Don't playstation with me

Don't playstation with me Facebook Twitter
0

«Χώρισαν κι η Τζώρτζια με το Γιώργο» λέω στην Pussy Murderer. «Μη μου πεις για τις Νύχτες στη Ν.Υ.» λέει εκείνη. Το λέω. «Βγάλτο έκτακτη είδηση στη στήλη» λέει η Pussy Murderer: «Διαζύγια φέρνει το “Νύχτες στη Νέα Υόρκη”». Στο επικίνδυνο παιχνίδι, που το κατεβάζεις από κινητά της TIM, υποτίθεται ότι φτάνεις στη Νέα Υόρκη και προσπαθείς να επιβιώσεις. Το πρώτο που σε ρωτούν είναι ποιον θες για αγόρι σου. Θες ένα μοντέλο, θες το γιο ενός δικηγόρου, θες άλλους; Όπως δηλώνει η Τζώρτζια Τ., διάλεξε τον Mat, γιο δικηγόρου, γιατί ήξερε ότι έτσι θα έκανε οικονομία – θα πλήρωνε τα πάντα εκείνος, σαν πλουσιόπαιδο. Η Τζώρτζια Τ. ξημεροβραδιαζόταν μπροστά στο κινητό και προσπαθούσε με τη βοήθεια του Mat να επιβιώσει στο N.Y., μέχρι που ζήλεψε ο πραγματικός της γκόμενος και τη χώρισε.

Το περίεργο είναι ότι η Τζώρτζια κατέβασε αυτό το παιχνίδι αφότου ο φίλος της, ο Γιώργος, έφερε playstation στο σπίτι. Για να σταματήσει να του τα πρήζει και να της δώσει επιτέλους λίγη σημασία, άρχισε να παίζει κι αυτή στο κινητό της. «Παίξε κάτι άλλο» φώναζε στη φίλη του ο Γιώργος· «γιατί έχεις κολλήσει με τον χαζοβιόλη τον Mat;». Αλλά ξέρεις πώς είναι τα παιχνίδια. Έτσι και δεν τα τερματίσεις, δεν ησυχάζεις. Όταν εκείνη έκανε ντους ο Γιώργος παρακολουθούσε το κινητό της, για να δει αν ήταν πάλι με τον Mat. Έμπαινε στο παιχνίδι. «Είσαι μια data» έλεγε στον Mat· «ένα file μόνο. Εγώ είμαι το αγόρι της». Η φίλη μου θεώρησε ότι ο γκόμενός της ήταν του γιατρού. Σταμάτησε να παίζει το «Νύχτες στη Νέα Υόρκη», όπως τη συμβούλευσε ένας ψυχολόγος, αλλά κάτι είχε σπάσει πια στο ζευγάρι. Ο Γιώργος είχε αρχίσει να βλέπει θεωρίες συνομωσίας γύρω του. Επειδή εκείνη δεν παραδεχόταν ότι τον απατούσε, ο Γιώργος άρχισε το παιχνίδι καλός μπάτσος / κακός μπάτσος. (Ο ένας μπάτσος είναι καλός και περιποιητικός με τον κρατούμενο. Ο άλλος μπάτσος είναι κακός και τον δέρνει. Ξανάρχεται ο καλός μπάτσος, του δίνει τσιγάρα και νερό. Του λέει ότι είναι με το μέρος του κι ότι προσπαθεί να τον βοηθήσει. Αν μαρτυρήσει, θα είναι μικρότερη η ποινή. Ξανά μπαίνει ο κακός μπάτσος και τον δέρνει, τον βρίζει, τον ξεφτιλίζει. Τελικά ο κρατούμενος τα ομολογεί όλα στον καλό μπάτσο, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του.)

Επειδή όμως ο Γιώργος ήταν μόνο ένας μπάτσος, είχε και τους δύο ρόλους. Και τον καλό και τον κακό. Η Τζώρτζια, αντί να ομολογήσει, άρχισε να τον κρατά σε απόσταση και να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον ψυχολόγο, ο οποίος έβλεπε πια ξεκάθαρα ότι είχε να κάνει με διπλή προσωπικότητα. Η απόσταση και τα μισόλογα στο τηλέφωνο (με το γιατρό, ο οποίος της έλεγε πώς να πείσει τον Γιώργο να έρθει στο γραφείο του) έκαναν τον ζηλιάρη γκόμενο έξαλλο.

Μια μέρα εκείνος είδε μια εκπομπή της Δρούζα και το κόλπο που έκανε κάποια για να δει αν ο σύντροφός της θα την απατούσε... Άρχισαν να φτάνουν μηνύματα στο κινητό της Τζώρτζιας από έναν καθηγητή μουσικής, που την είδε στο τάδε καφέ εκείνη τη μέρα. Της ζητούσε συγγνώμη που πήρε το κινητό της από έναν γνωστό, χωρίς να του το δώσει η ίδια, αλλά θα ήθελε να του δώσει μια ευκαιρία να της μιλήσει. Η Τζώρτζια αρχικά δεν απαντούσε στα μηνύματα, ο καθηγητής όμως παρακαλούσε, κι ήταν πολύ ευγενικός. «Τι διάολο» είπε μετά από αρκετές μέρες· «δεν πρόκειται να απατήσω τον Γιώργο, για έναν καφέ μόνο θα βγω». Πριν πάει στο ραντεβού, της ήρθε μήνυμα από τον Γιώργο: «Μην περιμένεις τον καθηγητή. Ήμουν εγώ και σε δοκίμαζα». Έτσι χώρισαν. Εκείνη είπε στις φίλες της ότι «ο Γιώργος ήταν παρανοϊκός». Εκείνος είπε στους φίλους του ότι η Τζώρτζια τον απατούσε.

«Μεγάλο λάθος του Γιώργου» καταλήγω στην Pussy Murderer, καθώς παραγγέλνουμε σουβλάκια από μια ψησταριά. «Αυτοί που δεν κάνουν λάθη δεν γράφουν ποτέ ιστορία» μου απαντά εκείνη. Αυτό κατάλαβε απ’ το όλο θέμα; Όση ώρα ετοιμάζεται το φαγητό μας, παρακολουθώ πέντε αδέσποτα σκυλιά που έχουν παραταχτεί έξω από το τζάμι και βλέπουν με προσήλωση το αρνί να γυρίζει γύρω από τη σούβλα. «Πόσο πρέπει να πεινάνε τα καημένα…» λέω στην Pussy Murderer. «Μπα, χαζεύουν – να περάσει η ώρα. Είναι τηλεόραση για σκύλους η βιτρίνα με τη σούβλα» λέει με σιγουριά εκείνη.

Απορώ γιατί μιλάω ακόμη με αυτό το old chicken. Απορώ και για το τι ακριβώς κάνω μόνη μου στο παιχνίδι «Nights in Athens». Αχ, Ροντρίγκο...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ