ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.2.2020 | 17:26

Δημόσιος vs Ιδιωτικός τομεας

Είμαι 17 χρόνων αγόρι και φέτος δίνω πανελλήνιεςΤο θέμα είναι ότι η σχολή η οποία θέλω να ακολουθήσω αφορά κυρίως τον ιδιωτικό τομέα.Η μάνα μου η οποία με είχε πρήξει και ακόμα το κάνει καμία φορά ώστε να ακολουθήσω σώματα ασφαλείας λόγω του στάνταρ μισθού Εγώ όμως δεν θέλω πολύ απλάΚαι μου κάνει πόλεμο λέγοντας πως άμα δεν μπεις στο δημόσιο θα είσαι άνεργος και πως θα κάνεις οικογένεια και ότι δεν θα με πάρει κανείς στην δουλειά και ότι πρέπει να μπω στο δημόσιο Δεν την μπορώ άλλο την μισώ
8
 
 
 
 
σχόλια
Μην μιλάς έτσι καταρχας για τον ανθρωπο που σε εφερε στον κοσμο . Καταδεύτερον ακολούθησε τα ονειρα σου. Δικη σου η ζωη , χαραξε τη δικη σου πορεία και μαθε απο τα λαθη σου. Εισαι 17 χρονων , θα τον βρεις τον δρομο σου..
Λοιπόν, θα στο πω και κράτα το: στο δημόσιο τομέα ξεκινάς με καλύτερες (συγκριτικά) προδιαγραφές και σε τρώει η στασιμότητα. Στον ιδιωτικό τομέα ξεκινάς με χαμηλότερα δεδομένα αλλά έχεις τη δυνατότητα να εξελιχθείς κάποια στιγμή.
Αν η μάνα σου γενικά φέρετε εντάξει μην τη μισείς για τη στάση της σε αυτό το θέμα, τόσα ξέρει τόσα λέει. Ό,τι και να λέει εσύ θα συμπληρώσεις το μηχανογραφικό. Καθίστε να συζητήσετε για τις επιλογές σου πάνω σε αυτό που θέλεις, μιλήστε με καμιά εταιρία για να μάθετε περισσότερα, και οι δυο κερδισμένοι θα βγείτε.Ο ιδιωτικός τομέας, ανάλογα πάντα και με τη σχολή που θέλεις, έχει συνήθως περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης (σε χρήμα και θέση) σε σχέση με το δημόσιο. Στο δημόσιο θα είσαι στάσιμος για όλη σου τη ζωή, εκτός κι αν είσαι 80 χρονών να σε κάνουν διευθυντή σε άσχετο πόστο.
Εν πολλοίς ισχύει αυτό που λέει. Ακόμα και να κατορθώσεις να βρείς δουλειά στον ιδιωτικό τομέα θα δουλεύεις για να συντηρήσεις τον δημόσιο υπάλληλο σε αρκετό βαθμό.
Scroll to top icon