ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.9.2019 | 17:55

Φιλία

Καλησπέρα σας. Καταρχάς θέλω να ζητήσω συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα το τελευταίο διάστημα και θα ήθελα να πάρω κάποιες γνώμες, πως θα αντιμετωπίζατε εσείς ανάλογη περίπτωση, αν και βλέπω πως δεν υπάρχουν περιθώρια. Για να πω την αλήθεια, περισσότερο αναζητώ λίγη παρηγοριά στις απαντήσεις σας και τίποτα περισσότερο. Είμαι 33 χρονών κοπέλα και έχω δυο φίλες, φιλίες 18 και 20 ετών αντίστοιχα οι οποίες έχουν οδηγηθεί και σε κουμπαριά. Πάντα ήμασταν ενωμένες παρά τις παρεξηγήσεις και τον διαφορετικό μας χαρακτήρα. Οι φίλες μου είναι παντρεμένες, δεν τα πάνε καλά με τους συζύγους τους, κι εγώ είμαι ελεύθερη. Όλα αυτά τα χρόνια, ένιωθα να είμαι λίγο από έξω αλλά το καταλάβαινα γιατί ήμουν σε διαφορετική φάση της ζωής μου σε σχέση με εκείνες. Είχα και έχω και άλλες φίλες, οπότε δε με ενοχλούσε ιδιαίτερα η κατάσταση. Να τονίσω ότι είμαι άνθρωπος ευαίσθητος, που τα παίρνω όλα κατάκαρδα και στενοχωριέμαι εύκολα με την αδικία. Λοιπόν, η μια μου φίλη ήταν από την αρχή πολύ δύσκολος άνθρωπος. Αλλά κατάφερα και την κράτησα στη ζωή μου, γνωρίζοντας τις αδυναμίες της. Έχω βαφτίσει το κοριτσάκι της, κι εκείνη έχει παντρέψει και έχει βαφτίσει το ένα παιδί της άλλης μας φίλης μαζί με τον άντρα της. Και ερχόμαστε τώρα στο δια ταύτα.Η φίλη(με τον δύσκολο χαρακτήρα) έχει πεπειστεί ότι η άλλη μας φίλη δεν την θέλει πια, ότι την αποφεύγει κλπ κάτι που δεν ισχύει. Την παίρναμε τηλέφωνο, δεν το σήκωνε, τελικά κατάφερα να της μιλήσω, της είπα ότι αυτό που κάνει είναι λάθος και της εξήγησα την κατάσταση. Είναι όμως αμετάκλητη, ανάλγητη και όλο αυτό με έχει διαλύσει. Πότε μου δε φαντάστηκα ότι θα διαλύονταν φιλίες μακροχρόνιες, χωρίς κανέναν λόγο στην ουσία, και ειδικά όταν υπάρχουν και βαφτιστήρια. Είμαι διαλυμένη, γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη μέση. Είμαι σίγουρη ότι θα βάλει τέλος και στη δική μας φιλία, και σκέφτομαι και τη βαφτιστήρα μου, που ονειρευόμουν καθώς μεγαλώνει ότι θα περνάμε πιο πολύ χρόνο μαζί. Και αυτό είναι κάτι που δε μπορώ να αντέξω. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και τις όποιες απαντήσεις σας.
2
 
 
 
 
σχόλια
Κάποιες φορές, οι εξηγήσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά, οφείλονται σε τελείως άσχετα αίτια που δεν πάει καν το μυαλό μας. Εν προκειμένω, πολύ πιθανόν η δύστροπη φίλη να ξεσπά για άλλα προβλήματα, να έχει ζηλέψει την άλλη φίλη γιατί νιώθει ότι είναι καλύτερα στο γάμο της, να ζηλεύει εσένα που σε βλέπει ξέγνοιαστη ενώ εκείνη είναι χαρωπή σύζυγος, οικοκυρά και μαμά. Σε κάθε περίπτωση, αν τα διαλύσει όλα άνευ αιτίας, αν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Διογένη Κυνικέ, σε ευχαριστώ για την όμορφη απάντηση! Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ξεσπά σε λάθος άτομα, και ο λόγος είναι η κακή οικογενειακή της κατάσταση.
Scroll to top icon