι ποθητοι ! Για αυτο εφυγα απο τη σχεση πια!
9
 
 
 
 
σχόλια
Υπάρχει και ο νόμος προσφοράς ζήτησης.Πολλοι άντρες προσφέρονται εύκολα να ικανοποιήσουν μια γυναίκα σεξουαλικά συναισθηματικά όποτε αυτές διαλέγουν από ένα μεγαλύτερο σύνολο.Εν ολίγοις Δεν σ καθεται Γιατί μπορεί να έχει άλλες και αρκετές επιλογές ενδεχομένως και καλύτερες.
Πολλές φορές άνθρωποι προσφέρουν πράγματα που ο άλλος δεν ζήτησε και δεν έχει ανάγκη. Πάντως νομίζω ότι πιο εύκολα αγαπιούνται άνθρωποι που προσφέρουν πολλά και στον εαυτό τους όχι μόνο στους άλλους.
Δεν σημαίνει ότι η κοπέλα δεν σου δίνει σημασία επειδή την αγαπάς. Θα ήταν πολύ εύκολο αν λειτουργούσαν έτσι οι σχέσεις. Μπορεί να έχει άλλους χίλιους δυο λόγους.
Δίχως νερό δεν επιζούμε.Κοίτα, το ότι αγαπάει αληθινά ένας άνθρωπος δεν σημαίνει ότι θα τον αγαπήσει όποιος θέλει εκείνος. Αυτό από μόνο του δεν φτάνει.
Ω ναι. Παρατηρείται γενικώς μία απαξίωση των δοτικών ανθρώπων, και δη γυναικών, διαφορετικά δεν θα είχαμε την... ογκώδη παραλογοτεχνική βιβλιογραφία του στυλ "why men love b*tches." Θα σας απαντούσα ότι το βλέπω πιο πολύ ως "marketing" παρά οικονομικών: αν πουλάς τον εαυτό σου ως "hot stuff," οι άλλοι θα σε δουν ως "hot stuff!"Θα συμπληρώσω ότι πιο δόκιμη εφαρμογή βλέπω της Ψυχολογίας εδώ: είναι η νοοτροπία που έχει αποκρυσταλλωθεί, ειδικά σε ανθρώπους από προβληματικές οικογένειες, πως πρέπει να δουλέψουν σκληρά ώστε να κερδίσουν την αγάπη, ότι δεν την αξίζουν απλόχερα από κάποιον ικανό ν' αγαπάει για το είναι. Για παράδειγμα, το μικρό κορίτσι εξιδανικεύει την πατρική φιγούρα, ακόμα κι αν ο μπαμπάς της τής φέρεται απαίσια ή είναι απόμακρος ή απών. Εκείνη ζει και μεγαλώνει με την ελπίδα πως θα κάνει κάτι που θα κερδίσει την εύνοια του μπαμπά της. Το ίδιο ισχύει για τα αγόρια και τη μητέρα. Ακόμη κι αν έρθει ένας θετός γονέας όλο στοργή και με σωστές αρχές για την ανατροφή του παιδιού, αν το παιδί μπορεί να επιλέξει, θα μείνει με τον γονιό, επειδή τέλος, έχει γίνει πλέον το άφταστο ιδανικό του. Τέτοιοι άνθρωποι αναπαράγουν έπειτα αυτές τις προβληματικές σχέσεις και συμπεριφορές με το άλλο φύλο. Έτσι, λοιπόν, πέφτουν εύκολα θύματα σχέσεων όπου ο άλλος, έστω και συναισθηματικά ανάπηρος, κάνει επιτυχές marketing του εαυτού του ως κάτι αξιόλογο μα και δυσπρόσιτο, και εκείνοι του δίνουν ακόμη περισσότερη αξία λόγω της ενθύμησης του γνώριμου μοντέλου σχέσης που είχαν από παιδιά. Και ορίστε οι σχέσεις εκμετάλλευσης, από τις οποίες δύσκολα θα γλιτώσει το θύμα ακόμα κι αν παρουσιαστεί η καλόκαρδη και στοργική νεράιδα ή ο πρίγκηπας με τη χρυσή καρδιά.
Ανούσια σύγκριση, απόλυτη και γελοία εν μέρει τουλάχιστον. Δηλαδή θες να μας πεις, ότι οι άνθρωποι "διαμάντι", που είναι και λίγοι κιολας, σύμφωνα με τη θεωρία σου, είναι κατά κανόνα εγωιστές, ωραιοπαθείς, που θέλουν παντα να παίρνουν, (είναι ακριβοί όπως λες) και καθόλου να δινουν, εντυπωσιακοί, που δεν έχουν και/ή δεν θέλουν να προσφέρουν τίποτα στους άλλους. Από την άλλη, οι άνθρωποι "νερό", αφθονούν, όπως και τα υπεροχα συναισθήματα, που θέλουν να μοιραστούν με τους υπόλοιπους, χωρίς να είναι αγνώμονες ως προς αυτά που παίρνουν από τους άλλους, είναι ανιδιοτελείς και αγαπούν με όλη τους την ψυχή. Καταλαβαίνεις, ότι αυτή η σύγκριση, εκτός του ότι είναι απόλυτη όπως προείπα, δεν στέκει (κυρίως με το μπερδεμένο παράδειγμα που έθεσες). Όχι όμως ότι δεν υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρεις.
Καλησπερα.. Εγω δεν μιλησα για την ποιοτητα του καθε ανθρωπου ατομικα αλλα το πως εκφραζετε ο καθενας στις σχεσεις του και αν ειναι δοτικος η οχι. Οταν λοιπον η αγαπη ειναι μονοπλευρη τοτε το παραδειγμα ταιριαζει μια χαρα και σε αυτο αναφερθηκα. Καλο σου μεσημερι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon